Γιουγκ - Ολυμπιακός 6-4

Γιουγκ - Ολυμπιακός 6-4

bet365

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σηκώσει την κούπα του Champions League, με την Γιουγκ να στέκεται εμπόδιο για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Οι Κροάτες νίκησαν 6-4 στη Βουδαπέστη, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν σοβαρό θέμα στο σκοράρισμα και τη διαιτησία να μην δίνει κάποια σφυρίγματα.

Παρότι θα ήταν υπερβολή να γίνει λόγος για διαιτητική «σφαγή», σίγουρα ο Ολυμπιακός δεν πήρε κάποιες αποβολές στα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα ειδικά πάνω στους Μουρίκη και Κολόμβο.

Βεβαίως, πρέπει να μείνουμε στο γεγονός ότι από την άλλη, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που είχε να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουν όλοι, είναι το γεγονός η Γιουγκ νίκησε δίκαια και ότι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τη μοναδική τους ήττα στην διοργάνωση στον τελικό και αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχία.

Η ομάδα που έχτισε ο Θοδωρής Βλάχος επέστρεψε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ 14 χρόνια μετά το 2002 και θα είναι σίγουρα και το χρόνου στο φάιναλ-6 της διοργάνωσης. Η εμπειρία δε, που απέκτησαν φέτος οι παίκτες του θα αποτελέσει το κομμάτι του παζλ που έλλειπε φέτος, προκειμένου να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω.

Η Γιουγκ είχε στερήσει το τρόπαιο από τον Ολυμπιακό, στην πρώτη του παρουσία στον τελικό της διοργάνωσης το 2001, στο Ντουμπρόβνικ. Ωστόσο, την ακριβώς επόμενη σεζόν στη Βουδαπέστη, την απέκλεισαν στα ημιτελικά και πανηγύρισαν τον πρώτο και μοναδικό έως τώρα τίτλο του συλλόγου.


Στο πρώτο οκτάλεπτο και οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ κλειστές άμυνες. Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ από το πρώτο κιόλας λεπτό με τον Μουρίκη (5:31), με τους Κροάτες να απαντούν λίγο πριν την εκπνοή της περιόδου με τον Ομπράντοβιτς (0:50).

Στη δεύτερη περίοδο ο Φουντούλης έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό με 1-2 (3:11), με τους Κροάτες να ισοφαρίζουν με τον Μπένιτς και να προηγούνται με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Περόνε, που κέρδισε από τον Ντόσκα. Ο τελευταίος προσπάθησε να ανακόψει την πορεία του Περόνε, όταν οι Κροάτες βγήκαν στην κόντρα.

Με ένα γρήγορο γκολ στην τρίτη περίοδο ο Γούνας ισοφάρισε ξανά για τον Ολυμπιακό σε 3-3 (5:39) στον παίκτη παραπάνω, ενώ ο Γκαρσία έκανε το 4-3 (0:39).

Έκτοτε και ως 5:55 της τελευταίας περιόδου ο Ολυμπιακός είχε δύο ευκαιρίες να ισοφαρίσει στον παίκτη παραπάνω, χωρίς επιτυχία. Τη λύση έδωσε ο Βλαχόπουλος (5:36), όμως οι Κροάτες, πήραν αμέσως προβάδισμα 5-4 με τον Γιόκοβιτς (5:15).

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στις δύο ευκαιρίες που είχαν ξανά στον παίκτη παραπάνω, με τον Μάγιαρακ, που δεν έκανα καθόλου καλό παιχνίδι να χρεώνεται με πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα Περόνι (0:11) διαμορφώνοντας το τελικό 6-4.

Ο Ολυμπιακός είχε πολύ άσχημα ποσοστά στον παίκτη παραπάνω 2/10, 1 φουνταριστό, 1 περιφέρεια. Η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ είχε 3/11 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 1 περιφέρεια.

MVP του Φάιναλ Σιξ ψηφίστηκε ο Φελίπε Περόνε της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ.

Καλύτερος τερματοφύλακας αναδείχθηκε ο Μάρκο Μπίγιατς, επίσης της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ.

Γιουγκ – Ολυμπιακός 6-4
Οκτάλεπτα:
1-1, 2-1, 1-1, 2-1
Γιουγκ: Ομπράντοβιτς 1, Μπένιτς 1, Περόνε 2, Γκαρσία 1, Γιόκοβιτς 1
Ολυμπιακός: Μουρίκης 1, Φουντούλης 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 1

 

Τελευταία Νέα