Ρεκόρ συμμετοχών στο Άμστερνταμ

Gazzetta team
Ρεκόρ συμμετοχών στο Άμστερνταμ

bet365

Το Άμστερνταμ έκανε ήδη το πρώτο ρεκόρ, αφού θα είναι η διοργάνωση με τη μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών και χωρών στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οπως έγινε γνωστό από τους διοργανωτές έχουν δηλωθεί να συμμετάσχουν στους αγώνες 1.473 αθλητές και αθλήτριες από 50 χώρες.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε γίνει πριν δύο χρόνια στη Ζυρίχη με 1.439 αθλητές και αθλήτριες.

"Θα δούμε αγώνες υψηλού επιπέδου με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών. Το Άμστερνταμ είναι έτοιμο να διοργανώσει τους καλύτερους αγώνες στην ιστορία του θεσμού", δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Αρν Χάνσεν.

Και η αλήθεια είναι πως το Άμστερνταμ έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει μια διαφορετική διοργάνωση, όχι μόνο σε επίπεδο οργάνωσης αλλά και, κανονισμών.

Οπως από καιρό είναι γνωστό οι αθλητές του ακοντισμού και της δισκοβολίας θα κάνουν τον προκριματικό τους αγώνα σε μία από τις κεντρικότερες πλατείες της πόλης, την «Museumplein» για να γίνουν ένα με την πόλη και τους πολίτες της.

Παράλληλα οι διοργανωτές προχώρησαν σε αλλαγές και στον τρόπο διεξαγωγής ορισμένων αγωνισμάτων. Έτσι από τα 100 μ. έως και τα 400 μ., αλλά και στα 100 μ. μ. εμπ. και 400 μ. εμπ., την πρόκριση στον ημιτελικό θα πάρουν οι 12 καλύτεροι χρόνοι με βάση τα startinglist, ενώ οι 12 άλλες θέσεις θα προκύψουν από την διαδικασία των προκριματικών.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συμπίπτει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες γεγονός, που δεν φαίνεται να έχει αρνητικό χαρακτήρα στη διοργάνωση. Σύμφωνα με τις δηλώσεις η Γερμανία θα ταξιδέψει στο Αμστερνταμ με 118 αθλητές και αθλήτριες, που είναι η μεγαλύτερη αποστολή από το 1998, ενώ μεγάλη ομάδα θα εκπροσωπήσει και την Μ. Βρετανία (103).

 

Τελευταία Νέα