Kαι τώρα Ρίο!

Kαι τώρα Ρίο!

Kαι τώρα Ρίο!

Επιστροφή στη βάση με το χάλκινο μετάλλιο του World League στο στήθος για την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, που λίγο μετά τις 8:00 το πρωί της Δευτέρας (27/6) προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”.

 Στις πρώτες τους δηλώσεις οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ήταν χαρούμενοι για την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου σε μεγάλη διοργάνωση, ενώ τόνισαν πως ο βασικός στόχος αυτού του καλοκαιριού είναι η διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τους οποίους η προετοιμασία ξεκινάει - ή μάλλον συνεχίζεται - άμεσα.

Ο Κωνσταντίνος Φλέγκας, ο οποίος αναδείχθηκε καλύτερος τερματοφύλακας του τουρνουά σημείωσε: «Καταφέραμε και κατακτήσαμε το χάλκινο μετάλλιο. Θα μπορούσαμε να είμαστε στον τελικό. Γυρνάμε γενικά ικανοποιημένοι από αυτή την επίσημη διοργάνωση και χαιρόμαστε γι αυτήν την επιτυχία. 

Προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ όλους τους συμπαίκτες μου, γιατί χωρίς αυτούς δε θα είχα καταφέρει κι εγώ να αναδειχθώ. Χαίρομαι πολύ που με βγάλανε καλύτερο τερματοφύλακα», ενώ για το μεγάλο στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και τη δυσκολία που έχει η διάκριση εκεί είπε,

 «Σίγουρα είναι ο στόχος για τον οποίο προετοιμάζονται όλες οι ομάδες. Είναι το όνειρο κάθε αθλητή ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Πιστεύω πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά μπορούμε να ελπίζουμε για το καλύτερο».

 

Από την πλευρά του ο Μανώλης Μυλωνάκης δήλωσε χαρούμενος για το μετάλλιο λέγοντας:

«Έχουμε διατηρηθεί στις 4 κορυφαίες ομάδες τον τελευταίο χρόνο σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις. Μας χαροποιεί το μετάλλιο, αλλά δεν μπορούμε να σταθούμε μόν σε αυτό. Σίγουρα μας προκαλεί χαρά, αλλά συνεχίζουμε γιατί έχουμε ένα πολύ μεγάλο στόχο για το Ρίο. Εκεί πρέπει να εφαρμόσουμε αυτό που κάνουμε τον τελευταίο χρόνο. Να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και φυσικά να είμαστε υγιείς».

 

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος, παίκτης της Ιταλικής Ποζίλιπο πλέον είπε για την επικείμενη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Μπορεί στις τελευταίες τρεις διοργανώσεις να έχουμε μπει στην τετράδα, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων. Ξέρουμε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι κάτι διαφορετικό.

Όλες οι ομάδες παρουσιάζονται στην καλύτερή τους κατάσταση. Το ίδιο θα επιδιώξουμε κι εμείς. Άγχος σίγουρα θα υπάρχει, καθώς για πολλά παιδιά, όπως και για μένα είναι η πρώτη συμμετοχή, κάτι που είναι ξεχωριστό και δίνει από μόνο του ένα επιπλέον άγχος. Νομίζω όμως πως παρουσιαστούμε το ίδιο προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε.

Αρχικά να μπούμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες και από εκεί και πέρα να κοιτάξουμε το ένα παιχνίδι που θα μας φτάσει στην τετράδα και αυτής της διοργάνωσης», ενώ για το μετάλλιο στο Super Final του World League υπογράμμισε: «Σίγουρα μπορούσαμε να φτάσουμε ψηλότερα. Πάντα όμως υπάρχει και η κακή μέρα. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι και στην κακή μέρα δε χάνουμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό, το οποίο πρέπει να κρατήσουμε, βελτιώνοντας τις κακές μας ημέρες».

 

Τέλος, ο Κώστας Γενηδουνιάς στάθηκε στο στη συνέχεια και στη βελτίωση των κομματιών που δεν πήγαν καλά στο τουρνουά της Χουιζού: «Είμαστε ευχαριστημένοι για ένα ακόμη μετάλλιο World League, που είχαμε καιρό να πάρουμε σαν εθνική ομάδα, αν και μπορούσαμε να βρεθούμε στον τελικό, αφού χάσαμε από ένα θεωρητικά υποδεέστερο αντίπαλο στον ημιτελικό.

Προχωράμε, καθώς ο μεγάλος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και έχουμε ακόμη ένα μήνα προετοιμασίας, ώστε να βελτιώσουμε ότι δεν κάναμε καλά σε αυτό το τουρνουά και να πάμε έτοιμοι για το μεγάλο στόχο».

Best of internet