Συγκλόνισε το 3ο «Τρέξε χωρίς Τερματισμό»

Gazzetta team
Συγκλόνισε το 3ο «Τρέξε χωρίς Τερματισμό»

bet365

Με τον πλέον συγκινητικό, συναρπαστικό και επιβλητικό τρόπο ολοκληρώθηκε το “Τρέξε χωρίς Τερματισμό”, ο πρωτοποριακός και μεγάλος φιλανθρωπικός αγώνας 50 ωρών, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ με διοργανωτή τον αθλητικό σύλλογο “ΕΡΜΗΣ 1877” σε συνεργασία με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκινητικός ο τρόπος, γιατί είχαμε χιλιάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης που πήγαν κόντρα στις πολύ αντίξοες καιρικές συνθήκες και την ακατάπαυστη βροχόπτωση των 30 και πλέον ωρών (έβρεχε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα) και έκαναν μεγάλη προσπάθεια να καταγράψουν όσα περισσότερα χιλιόμετρα μπορούν και να αυξήσουν το ποσό οικονομικής ενίσχυσης των δύο φιλανθρωπικών συλλόγων «Παιδικές Καρδιές» και «Ελπίδα».

Συναρπαστικός ο τρόπος, γιατί πολλοί δρομείς συνέτριψαν τα ρεκόρ τους και έφτασαν να κάνουν διπλάσια χιλιόμετρα από όσα συνήθως κατέγραφαν. Μεταξύ αυτών και ο μοναδικός πατήρ Θεόδωρος Περπερίδης που παρά τη νηστεία των ημερών, ξεπέρασε τον εαυτό του φτάνοντας τα 235χλμ., αλλά και οι ομάδες παρακολουθώντας την εξέλιξη του αγώνα έμπαιναν στην πίστα με μέλη τους για να αυξήσουν τα χιλιόμετρα και να έχουμε ανατροπές της τελευταίας στιγμής.

Επιβλητικός ο τρόπος, γιατί ο μεγάλος και σπουδαίος χρυσός Ολυμπιονίκης της γυμναστικής, Ιωάννης Μελισσανίδης, διεθνής πρεσβευτής του 3ου “Τρέξε Χωρίς Τερματισμό”, ήρθε από τη Μόσχα όπου βρισκόταν για ένα διεθνές γκαλά γυμναστικής μία ημέρα νωρίτερα, ώστε να συμμετέχει και αυτός καταγράφοντας χιλιόμετρα και να κλείσει το μεγάλο φιλανθρωπικό αγώνα προκαλώντας ενθουσιασμό και συγκίνηση σε συμμετέχοντες και θεατές.

Οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες, βροχή και αέρας, μπορεί να απέτρεψαν αρκετούς από τους 4000 εγγεγραμμένους να συμμετέχουν στον αγώνα και να καταγράψουν τα 25.000 χλιιόμετρα που ήταν ο αρχικός στόχος κι έτσι το ποσό που συγκεντρώθηκε από τα 16.820 χιλιόμετρα για την οικονομική ενίσχυση των “Παιδικών Καρδιών” και της “Ελπίδας”, να έμεινε στα 5.316 ευρώ και 96 λεπτά. Όμως η οργανωτική επιτροπή του αγώνα σε συνεννόηση με τον Ερμή αποφάσισε να αυξήσει το ποσό ενίσχυσης των δύο φιλανθρωπικών συλλόγων που προκύπτει από την χορηγία της Cyta, σε 6.444 ευρώ και 80 λεπτά ανεβάζοντας τον συντελεστή, ενώ κατόπιν συνεννόησης με τον Βίκο, αποφάσισε να διαθέσει και 3000 νερά ως δωρεά στους δύο συλλόγους.

Όριο για “Σπάρταθλο” o πατήρ Θεόδωρος

Πρόσωπο του αγώνα που ξεσήκωσε τον κόσμο και βρήκε πολύ μεγάλη υποστήριξη για να μην το βάλει κάτω, είναι ένα μοναδικό φαινόμενο στην ελληνική κοινωνία, ο 46χρονος πατήρ Θεόδωρος από τις Αμπελιές Γιαννιτσών, ο δρομέας με τα άμφια καθώς έτρεξε όλο τον αγώνα έχοντας το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας που θα μπορούσε να έχει κάποιος.

Αρχικά ο πατήρ Θεόδωρος Περπερίδης έτρεξε 181χλμ. και 350μ. χωρίς σταματημό στον 24ωρο αγώνα που έγινε με την υποστήριξη της εταιρείας Βίκος. Μία επίδοση που είναι και όριο για συμμετοχή στο “Σπάρταθλο” του 2017, έναν αγώνα που ο πατήρ Θεόδωρος έχει ως όνειρο να τρέξει και που μόνο επίλεκτοι δρομείς υπερ-αποστάσεων μπορούν να συμμετέχουν.

