Στο Νο 25 του κόσμου ο Γκιώνης!

Στο Νο 25 του κόσμου ο Γκιώνης!

Στο Νο 25 του κόσμου ο Γκιώνης!

Μπήκε στην 8άδα του δυνατού κροατικού World Tour, πέτυχε και τον στόχο της ουσιαστικής ανόδου στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης.

 Ο λόγος για τον Παναγιώτη Γκιώνη, ο οποίος ήθελε πολύ να βελτιώσει κι άλλο την κατάταξή του και μία εβδομάδα μετά τη θετική πορεία στο Ζάγκρεμπ είδε τον Ιούνιο το όνομά του έξι θέσεις ψηλότερα. Χάρη κυρίως στη σπουδαία νίκη εναντίον του Βονγκ Τσου Τινγκ, νούμερο 8 του κόσμου, πήρε 40 βαθμούς και βρέθηκε στο νούμερο 25 από το 31 του Μαΐου.

Υπολογίζοντας μάλιστα, ότι τον Απρίλιο ήταν στο 36 προκύπτει ότι είχε άνοδο 11 θέσεων μέσα σε δύο μήνες, πράγμα διόλου εύκολο σε τόσο υψηλά βαθμολογικά επίπεδα. Μετά το κροατικό όπεν επίσης, βρέθηκαν ψηλότερα ο Γιάννης Σγουρόπουλος κατά πρώτο λόγο, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης και η Γεωργία Ζαβιτσάνου κατά δεύτερο. Εξάλλου, η πρώτη Ελληνίδα, η Κατερίνα Τόλιου, αν και δεν είχε αξιολογημένους αγώνες τον περασμένο μήνα, ανέβηκε στην 176η θέση της

Στο ranking list των ανδρών ο Γκιώνης έδωσε τον Ιούνιο συνέχεια στη βαθμολογική άνοδο από το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης και την επιβλητική πρόκριση για το Ρίο. Τώρα εμφανίζει 2.427 βαθμούς (από 2.387) και αναρριχήθηκε στο νούμερο 25 από το 31 του Μαΐου. Η βελτίωση περιλαμβάνει φυσικά και την ολυμπιακή κατάταξη. Μετακινήθηκε στο νούμερο 19, αλλά το να βρεθεί στα φαβορί από το 1 έως το 16 για την κλήρωση του Ολυμπιακών Αγώνων είναι πάρα πολύ δύσκολο, από τη στιγμή κιόλας, που δεν προβλέπεται να μετάσχει σε άλλο όπεν μέχρι τον Αύγουστο.

Ο Ρηνιώτης βοηθός προπόνησης στο Ρίο

Επί τη ευκαιρία να σημειωθεί ότι για βοηθός προπόνησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες επιλέχθηκε ο Τάσος Ρηνιώτης. Ο ίδιος ο Γκιώνης εξέφρασε την επιθυμία να έχει μαζί του τον σημερινό δευτεραθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών, ο  ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής ήταν απόλυτα σύμφωνος και σε συνεννόηση με την ομοσπονδία έγινε η σχετική πρόταση προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. περιμένει τώρα να δει αν θα εγκριθεί, τόσο από την Ε.Ο.Ε. όσο και από την Οργανωτική Επιτροπή του Ρίο 2016 η παρουσία του Ρηνιώτη στην αποστολή. Σε όλα τα τελευταία Ολυμπιακά τουρνουά πάντως, η Ελλάδα εξασφαλίζει και μία θέση για βοηθό προπόνησης κι ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Κώστας Παπαγεωργίου ήταν σπάρινγκ στο Πεκίνο και στο Λονδίνο. Η θέση φυσικά είναι τιμητική και για τον Ρηνιώτη κι εφόσον πραγματοποιήσει το ταξίδι στη Βραζιλία θα έχει την ευκαιρία να ζήσει υπέροχη εμπειρία.

Επιστρέφοντας στην παγκόσμια κατάταξη, πρέπει να σταθούμε στην άνοδο του Γιάννη Σγουρόπουλου και του Κωνσταντίνου Αγγελάκη. Ο πρώτος κατάφερε στο Ζάγκρεμπ να νικήσει αθλητές με υψηλότερο πλασάρισμα στον πίνακα αξιολόγησης και να προκριθεί στον 1ο γύρο τόσο του απλού ανδρών όσο και του απλού Under 21. Είχε όφελος 57 θέσεων και πήγε στο νούμερο 441 από το 498 του περασμένου μήνα. Ο 19χρονος Αγγελάκης, που επίσης αγωνίστηκε πρώτη φορά σε World Tour και προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό των αγώνων U21, βρέθηκε στο νούμερο 480 από το 492.    

Επίσης, από τη βασική τριάδα της εθνικής ομάδας ανδρών ο Καλλίνικος Κρεάνγκα μετακινήθηκε στο νούμερο 115 από το 119 του Μαΐου, ο Κώστας Παπαγεωργίου στο 126 (από 133), ενώ για τους υπόλοιπους αθλητές αναφέρουμε επιγραμματικά ότι o Γιώργος Κωνσταντινόπουλος εμφανίζεται στο 410 (από 411), ο Γιώργος Σταματούρος στο 676 (από 645) και ο Στράτος Δαμιανής στο 788 (από 745). Ο Πάρις Ζώνιος ξαναβγήκε από τους πίνακες.

Στο ranking list των γυναικών η Κατερίνα Τόλιου ανέβηκε κι άλλες θέσεις και πήγε στο νούμερο 176 από το 199 του προηγούμενου μήνα. Η Γεωργία Ζαβιτσάνου που αγωνίστηκε στο όπεν της Κροατίας, είχε όφελος 12 θέσεων και μετακινήθηκε στο νούμερο 401 από το 413. Η Αγγελίνα Παπαδάκη είναι στο 259 (από 285), η Μαρία Χριστοφοράκη στο 288 (από 309), η Ελένη Σοφρά στο 502 (από 506) και η Έλλη Φίσερ στο 638 (από 622).

* Η διεθνής ομοσπονδία τέλος, ανακοίνωσε και τους κλασικούς παγκόσμιους πίνακες στις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες: Στους αθλητές Under 21 ο Γιάννης Σγουρόπουλος ανέβηκε στο νούμερο 146 από το 183 του προηγούμενου μήνα μετά τους αγώνες στο Ζάγκρεμπ, όπως και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στο 170 από το 179.

Επίσης, ο Γιώργος Σταματούρος είναι στο 306 και ο Στράτος Δαμιανής στο 407. Στις αθλήτριες U21 η Κατερίνα Τόλιου πήγε στο νούμερο 50 από 63, η Ελένη Σοφρά στο 265 και η Έλλη Φίσερ στο 384.  

* Στους πίνακες U18 των αγοριών ο Γιάννης Σγουρόπουλος βρέθηκε 20 θέσεις ψηλότερα και τώρα είναι στην 56η. Ο Γιώργος Σταματούρος βρίσκεται στο νούμερο 175 και ο Στράτος Δαμιανής στο 265. Στις νεάνιδες η Ελένη Σοφρά εμφανίζεται στο 171 και η Έλλη Φίσερ στο 275.

* Στους πίνακες U15 η Έλλη Φίσερ έπεσε στο νούμερο 83 από το 62 του Μαΐου. 

 

Best of internet