Nέα πτήση Στεφανίδη στα 4,77μ.

Gazzetta team
Nέα πτήση Στεφανίδη στα 4,77μ.

bet365

Κάθε αγώνας και ρεκόρ για την Κατερίνα Στεφανίδη, που πέρασε τα 4,77 μ. στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ και κατέκτησε τη δεύτερη θέση.

Η κάτοχος του απόλυτου πανελληνίου ρεκόρ με 4,90 μ., έδειξε για μια ακόμη φορά φέτος σταθερή και αποδοτική στα...μεγάλα ύψη. Χαρακτηριστικό αυτού είναι η απόφαση της να ξεκινήσει τον αγώνα της στα 4,60 μ., υψηλότερα από κάθε άλλη φορά, προκειμένου να είναι σε θέση να το επαναλάβει και στους αγώνες στόχους της χρονιάς.

Η Στεφανίδη ξεπέρασε με την πρώτη τα 4,60 μ., έκανε ένα άκυρο στα 4,70 μ. και νίκησε με την πρώτη τα 4,77 μέτρα. Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 4,84 μ., ύψος που μόνο η Γιάρισλει Σίλβα κατάφερε να ξεπεράσει για να γίνει η κορυφαία αθλήτρια φέτος στον κόσμο.

Η αθλήτρια από την Κούβα στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,92 μ., δίχως επιτυχία. Στην τρίτη θέση στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ βρέθηκε η Νικόλ Μπούχλερ με 4,77 μ., ενώ τέταρτη ήταν η Φαμπιάνα Μούρερ με 4,70 μ. και φετινό ρεκόρ. Στην έκτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Νικόλ Κυριακοπούλου, που αφού ξεπέρασε με την τρίτη τα 4,50 μ. απέτυχε στα 4,60 μέτρα.

Η Στεφανίδη, μπορεί να μην πήρε τη νίκη στον σημερινό αγώνα, ωστόσο παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 30 β., μπροστά από τη Νικόλ Μπούχλερ (19) και την Γιάρισλει Σίλβα (18). Στην τέταρτη θέση είναι η Κυριακοπούλου με 12 βαθμούς.

Την πέμπτη θέση με άλμα στα 14,26 μ. πήρε η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν. Η Ελληνίδα είχε άκυρα τα άλλα δύο της άλματα, ωστόσο κατάφερε και στάθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες του αγωνίσματος σε ένα ακόμη Diamond League. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Ολγα Ριπάκοβα με 14,61 μ., δεύτερη Κατρίν Ιμπαργκουέν (14,56 μ.) και τρίτη η Ολγα Σαλαντούχα (14,40 μ.).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα