Κορυφαία επίδοση στον κόσμο η Στεφανίδη! (vid)

Κορυφαία επίδοση στον κόσμο η Στεφανίδη! (vid)

bet365

Don't believe her? Just watch! H Κατερίνα Στεφανίδη με άλμα στα 4.86μ. πραγματοποίησε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο γήπεδο, που έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας της, στο Στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης», όπου φιλοξενήθηκε το Gala της Φιλοθέης!

Άλλη μία μεγάλη εμφάνιση από την Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία ξεπέρασε με χαρακτηριστική άνεση τα 4,86μ. υπό τους ήχους του αγαπημένου της τραγουδιού Uptown funk και φλέρταρε με τα 5μ.

Η αθλήτρια και σύζυγος του Μίτσελ Κρίερ ξεκίνησε επιτυχώς τις προσπάθειες της από τα 4.60μ. και συνέχισε στα 4.74μ. και 4.86μ., ενώ αμέσως μετά δοκίμασε στα 5μ., όπου ναι μεν είχε τρεις άκυρες προσπάθειες ωστόσο, τόσο το δεύτερο όσο και το τρίτο άλμα ήταν πολύ καλά, κάνοντας σαφές ότι είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσει και αυτό το ύψος.

Έπειτα από κάθε προσπάθεια, η σπουδαία επικοντίστρια τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει στους διαδικτυακούς της φίλους στο Facebook και πέταγε στην εξέδρα αναμνηστικά, για τον κόσμο που έδωσε το «παρών» προκειμένου να παρακολουθήσει τις προσπάθειες της.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω, που είστε εδώ. Είναι όμορφο που έγιναν καλές επιδόσεις και ελπίζω να περάσατε καλά. Ελπίζω να συνεχίσετε να μας στηρίζετε γιατί το χρειαζόμαστε», είπε η Στεφανίδη μετά την ολοκλήρωση του αγώνα της απευθυνόμενη στον κόσμο.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Στέλλα Λεδάκη με άλμα στα 4.10μ. και τρίτο η Γεωργία Στεφανίδη με άλμα στα 3.80μ.

«Ήταν καλή μέρα σήμερα. Χαίρομαι πολύ που αγωνίστηκα εδώ, γιατί τα προηγούμενα χρόνια λόγω του κολεγιακού πρωταθλήματος δεν είχα την ευκαιρία να είμαι στην Ελλάδα νωρίτερα από τα τέλη Ιουνίου. Το σημαντικότερο από το σημερινό αγώνα είναι ότι κατάφερα να παραμείνω ανταγωνιστική παρότι ήμουν μόνη μου.

Μου άρεσε που αποφάσιζα που θα βάζω τον πήχη και δεν είχα την ατέλειωτη αναμονή που έχω στα Diamond League. Aυτή η αναμονή μου προκαλεί εκνευρισμό και με αποσυντονίζει.

Η ψυχολογία μου έχει αλλάξει εντελώς σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Τότε όσο ανέβαινε ο πήχης αγχωνόμουν, τώρα ξέρω ότι είμαι σταθερή σε άλματα πάνω από τα 4,70μ. και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το μόνο ψυχολογικό φράγμα που απομένει να σπάσω είναι αυτό των 5μ., κάτι το οποίο θα γίνει στην ώρα του.

Ακόμα είμαι σε φάση προετοιμασίας. Στόχοι μου είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και φυσικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Εννοείται ότι θα ήθελα να είμαι στον τελικό του Diamond League, όμως πραγματικά θα άλλαζα κάθε μέρα το διαμάντι του Diamond League με ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε η Στεφανίδη στο gazzetta.gr, με τον προπονητή της να συμπληρώνει:

«Είναι καλό που η Κατερίνα κατάφερε να μείνει συγκεντρωμένη και να βγάλει έναν αγώνα, στον οποίο δεν είχε αντίπαλο, γιατί αυτό είναι πολύ δύσκολο. Είναι δύσκολο γιατί όταν δεν νιώθει ανταγωνισμό και ξέρει ότι έχει κερδίσει επικεντρώνεται σε τεχνικές λεπτομέρειες, οι οποίες τελικά σε αποσυντονίζουν.

Επειδή είναι μαχήτρια και της αρέσει ο ανταγωνισμός, στην προπόνηση πηδάω κι εγώ μαζί της. Για να νιώθει κίνητρο λέμε ότι αν ξεπεράσει ένα ύψος θα πάμε μετά για κρέπα».


Στη διάρκεια των αγώνων η Κατερίνα Στεφανίδη δώρισε τρία από τα κοντάρια της στα μικρά κορίτσια του ΑΟ Φιλοθέη. Σε ένα σύντομο τελετουργικό, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, απένειμε στην κορυφαία επικοντίστρια ένα μεταλλικό γλυπτό, με σχήμα κλαδιού ελιάς, ενώ παράλληλα τιμήθηκε από τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλο και τον πρόεδρο του ΑΟ Φιλοθέλης, Γιάννη Προβελέγγιο.

Εξάλλου, σε ότι αφορά στα υπόλοιπα αγωνίσματα καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στο αγώνα του άλματος εις μήκος η Λίλη Αλεξούλη, η οποία με άλμα στα 6.50μ. κατέκτησε τη νίκη, ενώ ακολούθησε η Νεκταρία Παναγή με 6.42μ. και τρίτη η ΆΝνα Κορνούτα από την Ουκρανία με 6,26μ.

Αξιόλογη προσπάθεια έκανε η κορασίδα, Πασχαλίνα Παπαδοπούλου στα 100μ. εμπόδια. Η αθλήτρια του ΓΣ Λαγκαδά, τερμάτισε σε 14.11 με άνεμο -1.00, το οποίο είναι κοντά στο ατομικό της ρεκόρ (14.10) και φυσικά στο όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τιφλίδας, το οποίο είναι 14.05.

Νικήτρια στα 100μ. γυναικών αναδείχθηκε η Νατάλια Πόχρεμπνιακ με 11.18, το οποίο αποτελεί και ρεκόρ αγώνων και ακολούθησε η πολιτογραφημένη Φινλανδή, από την Αλβανία, Νοοραλότα Νεζίρι με 11.73 και τρίτη η Παναγιώτη Βενιέρη 11.90.

Τη δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο πέτυχε στο άλμα εις ύψος η Σβετλάνα Ράτζιβιλ από το Ουζμπεκιστάν, ξεπερνώντας τα 1.95 μ., ενώ είχε και τρεις άκυρες προσπάθειες στο 1.97μ.

Τέλος, τους αγώνες παρακολούθησαν τόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, όσο και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός. Μάλιστα, ο πρώτος συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον πρόεδρο της ΕΟΕ και ένα από τα θέματα που τους απασχόλησαν ήταν αυτό του ΟΑΚΑ.

 

Τελευταία Νέα