O... Βασιλιάς Φέντερερ είναι στα ημιτελικά!

O... Βασιλιάς Φέντερερ είναι στα ημιτελικά!

bet365

O «Βασιλιάς» έκανε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή στο θρόνο του. Ο Ρότζερ Φέντερερ βρέθηκε 2-0 σετ πίσω στο σκορ και με συγκλονιστική ανατροπή κατάφερε να αποκλείσει τον Μαρίν Τσίλιτς και να πάρει το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά.

Ο Ελβετός είχε προαναγγείλει την πρόθεση του να πάρει... εκδίκηση για την ήττα στον ημιτελικό του Αμερικανικού Όπεν από τον Κροάτη το 2014 (διαβάστε ΕΔΩ) και σέρβιρε το πιάτο κρύο!

O Tσίλιτς έχασε τρία match point στο 4ο σετ, με τον Φέντερερ να μην τον συγχωρεί και να κάνει την ολική ανατροπή φτάνοντας τις 307 νίκες σε γκραν σλαμ, αριθμός ρεκόρ για άνδρες και γυναίκες! Το ρεκόρ μέχρι πρότινος κατείχε η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα με 306 νίκες.

Ο Νο 9 στο ταμπλό της διοργάνωσης Κροτάτης προηγήθηκε 2-0 για να υποκύψει έπειτα από 3 ώρες και 17 λεπτά με 6-7(7), 4-6, 6-3, 7-6(9), 6-3!

Η νίκη αυτή ήταν η 84η στο Γουίμπλεντον για τον Φέντερερ, ο οποίος πλέον μοιράζεται το ρεκόρ με τον Τζίμι Κόνρος. Ο τελευταίος βέβαια τις είχε πετύχει σε 20 παρουσίες του στη διοργάνωση, ενώ ο Φέντερερ το έχει καταφέρει στις 18.

Αυτή είναι η 11η φορά που ο Ελβετός παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά του αγγλικού όπεν, έχοντας 10 παρουσίες στον τελικό, από τις οποίες πανηγύρισε τις 7!

«Οι συνθήκες ήταν ιδανικές και απόλαυσα το ματς. Όταν βρέθηκα με 2-0 πίσω στα σετ σκεφτόμουν ότι ο Τσίλιτς παίζει πολύ καλά και ότι δεν είχα απαντήσεις στο σερβίς του. Ήλπιζα λοιπόν ότι θα πέσει η απόδοση του στο σερβίς και ότι θα είμαι τυχερός.

Και πραγματικά ήμουν τυχερός σε 1-2 φάσεις. Από εκεί και μετά κατάλαβα ότι μπορώ να γυρίσω το ματς. Στα τρία τελευταία σετ έπαιξα πολύ καλά. Βελτίωσα το παιχνίδι και μπόρεσα, το κράτησα σε υψηλό επίπεδο και κατάφερε να γυρίσω το ματς.

Άντεχαν τα πόδια και η πλάτη μου και ψυχολογικά όλο αυτό μου δίνει ώθηση. Νιώθω εκστασιασμένος που είμαι στην 4άδα.

Τώρα έχω στη διάθεση μου τη σημερινή και την αυριανή ημέρα για να ξεκουραστώ. Ο Ράονιτς είναι ένας παίκτης που συνεχώς βελτιώνεται», δήλωσε ο Φέντερερ μετά το ματς.

Ράονιτς και Φέντερερ θα συναντηθούν για 12η φορά, με τον Καναδό να έχει πετύχει μόλις δύο νίκες, φέτος στο Μπρισμπέιν και το 2014 στο Μάστερς του Παρισιού.

 

Τελευταία Νέα