Στον τελικό των 50μ. ελεύθερο η Δράκου!

Στον τελικό των 50μ. ελεύθερο η Δράκου!

bet365

Η κούρσα στα 50μ. ύπτιο κάθε άλλο παρά κατέβαλε την Νόρα Δράκου, η οποία προκρίθηκε σε έναν ακόμη τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Λονδίνου, στα 50μ. ελεύθερο.

Η αθλήτρια του Άκη Οικονόμου τερμάτισε τρίτη στον πρώτο ημιτελικό με 25.06 και με την 7ο καλύτερο χρόνο πήρε το εισιτήριο για τον «τελικό» του αγωνίσματος.

Η επίδοση είναι κοντά στο ατομικό της ρεκόρ 25.05, το οποίο είχε πετύχει ακριβώς πριν από τέσσερα χρόνια (21/05/2012) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν.

«Το ήθελα πολύ το μετάλλιο. Το ήθελα και πιστεύω ότι μπορούσα. Ήμουν λίγο άτυχη, ήταν πολύ γρήγορος τελικός. Γενικά έχω μία σταθερότητα σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, είμαι μέσα στους τελικούς, αλλά μου λείπει το μετάλλιο. Αυτό μόνο με στενοχώρησε», δήλωσε η Δράκου στον απεσταλμένο του ΠΣΑΤ, Γιάννη Δημητρόγλου προσπαθώντας ακόμη να ελέγξει τα συναισθήματά της.

«Έκανα ό,τι μποροούσα, ίσως μπορούσα να πάω στο 27.90-27.95, αλλά ούτε αυτό θα μου έδινε μετάλλιο. Για την πίεση που είχα και όλα αυτά που ένιωθα πριν την κούρσα, νομίζω ότι ήταν πολύ καλό”, πρόσθεσε η αθλήτρια του Άκη Οικονόμου, διευκρινίζοντας ότι “... δεν αγχώθηκα τόσο, όσο αισθανόμουν μια ανυπομονησία να τερματίσω μέσα στην τριάδα. Επειδή γενικά τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων είναι λίγο πιο εύκολα, πίστευα ότι αυτή ήταν η ευκαιρία μου».

Τη στιγμή που έλεγε αυτά τα λόγια, οριστικοποιήθηκε η πρόκρισή της στον τελικό των 50μ. ελεύθερο, με τη διεξαγωγή και της δεύτερης ημιτελικής σειράς.«Δεν ξέρω αν πρέπει να είμαι ευχαριστημένη ή στενοχωρημένη. Πάντα προσπαθώ στους μεγάλους αγώνες, πάντα θέλω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Το καλύτερό μου αυτή τη φορά δεν ήταν το μετάλλιο, δεν πειράζει, κάποτε θα μου το δώσει κι αυτό ο Θεός», κατέληξε η Δράκου.

Η οκτάδα του τελικού

1. Χάλσαλ (Μ. Βρετανία) 24.21

2. Κρομοβίτζοτζο (Ολλανδία) 24.37

3. Σάνταμανς (Γαλλία) 24.83

4. Ότενσενς (Δανία) 24.93

5. Κιτράγια (Λευκορωσία) 25.05

5. Αλσαμάρ (Σουηδία) 25.05

7. Δράκου (Ελλάδα) 25.06

8. Ντι Πιέτρο (Ιταλία) 25.09

 

Τελευταία Νέα