Ντοπέ και ο Ιλία Ιλίν!

Ντοπέ και ο Ιλία Ιλίν!

Ντοπέ και ο Ιλία Ιλίν!

Ο αήττητος Ιλιά Ιλίν είναι ένας εκ των 10 αθλητών που βρέθηκαν θετικοί σε επανέλεγχο από τους Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Μάλιστα, τα τέσσερα εξ αυτών ανήκουν σε Καζάκους Ολυμπιονίκες. 

Ο Καζάκος αρσιβαρίστας εθεωρείτο φαινόμενο, καθώς ήταν αήττητος στην κατηογρία των 85, 94 και 105 κιλών. Είχε στην κατοχή του δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια σε Πεκίνο και Λονδίνο και τέσσερα σε παγκόσμια πρωταθλήματα, με το πρώτο να το κατακτά σε ηλικία μόλις 17 ετών. 

Τα άλλα τρία δείγματα ανήκουν στην Ζουλφίγια Τσινσάλο (χρυσό στα 53κ.), Μάιγια Μανέζα (χρυσό στα 63κ.) και Σβετλάνα Ποντομπέντοβα (χρυσό στα 75κ.). 

Φυσικά, ο Ιλίν χάνει το δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπως επίσης και οι έξι ακόμη παραβάτες: ο Ρώσος Απτί Αουκάντοφ (ασημένιο στα 85κ.), η Λευκορωσίδα ΜαρίναΣκερμανκόβα (χάλκινο στα 69κ.) και η Ουκρανή Γιούλια Καλίνα (χάλκινο στα 69κ.). Οι υπόλοιποι είναι ο Γεβγένι Ζαρνάσεκ από τη Λευκορωσία (9ος στα +105κ.), η συμπατριώτισσά του Τζίνα Σαζάναβετς (4η στα 69κ.) και η Μπογιάνκα Κοστόβα από το Αζερμπαϊτζάν (5η στα 58κ.).

Best of internet