Στην 5η θέση ο Σαμιλίδης στον τελικό 100μ.πρόσθιο

Στην 5η θέση ο Σαμιλίδης στον τελικό 100μ.πρόσθιο

bet365

Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης κατέλαβε την 5η θέση στον τελικό των 100μ. πρόσθιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης του Λονδίνου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής που προκρίθηκε με τον 6ο καλύτερο χρόνο στον τελικό, με χρόνο 1:00.66 κατέλαβε την 5η θέση.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με εξαιρετική εμφάνιση ανέβηκε ο Βρετανός Άνταμ Πίτι με 58.36, ακολούθησε ο συμπατριώτης του Ρος Μέρντοχ με 59.73, με τον Γκίντριους Τιτένις να κρεμά στο λαιμό του το χάλκινο μετάλλιο με 1:00.10.

Η συνολική εμφάνιση του Σαμιλίδη στο 100άρι ήταν σίγουρα ικανοποιητική, έστω κι αν ο ίδιος δήλωσε στον απεσταλμένο του ΠΣΑΤ, Γιάννη Δημητρόγλου ότι... έψαχνε κάτι παραπάνω, τουλάχιστον από πλευράς επίδοσης. «Ήταν τελικός και, όπως είπα και χθες, ήταν όλα ανοιχτά. Δεν είμαι 100% ευχαριστημένος, πιστεύω ότι μπορούσα να πάω πιο γρήγορα, αλλά πάντα ένας τελικός είναι δύσκολος. Είναι πιο εύκολο να περάσεις σε έναν τελικό παρά να αγωνιστείς σε αυτόν. Είναι το άγχος, η πίεση, πολλά... Ήθελα έναν καλύτερο χρόνο και με αυτόν θα ερχόταν και η καλύτερη θέση. Αυτά τα δύο πάνε μαζί».

Σε ερώτηση για το πώς εξέλαβε ο ίδιος μέσα στο νερό την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Βρετανοί, για χάρη του Άνταμ Πίτι, ο Σαμιλίδης εξέπληξε με την απάντησή του: «Ήμουν σε ένα δικό μου κόσμο, δεν άκουγα τι γινόταν γύρω μου. Άκουγα μόνο τον προπονητή μου να φωνάζει, έχει έναν χαρακτηριστικό τρόπο και μόνο αυτό ακούω!»

Ο Σαμιλίδης συνεχίζει με αδιάκοπο ρυθμό τις υποχρεώσεις του στο Λονδίνο, καθώς αύριο το πρωί «πέφτει» στα προκριματικά των 200μ. πρόσθιο, και ξεκαθαρίζει ότι και πάλι «... στόχος μου θα είναι ο τελικός».

 

Τελευταία Νέα