Βενιζέλεια από τα... παλιά!

Βενιζέλεια από τα... παλιά!

Ο διοργανωτής σύλλογος των Βενιζελείων Α.Ο. Κύδων, στο πλαίσιο της προσπάθειας του να επανέλθουν οι ιστορικοί αυτοί αγώνες στα διεθνή αθλητικά δρώμενα του ευρωπαϊκού στίβου, εξασφάλισε τη συμμετοχή 20 ξένων και 11 Κυπρίων πρωταθλητών, από 10 συνολικά χώρες.

Βενιζέλεια από τα... παλιά!

Το κυριότερο μέλημα όμως για τους διοργανωτές ήταν να εξασφαλίσουν στους Έλληνες πρωταθλητές ένα ανταγωνιστικό αγώνα υψηλού επιπέδου, στην προσπάθεια που κάνουν για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες και στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2016. Το «παρών» στη διοργάνωση θα δώσουν 20 ξένοι και 11 Κυπρίοι πρωταθλητές, από 10 συνολικά χώρες και συγκεκριμένα:
- Ελλάδα, Ιταλία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Σουηδία, Βραζιλία, Νότιος Αφρική, Φιλανδία, Κύπρο και Γαλλία. 
Ο Α.Ο. Κύδων Χανίων εξασφάλισε επίσης τη συμμετοχή 50 Ελλήνων πρωταθλητών που θα πάρουν μέρος στους αγώνες από διάφορα μέρη της χώρας μας, αλλά και του μεγαλύτερου μέρους των αθλητών και πρωταθλητών των σωματείων της Κρήτης. Συνολικά υπολογίζεται ότι θα συμμετέχουν στα 68α Βενιζέλεια  250  αθλητές στίβου όλων των ηλικιών. 
Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει 15 αγωνίσματα για τις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών στα οποία οι Έλληνες πρωταθλητές θα προσπαθήσουν να πετύχουν τα όρια για τη συμμετοχή τους στις διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και 13 αγωνίσματα για τις αναπτυξιακές ηλικίες  από 9 μέχρι 17 ετών, στα πλαίσια στήριξης του κρητικού κλασικού αθλητισμού.
 
Τον αγώνα διοργανώνει ο Α.Ο. ΚΥΔΩΝ Χανίων με τη συνεργασία  του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χανίων, του Δήμου Πλατανιά, του Ε.Α.Κ. Χανίων, του Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών «Ελ. Κ. Βενιζέλος» και του Ε.Β.Ε. Χανίων. Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Αθλητισμού
 
Τα 68α Βενιζέλεια, από τις παλαιότερες διεθνείς διοργανώσεις στη χώρα μας θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 Ιουνίου στο στάδιο «Ελενας βενιζέλου» της πόλης.
 

Best of internet