Φτάνοντας στα όρια για να πιάσεις τα όρια!

Φτάνοντας στα όρια για να πιάσεις τα όρια!

bet365

Απόστολος Χρήστου και Νίκος Σοφιανίδης έκαναν το 1-2 στα 200μ. ύπτιου ανδρών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και μίλησαν ο ένας για τον άλλο και οι δύο μαζί για τον Άρη Γρηγοριάδη, τον αθλητή που αποτέλεσε το πρότυπο τους.

«Σίγουρα υπάρχει κούραση, καθώς είμαι στην προετοιμασία. Ο Νίκος είναι πολύ δυνατός και δίνει ενδιαφέρον στους τελικούς. Στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία για ακόμη πιο μεγάλο συναγωνισμό. Πιστεύω πως στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των νέων θα καταφέρει κάτι πολύ καλό», δήλωσε ο Χρήστου με τον αθλητή του ΠΑΟΚ να προσθέτει:

«Ο Αποστόλης είναι ένας πολύ καλός αθλητής. Μακάρι να γίνω κι εγώ σαν κι αυτόν. Είναι το ίνδαλμά μου. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να φέρει κι άλλες επιτυχίες στην Ελλάδα. Πιστεύω πως μπορεί να πάει ψηλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες αρκεί να πιστέψει στον εαυτό του. Όσο για μένα θα προσπαθήσω για το καλύτερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στην Ουγγαρία. Δεν μπορώ να πω για μετάλλιο, αλλά θα προσπαθήσω πολύ».

Αμφότεροι συμφώνησαν ότι ο Άρης Γρηγοριάδης ήταν εκείνος, ο οποίος αποτέλεσε έμπνευση στα πρώτα τους βήματα.

Νικήτρια στα 100μ. πρόσθιο γυναικών αναδείχθηκε η Μαρία Φιλοπούλου, τερματίζοντας σε 1:11.55, αφήνοντας δεύτερη την Ελένη Κοντογεώργου με 1:12.64 και τρίτη την Μαρία Δρασίδου με 1:12.85. Η Φιλοπούλου, η οποία ζει και προπονείται στο Κουβέιτ επισήμανε:

«Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε πρωτάθλημα ΟΠΕΝ. Ζω και προπονούμαι στο Κουβέιτ. Είναι μια μεγάλη εμπειρία. Όταν έρχομαι εδώ προπονούμαι με τον Πάνο Βελέντζα, ο οποίος με βοηθάει πολύ. Ο στόχος της χρονιάς ήταν να κάνω έναν πάρα πολύ καλό χρόνο στα 100μ. πρόσθιο. Να κάνω κάποιο ατομικό ρεκόρ.

Στο Κουβέιτ, υπάρχουν πολλές και εξαιρετικές εγκαταστάσεις, στις οποίες πρόσβαση ελεύθερη έχουν μόνο οι άνδρες... Η ομάδα μου φερ' ειπείν νοικιάζει πισίνες σε σχολεία και οι κοπέλες κολυμπάμε για 2 ώρες. Διαφορετικά σαν ώρες κοινού σε πισίνες αποκλειστικά για γυναίκες.

Τώρα στο μυαλό μου είναι ο επόμενος μου αγώνας στη Γερμανία, όπου θέλω να βελτιώσω τις ατομικές μου επιδόσεις».

Η Κρίστελ Βουρνά, η οποία τερμάτισε δεύτερη στα 50μ. πεταλούδα με 27.25, πίσω από την Άννα Ντουντουνάκη (27.02) είπε: «Αύριο θα είναι η μεγάλη μέρα. Περισσότερο προετοιμάζομαι για τους επόμενους μου αγώνες στο Σέτε Κόλι. Αλλά είναι ένα πέρασμα και ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Είναι μέσα στις δυνατότητές μου ο χρόνος και γι αυτό είμαι αισιόδοξη. Αν δεν πίστευα στον εαυτό μου δε θα προσπαθούσα καν. Θέλω να ελπίζω πως θα καταφέρω να πάρω την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες».


Ο Παναγιώτης Χιώτης νικητής στα 400μ. μικτή ατομική ανδρών με 4:23.98 (ακολούθησαν οι Μούζας 4:27.84 και Τσιοπάνης 4:30.92), πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο αγώνισμα και δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για την παράδοση που διστακτικά αρχίζει να δημιουργεί:

«Είναι το δεύτερό μου χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία ΟΠΕΝ. Οι προπονήσεις είναι δύσκολες σε αυτό το αγώνισμα. Το κυνηγάμε για όσο καλύτερα μπορούμε. Ονειρεύομαι να συμμετέχω στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο, όμως γνωρίζω πως κάτι τέτοιο απαιτεί πολύ δουλειά. . Το ίνδαλμα μου είναι ο Γιάννης Δρυμωνάκος και είναι ο αθλητής που θέλω να μοιάσω».

Τέλος, ο Χρήστος Κατραντζής, ο οποίος ήταν 3ος στα 200μ. ελεύθερο ανδρών σημείωσε για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τη σκυτάλη 4χ100μ ελεύθερο: «Η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου. Η προετοιμασία μου τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχει πάει όπως ήθελα. Βασικά δεν έχουν βγει οι χρόνοι που περίμενα με βάση την προπόνηση που είχα κάνει. Όμως, ο στόχος της διετίας επετεύχθη.

Θα βρίσκομαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες έστω και με τη σκυτάλη, η οποία είναι πολύ δυνατή και μπορεί να βρεθεί ακόμη και στον τελικό. Εκεί ονειρευόμαστε να είμαστε. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα προσφέρεται για δυνατές κούρσες. Ψάχνω για κάποια καλύτερη κούρσα στο άμεσο μέλλον. Δεν ξέρω τι φταίει. Θα κάτσω να το συζητήσω με τους προπονητές μου και όλο το τιμ. Κοιτάζουμε να είμαστε υγιείς ενόψει του Ρίο».

 

Τελευταία Νέα