Όμως δεν σταμάτησε εκεί. Μετά από ένα μικρό διάλειμμα για τη λειτουργία συνέχισε να τρέχει για το 50ωρο και που παρά την πολυήμερη νηστεία τελικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία καταγράφοντας 235χλμ. και 520μ., επίδοση που είναι μεγάλο ατομικό ρεκόρ καθώς στον περσινό αγώνα είχε διανύσει 214χλμ. σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (72 ώρες).

Πρώτος και φέτος ο Κοκωνιάς με 254.820μ.

Στο 3ο “Τρέξε Χωρίς Τερματισμό” οι χιλιάδες συμμετέχοντες αποτελούσαν πολίτες κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, που έτρεξαν και περπάτησαν χωρίς τερματισμό συνεισφέροντας με κάθε τους βήμα στην οικονομική ενίσχυση των φιλανθρωπικών συλλόγων “Παιδικές Καρδιές” και “Ελπίδα” χάρη στη μεγάλη υποστήριξη της εταιρείας Cyta που ήταν ο μεγάλος χορηγός.

Πρώτος όλων σε χιλιόμετρα και προσφορά ήταν και φέτος - για τρίτη συνεχόμενη χρονιά - ο Νότης Κοκωνιάς, ο 68χρονος πρωταθλητής υπερ-αποστάσεων που επί 50 ώρες ήταν μέσα στην πίστα της ΔΕΘ και έγραφε χιλιόμετρα για να ολοκληρώσει τον αγώνα με 254.820μ., επίδοση πολύ πάνω από το αρχικό πλάνο των 220χλμ. που είχε ως σκοπό να καταγράψει.

Μετά τον Κοκωνιά ακολούθησαν δεύτερος ο πατήρ Θεόδωρος Περπερίδης με 235.290μ. όπως ήδη αναφέρθηκε, τρίτος ο Βαλάντης Μπούμπαρης με 212.970μ., τέταρτος άνδρας ο αιεθαλής Στάθης Παπαδόπουλος με 171.120μ., πέμπτος άνδρας ο μεγάλος μαχητής Κώστας Σασάκαρος με 145.080μ. που αν δεν του έβγαινε πρόβλημα τραυματισμού πήγαινε για 200χλμ. και έκτος άνδρας ο Αλέξανδρος Μπουσάκης με 143.220μ.

Η Ουγγαρέζα Μοχάτσι πρώτη γυναίκα με 184.140μ.

Στην κατηγορία των γυναικών η αναμέτρηση των τελευταίων 10 ωρών ήταν συγκλονιστική, καθώς όταν η Ουγγαρέζα Τζούντιτ Μοχάτσι ένοιωσε την απειλή της Λίντα Χόκια που δεν βγήκε καθόλου από την πίστα τις τελευταίες 25 ώρες, επανήλθε για να καταγράψει τελικά 184.140μ. και να είναι η γυναίκα δρομέας με τη μεγαλύτερη προσφορά.

Η Μοχάτσι ήταν εντυπωσιακή καθώς με τα χιλιόμετρα αυτά βρέθηκε και στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης κάτι που σπάνια συμβαίνει σε τέτοιους αγώνες. Δεύτερη γυναίκα και έκτη στην γενική κατάταξη ακολούθησε η πεισματάρα Λίντα Χόκια με 149.730μ., ενώ τρίτη γυναίκα και ένατη στην γενική κατάταξη ήταν η νεαρή Κική Άμπραχιμ με 128.340μ.

Αναμφίβολα η πιο συναρπαστική κατηγορία του αγώνα ήταν αυτή των ομάδων. Πρώτη σε χιλιόμετρα και προσφορά ήταν η ομάδα των Village Cinemas που κατέγραψε 438χλμ. και 96μ., από τα οποία τα 72.540μ. τα προσέφερε με το τρέξιμό του ο Κωνσταντίνος Δόλλας, ενώ στην δεύτερη θέση σκαρφάλωσε με ένα εντυπωσιακό φινάλε η ομάδα του Δημάκη που ήταν στην τέταρτη θέση και τελικά κατέγραψε 146χλμ. και 1μ.

Στην τρίτη θέση με 132χλμ. και 6μ. ήταν ο σύλλογος Μικρασιατών Ιωνίας Ηρόδοτος και τέταρτη έμεινε η ομάδα του Γατίδη με 114χλμ. και 39 μ., που είχε ιδιαίτερα μαζική παρουσία την πρώτη μέρα και μέχρι το πρωί του Σαββάτου βρισκόταν στην δεύτερη θέση, την οποία όμως και έχασε τελικά με την αντεπίθεση του Σαββάτου από τις άλλες ομάδες.

Η αυλαία στο 3ο “Τρέξε χωρίς Τερματισμό” έπεσε και άπαντες, διοργανωτές και πολίτες έδωσαν ραντεβού στον ίδιο χώρο μέσα στη ΔΕΘ για τις 25-27 Μαΐου του 2017 με διάθεση για ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα και μεγαλύτερη κοινωνική προσφορά, γιατί το κάθε βήμα... μετράει...

 

Τελευταία Νέα