Η ώρα των τελικών

Gazzetta team
Η ώρα των τελικών

bet365

Στο ΔΑΚ Αγίας Τριάδας θα πραγματοποιηθεί ο 1ος τελικός της Handball Premier μεταξύ του Διομήδη και του Φιλίππου (23/5, 16:30, ΕΡΤ2).

Αρχίζουν αύριο οι τελικοί του 37ου πρωταθλήματος ανδρών στο χάντμπολ με την αναμέτρηση του Διομήδη Άργους με τον Φίλιππο Βέροιας.
Ο τίτλος θα κριθεί στις δύο νίκες με τους Αργίτες να έχουν το πλεονέκτημα έδρας, το οποίο βάσει παράδοσης αποδεικνύεται σημαντικό μόνο στα χαρτιά, αφού στην πράξη δεν φέρνει γούρι.

Στους τελευταίους οχτώ τελικούς της Handball Premier επτά φορές πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι ομάδες που είχαν μειονέκτημα έδρας!
Ειδικότερα η ομάδα του Διομήδη έχασε τους τελικούς με πλεονέκτημα έδρας το 2013 και το 2015, κάτι που συνέβη και με τον Φίλιππο το 2004 κόντρα στον Πανελλήνιο!
Αντίθετα οι «Λύκοι» που φτάνουν για 4η σερί χρονιά στον τελικό, κέρδισαν τον τίτλο το 2014 με μειονέκτημα έδρας απέναντι στην ΑΕΚ.

Οι οχτώ τελευταίοι τελικοί της Handball Premier
2015 Διομήδης- ΠΑΟΚ 1-2 νίκες
2014 ΑΕΚ- Διομήδης 1-2
2013 Διομήδης- ΑΕΚ 1-2
2008 ΓΑΣ Κιλκίς- ΑΣΕ Δούκα 0-2
2007 Πανελλήνιος- Φίλιππος 2-0
2006 Αθηναϊκός- Πανελλήνιος 1-2
2004 Φίλιππος Βέροιας- Πανελλήνιος 1-2
2002 ΑΣΕ Δούκα- Πανελλήνιος 1-3

Πατέρας εναντίον γιου!
Μία τρομερή ιστορία περιλαμβάνει η σειρά των τελικών της Handball Premier, αφού ο προπονητής του Φιλίππου Στέλιος Σεϊρεκίδης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον πλέι μέικερ του Διομήδη και γιο του Λευτέρη Σεϊρεκίδη.
Ο έμπειρος τεχνικός σχολίασε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Προκαλεί διάφορά συναισθήματα η παρουσία και των δύο μας στον τελικό. Είναι χαρά μου που θα είμαι αντίπαλος με τον Λευτέρη. Νιώθω περηφάνια σαν πατέρας που ο γιος μου θα παίξει σε έναν τελικό πρωταθλήματος. Ο Λευτέρης έχει γεννηθεί μέσα στο άθλημα και ήρθε η δική του σειρά να ζήσει τέτοια μεγάλα παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε, όπως και τους υπόλοιπους παίκτες του Διομήδη».

Αναφορικά με το παιχνίδι είπε: «Συμμετέχουμε σε έναν τελικό. Μας δίνεται η δυνατότητα να διεκδικήσουμε πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν φαβορί. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι θα μπορέσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι τερματοφύλακες παίζουν τον ρόλο τους σε αυτά τα παιχνίδια. Θέλουμε να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να τρέξει. Οι αθλητές μου έχουν μεγάλη εμπειρία και δεν νομίζω ότι θα υπάρχει άγχος, η έδρα παίζει ρόλο, αλλά όχι σημαντικό».

Από την πλευρά του ο πλέι μέικερ του Διομήδη Λευτέρης Σεϊρεκίδης επεσήμανε: «Για μένα προσωπικά είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχω σε έναν τελικό. Είμαστε αρκετά έτοιμοι παρά το νεαρό της ηλικίας. Για αρκετούς είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Θα είναι μια γιορτή για το άθλημα μας. Πρέπει να αγωνιστούμε σκληρά και να αξιοποιήσουμε την έδρα μας. Νομίζω ότι οι τρεις νίκες απέναντι στον Φίλιππο μας βοηθούν στην ψυχολογία που είναι ένας τομέας αρκετά σημαντικός για εμάς. Ο Φίλιππος είναι φαβορί, αλλά και εμείς έχουμε τις πιθανότητες μας»

Για την παρουσία του πατέρα του στον αντίπαλο πάγκο είπε: «Είναι ωραίο συναίσθημα να βρίσκεται μπαμπάς και γιος στον τελικό. Πιστεύω η οικογένεια μας, η μητέρα μου και η αδερφή μου είναι περήφανες για εμάς. Θα είμαστε αντίπαλοι για 60 λεπτά και θα προσπαθήσουμε μαζί με τους συμπαίκτες μου να… χαλάσουμε τα σχέδια του».

Τελικός μετά από 9 χρόνια!
Ο Φίλιππος Βέροιας επέστρεψε φέτος στους τίτλους μετά από 9 χρόνια, κατακτώντας το κύπελλο και πλέον έχει σαν στόχο το νταμπλ. Ωστόσο είναι πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια που θα συμμετέχει σε έναν τελικό πρωταθλήματος. Τελευταία του συμμετοχή ήταν το 2007 κόντρα στον Πανελλήνιο, από τον οποίο ηττήθηκε (2-0 νίκες).
Φέτος οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν μαζί τρεις φορές, δύο στην κανονική διάρκεια και μία στα πλέι οφ με τον Διομήδη να μετράει ισάριθμες νίκες!

Α’ φάση
Φίλιππος- Διομήδης 23-32
Διομήδης- Φίλιππος 28-24
Β’ φάση
Διομήδης- Φίλιππος 23-20

Ντέρμπι περιφέρειας
Διομήδης Άργους και Φίλιππος Βέροιας έγραψαν ιστορία στο ελληνικό αθλητικό γίγνεσθαι, αφού έγιναν οι μοναδικοί σύλλογοι που προέρχονται από την περιφέρεια και θα αγωνιστούν σε τελικό ομαδικού αθλήματος σε επίπεδο ανδρών, όχι μόνο στο πρωτάθλημα, ακόμα και στον θεσμό του κυπέλλου!
Ο Διομήδης έχει τρία τρόπαια, δύο πρωταθλήματα (2012, 2014) και ένα ευρωπαϊκό Τσάλεντζ Καπ (2012). Από την άλλη ο Φίλιππος Βέροιας έχει στην πλούσια τροπαιοθήκη του 14 τίτλους (8 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα) και αν φτάσει τα 15, ισοφαρίζει το ιστορικό ρεκόρ του Ιωνικού ΝΦ.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα