Καρετζόπουλος: «Βελτίωσα τον εαυτό μου»

Gazzetta team
Καρετζόπουλος: «Βελτίωσα τον εαυτό μου»

bet365

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος δήλωσε ο «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής στα 50 επιφάνεια Λουκάς Καρετζόπουλος, που κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο στο 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Βόλο (είχε πάρει και το χάλκινο στα 100), κυρίως διότι -όπως τόνισε ο ίδιος- βελτίωσε τον εαυτό του.

Ο Λουκάς Καρετζόπουλος μας είπε: «Το 50άρι είναι μια κούρσα φωτιά. Δηλαδή, μπαίνεις κι ό,τι βγει. Από το 1 μέχρι το 8 όλοι οι αθλητές είναι φαβορί για να πάρουν το χρυσό μετάλλιο. Είναι πολύ κοντινές οι διαφορές και όλα παίζονται. Μπορούσε να βγει και το χρυσό, ίσως με λίγο καλύτερη εκκίνηση, ίσως με κάποιες άλλες λεπτομέρειες.

Όμως σημασία έχει ότι είναι μια μεγάλη επιτυχία αυτό το ασημένιο και εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επίδοσή μου. Βελτιώθηκα, έκανα πανελλήνιο ρεκόρ. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ενδιαφέρει έναν αθλητή είναι να γίνει ο εαυτός του καλύτερος και ό,τι είναι ας έρθει.

Είτε χρυσό είναι αυτό είτε ασημένιο είτε χάλκινο. Με γέμισε αυτό που πέτυχα σήμερα, διότι κυρίως βελτίωσα τον εαυτό μου. Ήταν, άλλωστε μια πολύ γρήγορη κούρσα, ο πρώτος έκανε πάλι παγκόσμιο ρεκόρ. Θα χαρώ απόψε την επιτυχία μου και μετά συνεχίζουμε για τα επόμενα».

Στην ερώτηση αν το επόμενο μετάλλιό του στη διοργάνωση θα είναι χρυσό, απάντησε με νόημα: «Ποτέ δεν ξέρεις».

Τα μέλη της Εθνικής ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ200 επιφάνεια ανδρών, που κατέλαβαν την 4η θέση στον τελικό και έχασαν για λίγο το μετάλλιο δήλωσαν: Ο Αντώνης Τσουρουνάκης: «Είναι μια πολύ καλή επίδοση. Είναι μια σκυτάλη όπου όλοι κολυμπάμε με πάθος. Το πιστέψαμε και κάναμε το καλύτερο. Θα μπορούσε να έρθει και το μετάλλιο. Δεν ήρθε, ήταν άλλοι καλύτεροι από εμάς».

Ο Χρήστος Χριστοφορίδης: «Η προσπάθεια ήταν πολύ καλή. Όλες οι ομάδες ήταν πολύ δυνατές. Το μετάλλιο ήταν πολύ κοντά, αλλά και πολύ μακριά. Θεωρώ ότι το καλύτερο αποτέλεσμα δεν έχει έρθει ακόμα για μας. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε και στους επόμενους αγώνες».

Ο Σταύρος Κουρλάκης: «Ήταν μια πολύ γρήγορη κούρσα. Γίναμε μια ομάδα. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα».

Ο Γεράσιμος Οικονομόπουλος. «Και τα τέσσερα παιδιά δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε το μετάλλιο. Όπως όλοι οι αγώνες σε αυτό το παγκόσμιο, έτσι και αυτή η κούρσα ήταν πολύ υψηλού επιπέδου. Ελπίζω ότι τα καλύτερα έρχονται».

Η Βασιλεία Αγαπητού, μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ200 επιφάνεια γυναικών, που πήρε την 6η θέση στον τελικό, δήλωσε: «Ήταν μια δύσκολη κούρσα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όλες η κοπέλες της ομάδας μας είμαστε μόλις δεύτερη χρονιά μαζί σε επίπεδο γυναικών.

Οι άλλες χώρες ήταν πολύ δυνατές, αλλά κι εμείς δώσαμε όλες τον καλύτερό μας εαυτό και βελτιώσαμε την επίδοσή μας και βελτιώσαμε το πανελλήνιο ρεκόρ, που ήταν πάλι δικό μας. Να ανεβούμε όσο πιο ψηλά γίνεται και στην 4Χ100. Τα καλύτερα είναι μπροστά».

 

Τελευταία Νέα