Σε τρεις τελικούς στο Σέτε Κόλι

Σε τρεις τελικούς στο Σέτε Κόλι

bet365

Με την παρουσία τριών Ελλήνων κολυμβητών στους τελικούς ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του μίτινγκ Σέτε Κόλι, που διεξάγεται στη Ρώμη.

Η Θεοδώρα Γιαρένη μετείχε στον τελικό των 50μ. ελεύθερο, όπου τερμάτισε 6η με χρόνο 25.30, χάνοντας το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου.

Ο Στέφανος Δημητριάδης στα 100μ. πεταλούδα τερμάτισε στην 6η θέση πετυχαίνοντας επίδοση 53.28, ενώ πολύ καλή κούρσα έκανε και ο Οδυσσέας Μελαδίνης στα 50μ. ελεύθερο των ανδρών, καταλαμβάνοντας την 5η θέση με χρόνο 22.38.

«Να σημειώσουμε ότι αυτό το μίτινγκ είναι μια πάρα πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν κορυφαίοι κολυμβητές και ίσως η πρόκριση σε τελικό να είναι πιο δύσκολη απ' ότι σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αφού δεν υπάρχει περιορισμός των αθλητών που προκρίνονται ανά χώρα.

Έτσι κι αλλιώς οι Ιταλοί έχουν ένα πάρα πολύ υψηλό επίπεδο κολύμβησης με βάθος αθλητών. Είναι ένα μίτινγκ ακριβώς όπως το περιμέναμε. Κάνει καλό στους αθλητές να έρχονται σε τέτοιες διοργανώσεις, αφού εδώ συναγωνίζονται με την ελίτ της παγκόσμιας κολύμβησης.

Συμμετέχοντας σε τέτοιους αγώνες σου θυμίζει υποσυνείδητα ότι βρίσκεσαι ανάμεσα στους κορυφαίους. Μπορεί τα παιδιά, και ειδικά αυτά που έχουν κερδίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες να βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας, όμως ένας αθλητής επιπέδου θέλει ανά πάσα στιγμή το καλύτερο αποτέλεσμα» δήλωσε ο Γιάννης Μηλιδάκης συνοδός προπονητής των αθλητών.

Από τη μεριά του ο Οδυσσέας Μελαδίνης τόνισε: «Ήταν μια κούρσα προετοιμασίας για μένα. Είναι φοβερή εμπειρία η συμμετοχή μου σε αυτούς τους αγώνες και είναι η τρίτη χρονιά που βρίσκομαι σε αυτούς. Το επίπεδο είναι πολύ ανεβασμένο, καθώς το 2014 με χρόνο 22.50 ήμουν τρίτος, ενώ σήμερα με 22.38 ήμουν 5ος, μόλις 8 εκατοστά από τα μετάλλια. Η κούρσα μου ήταν αρκετά καλή. Έμεινα όμως λίγο πίσω στην εκκίνηση και αυτό μου στοίχισε. Θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρω καλύτερες επιδόσεις στους επόμενούς αγώνες και φυσικά στο Ρίο».

Στο αυριανό πρόγραμμα ξεχωρίζει η παρουσία της Κρίστελ Βουρνά στα 100μ. πεταλούδα, η οποία θα φορτσάρει για να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επίσης αγωνίζεται ο Γιάννης Δρυμωνάκος στα 400μ. μικτή ατομική, με στόχο να βρεθεί στο Ρίο , όπως και ο Αντώνης Φωκαΐδης στα 1.500μ. Τέλος, μία καλή επίδοση στα 50μ. πρόσθιο θα κυνηγήσει ο Γιάννης Καρπουζλής με στόχο το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα