Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημητράτος

Gazzetta team
Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημητράτος

bet365

Παγκόσμιος Πρωταθλητής Νέων στο αγώνισμα των 100μ. με διπλά πέδιλα αναδείχθηκε ο Γεώργιος Δημητράτος στη διοργάνωση που διεξάγεται στο Ανιμασί της Γαλλίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, αγωνιζόμενος στον τελικό τερμάτισε σε χρόνο 43.62 μαζί με το Ρώσο Μαρκ Ιόστ και μοιράστηκαν το χρυσό μετάλλιο. Τρίτος, ήταν ο Στέφανος Αντωνιάδης με επίδοση 43.79, ενώ στον πρωινό προκριματικό είχε περάσει με την καλύτερη επίδοση (43.41 - πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών), μόλις τρία εκατοστά του δευτερολέπτου από το παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας.

Το τρίτο μετάλλιο της ημέρας είχε χρώμα ασημένιο και το κατέκτησε η Ιωάννα Παναγιωτίδου στα 400μ. επιφάνειας με χρόνο 3:18.06, που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών.

Μάλιστα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων (3:18.86), αλλά στάθηκε ατυχη, αφού το ίδιο έκανε και η Έλενα Λοπάτινα, η οποία σημείωσε χρόνο 3:17.48 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Τρίτη ήταν η συμπατριώτισσά της, Ξένια Ιγκνατόβα με 3:19.21. Στο ίδιο αγώνισμα η Κατερίνα Μπρισίμη ήταν 5η με χρόνο 3:25.21.

Στους άλλους δύο τελικούς στους οποίους υπήρχε ελληνική συμμετοχή ο Βασίλης Κολιπετρής τερμάτισε στην 6η θέση στα 400μ. επιφάνειας με επίδοση 3:13.14, ενώ η Ευδοξία Θωμάκου ήταν 8η στα 100μ. διπλά πέδιλα με 51.36.

Στα πρωινά προκριματικά είχαμε άλλες τέσσερις συμμετοχές Ελλήνων κολυμβητών, οι οποίοι δεν κατάφεραν να προκριθούν αν και πραγματοποίησαν αρκετά καλές επιδόσεις. Συγκεκριμενα η Ελευθερία - Διονυσία Παυλοπούλου ήταν 10η στα 100μ. επιφάνειας με 42.72, ο Μιχάλης Τσιρώνης και ο Ιωάννης Μανωλάκης 9ος και 15ος στο ίδιο αγώνισμα με 38.63 και 39.46 αντίστοιχα, ενώ η Όλγα Αρνάκη ήταν 12η στα 100μ. με διπλά πέδιλα σημειώνοντας επίδοση 51.23.

Μετά το τέλος των αγώνων οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της ημέρας προέβησαν σε δηλώσεις για την ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.

Δημητράτος Γιώργος
«Μετα απο θα μεγάλη προσπάθεια εφτασε η ώρα της κρίσης. Αγωνίστηκα δυνατά και με όλη μου την ψυχή για να φτάσω σε αυτό το σημείο. Μέσα στην πισίνα την ώρα της κούρσας ένιωσα τέλεια!

Πιστευω το άθλημα μας πρέπει να αναγνωριστεί περισσότερο από τους Έλληνες και να γίνει ένα από τα Ολυμπιακά αθλήματα γιατί έχει τεράστιο ενδιαφέρον και συμμετοχή απο πολλές χώρες παγκοσμίως. Πέρα από αυτά θέλω να ευχαριστήσω με όλη μου την καρδιά τον προπονητή μου, Γεωργιάδη Γιώργο, που μου στάθηκε σε όλες τις δύσκολες και εύκολες στιγμές αυτής της προετοιμασίας, καθώς και τα παιδιά της ομάδας μου που με στήριζαν καθημερινά!»

Στεφανος Αντωνιαδης
«Σίγουρα η Τρίτη θέση μου δίνει χαρά , όμως περίμενα κάτι καλύτερο σύμφωνα με τα προκριματικά. Ένιωσα κούραση και δεν ήμουν τόσο καλά όσο περίμενα αλλά δεν πειράζει υπάρχουν άλλες δυο μέρες.»

Ιωάννα Παναγιωτιδίου

«Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα καθώς κατάφερα να καταρρίψω το παγκόσμιο ρεκόρ αλλά βρέθηκα στην δεύτερη θεση. Θελω να ευχαριστήσω τους προπονητές, την οικογένειά μου και όλους όσους με στηρίζουν, καθώς και την Ομοσπονδία. Αυτή είναι μόνο η αρχή».

 

Τελευταία Νέα