Κι όμως ο Γιαννιώτης έχασε...

Κι όμως ο Γιαννιώτης έχασε...

bet365

Ο Σπύρος Γιαννιώτης μόνιμος, «κάτοικος» του βάθρου στα 400μ. ελεύθερο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης, έμεινε εκτός (τερμάτισε τέταρτος) στην τελευταία του κούρσα στο αγώνισμα. Και παρότι δεν ήταν σαφώς στους στόχους του, ο ίδιος όπως εξομολογήθηκε, δεν του αρέσει να χάνει! Νικητής το πουλέν του Νίκου Γέμελου, Δημήτρης Νέγρης.

Το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπως έχει δηλώσει θα είναι το τελευταίο της καριέρας του, γεγονός που αναπόφευκτα του προκαλεί συναισθήματα: «Οι αγώνες αυτοί είναι μία καλή προπόνηση για μένα. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι νιώθω κουρασμένος. Ξεκουραστήκαμε μόλις 4 μέρες, οι οποίες είναι αρκετές να σου βγει η κούραση. Κανονικά το φορμάρισμα διαρκεί 3 εβδομάδες.

Εκείνο που προέχει είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Εκεί είναι ο τελευταίος μου αγώνας. Η πισίνα έχει τελειώσει για μένα εδώ και χρόνια. Κολυμπάω και δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα. Όμως, δεν θα πω ψέμματα, δεν μου αρέσει να χάνω.

Αιφνιδιάστηκα που δεν πήρα μετάλλιο σήμερα. Η κούρσα αυτή λοιπόν, είναι χρήσιμη όχι από αγωνιστικής ή προπονητικής άποψης, αλλά γιατί μου δίνει κίνητρο να προσπαθήσω σκληρότερα. Όπως είπα δεν μου αρέσει να χάνω και με αφορμή αυτό το αποτέλεσμα, θα δουλέψω την ψυχολογία μου.

Είναι σημαδιακό πάντως και ήθελα να το πω, ότι στην πρώτη μου κούρσα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ήρθα τέταρτος, όπως και στην τελευταία μου.

Σε ότι αφορά στα 1.500μ., παρότι θα διεκδικήσω ένα μετάλλιο, μακάρι να μην κερδίσω και να δω τα παιδιά (Νέγρη και Φωκαΐδη) να πιάνουν το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Νιώθω γεμάτος με τρομερές εμπειρίες. Πολλά τα χρόνια στο κολύμπι, πολλές οι όμορφες στιγμές. Θα πορευτώ με αυτές στη ζωή μου.Στην πισίνα το μεγαλύτερο μου όνειρο ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και στον τελικό των 1500μ. Στην ανοικτή θάλασσα το αποκορύφωμά μου θέλω να πιστεύω πως θα είναι το Ρίο!»

Ο νικητής της κούρσας, ο 18χρονος Δημήτρης Νέγρης, ο οποίος επίσης προπονείται με τον Νίκο Γέμελο τόνισε: «Είναι η πρώτη μου πανελλήνια νίκη σε επίπεδο ανδρών και φυσικά νιώθω όμορφα. Κολύμπησα δίπλα σε σπουδαίους αθλητές όπως ο Σπύρος Γιαννίωτης αλλά και δίπλα σε αθλητές επιπέδου, όπως είναι ο Δημητρίου και ο Φωκαΐδης.


Σαν επίδοση μπορούσα να πάω καλύτερα, αλλά μου αρκεί το χρυσό μετάλλιο. Υπάρχει μια καλή φουρνιά και πολλοί με αποκαλούν νέο Γιαννιώτη. Δεν το αποδέχομαι. Πιστεύω στις δυνατότητες μου. Θέλω να προσπαθήσω να φτάσω το Γιαννιώτη, τώρα αν θα τον ξεπεράσω αυτό είναι 50-50. Δεν αιφνιδιάστηκα από το γεγονός ότι ο Σπύρος δεν πήρε σήμερα μετάλλιο. Πιστεύω όμως ότι στα 1.500μ. θα είναι μια πολύ όμορφη κούρσα.»

400μ. ελεύθερο ανδρών
1. Δημήτρης Νέγρης (Ηλυσιακός) 3:55.47
2. Αντώνης Φωκαϊδης (ΟΣΦΠ) 3:57.62
3. Δημήτρης Δημητρίου (ΑΝΟ Αργυρούπολης) 3:57.72

4. Σπύρος Γιαννιώτης (ΟΣΦΠ) 3:58.01

 

Τελευταία Νέα