Τελικό ο Γκολομέεβ

Τελικό ο Γκολομέεβ

bet365

Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ είναι στον τελικό των 50μ. ελεύθερο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κολύμβησης του Λονδίνου.

Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε δεύτερος στον πρώτο ημιτελικό με χρόνο 21.83 πίσω από τον Γάλλο Φλοράν Μανοντού (21.64) και εξασφάλισε απευθείας την πρόκριση στους στον αυριανό τελικό του αγωνίσματος, με τον τρίτο καλύτερο χρόνο.

Αντίθετα, ο Οδυσσέας Μελαδίνης, ο οποίος αγωνίστηκε στην ίδια σειρά με τον Γκολομέεβ, τερμάτισε 6ος και με χρόνο 22.37 έμεινε εκτός τελικών, καταλαμβάνοντας την 12η θέση στο σύνολο.

Απόλυτα ικανοποιημένος και αισιόδοξος για μία θέση στο βάθρο, εμφανίστηκε ο Κριστιάν Γκολομέεβ αμέσως μετά τον ημιτελικό, στον απεσταλμένο του ΠΣΑΤ, Γιάννη Δημητρόγλου. «Έκανα μία καλή κούρσα, πολύ κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ, πέρασα τρίτος και αύριο πλέον θα δείξει σε τι κατάσταση θα είμαι. Ελπίζω να μου βγει μια καλή κούρσα. Το 50άρι χρειάζεται και λίγη τύχη για να σου βγουν όλα σωστά. Αν τα καταφέρω, ίσως να έρθει και ένα μετάλλιο, δήλωσε ο 23χρονος πρωταθλητής.

Για το ότι τόσο στο Βερολίνο όσο και στο Καζαν, ήταν λίγο πιο αργός στον τελικό σε σχέση με τον χρόνο του την προηγούμενη ημέρα ο Κρίστιαν είπε: «Αυτό με ανησυχεί», παραδέχθηκε. «Δεν θέλω να πάω πιο αργά αύριο. Δεν νιώθω άγχος, δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό». Όσο για τα προγνωστικά, ο Γκολομέεβ θεωρεί ότι πέραν του Μανοντού, οι υπόλοιποι βρίσκονται πολύ κοντά και ολα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

Για τον Οδυσσέα Μελαδίνη, η διοργάνωση στο Λονδίνο είχε ουσιαστικά τελειώσει από την πρώτη ημέρα, καθώς δεν κατάφερε να διαχειριστεί ψυχολογικά τη μέτρια εμφάνισή του στα 4Χ100μ. ελεύθερο, θεωρώντας εαυτόν υπεύθυνο για την απώλεια ενος μεταλλίου.

Η παρθενική παρουσία του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τη 12η θέση των 50μ. ελεύθερο, που δεν στάθηκε όμως ικανή να τον παρηγορήσει. «Μετά το 100άρι, προσπάθησα να βγάλω ό,τι καλύτερο μπορούσα σε αυτή την χάλια κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Δυστυχώς έτσι είναι ο αθλητισμός και ιδιαίτερα η κολύμβηση. Μπορεί να τα κάνεις όλα και να μη σου βγούνε σωστά.

Από δω και πέρα θα δω τι έκανα λάθος και συνεχίζω για να πετύχω ό,τι καλύτερο μπορώ στο Ρίο. Είναι το άθλημα τέτοιο, σε... ξενερώνει, αλλά πάλι βρίσκεις όρεξη και τα κάνεις όλα από την αρχή», υπογράμμισε ο αθλητής του Πανσερραϊκού.

Η οκτάδα του τελικού

1. Μανοντού (Γαλλία) 21.64

2. Πράουντ (Μ. Βρετανία) 21.84

3. Γκολομέεβ (Ελλάδα) 21.89

4. Λιουκκόνεν (Φινλανδία) 21.92

5. Γκοβόροφ (Ουκρανία) 21.92

6. Τάκατς (Ουγγαρία) 22.09

7. Τρανταφίρ (Ρουμανία) 22.12

8. Ντότο (Ιταλία) 22.17

 

Τελευταία Νέα