Δράκου: «Ιδανικό ξεκίνημα»

Gazzetta team
Δράκου: «Ιδανικό ξεκίνημα»

bet365

Δύο προκρίσεις σε ημιτελικούς επιφύλαξε για την Ελλάδα το πρωινό πρόγραμμα της 2ης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης του Λονδίνου.

Κι αν για τον Ανδρέα Βαζαίο ο προκριματικός των 200μ. μικτή ατομική είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα (πέρασε τρίτος με 2:00.00), δεν ισχύει σε καμία περίπτωση το ίδιο για τη Νόρα Δράκου.

Η 24χρονη αθλήτρια του Άκη Οικονόμου συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ στα 100μ. ελεύθερο με 54.81 (είχε 55.45 από το 2012), πήρε τη δέκατη θέση των προκριματικών και πέρασε ως ένατη στους απογευματινούς ημιτελικούς (υπήρχαν τρεις Ολλανδές πιο πάνω, με τη Ρανόμι Κρομοβιτζότζο να είναι η ταχύτερη όλων με 53.37).

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έπιασε μάλιστα το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, το 2017, ενώ πλησίασε και το όριο για τους Ολυμπιακούς του Ρίο (54.43), όπου βεβαίως έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα 50μ. ελεύθερο.

«Παλεύω πέντε χρόνια να «κατέβω» τα 55΄΄, το ήθελα πάρα πολύ και νομίζω ότι αυτή η επίδοση είναι το ιδανικό ξεκίνημα», δήλωσε η Δράκου μετά την κούρσα. «Έχω κάνει πολλή προπόνηση και ήθελα ένα χρόνο κάτω από τα 55΄΄, δεν με ένοιαζε πόσο.

Δεν ξέρω πόσο καλύτερα μπορώ να πάω το απόγευμα, θέλω όμως το όριο για το Ρίο, είναι μέσα στους στόχους μου. Φέτος έδωσα περισσότερη σημασία σε κάποιες τεχνικά σημεία, που τα είχα αφήσει λίγο πίσω λόγω του τραυματισμού μου, γιατί κυνηγάω τα όρια και στα δύο 100άρια, ελεύθερο και ύπτιο», πρόσθεσε η Πατρινή κολυμβήτρια.

Ο Ανδρέας Βαζαίος δεν χρειάστηκε να κουραστεί ιδιαίτερα στα 200μ. μικτή ατομική, όπου με χρόνο ακριβώς δύο λεπτά τερμάτισε δεύτερος στη σειρά του, πίσω από τον Λάζλο Τσεχ, και πέρασε τρίτος στο σύνολο. «Εγώ προσπαθώ να κάνω τη δική μου κούρσα, όποιον κι αν έχω δίπλα μου, απλά όταν έχεις έναν τόσο σπουδαίο αθλητή δίπλα σου και είσαι κοντά του, ξέρεις ότι πας καλά»,

εξήγησε ο κολυμβητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης για τη συνύπαρξή του με τον μεγάλο Ούγγρο πρωταθλητή. «Ήταν μια πρωινή κούρσα και δεν ήθελα να κουραστώ τόσο πολύ, οπότε ο χρόνος είναι καλός», κατέληξε ο Βαζαίος, που έχει ρεκόρ 1:58.92 και σαφώς οι φιλοδοξίες του φτάνουν τουλάχιστον ως τον τελικό του αγωνίσματος.

Στα 200μ. ελεύθερο ο Δημήτρης Δημητρίου κατετάγη 32ος με 1:49.82, «αγγίζοντας» το ατομικό του ρεκόρ (1:49.80). Ο 19χρονος αθλητής, πάντως, δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την απογοήτευση από τη μέτρια χθεσινή του εμφάνιση στα 400μ., αγώνισμα που ήταν ο βασικός του στόχος στο Λονδίνο.

«Είμαι πολύ απογοητευμένος από τη χθεσινή κούρσα και αυτό το «κουβαλούσα» και σήμερα, οπότε απλά προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα. Ήμουν καλά, απλά δεν μου βγήκε το κολύμπι», δήλωσε το νεότερο μέλος της ελληνικής αποστολής. Ο Χρήστος Κατραντζής δεν αγωνίστηκε, καθώς χθες βράδυ ανέβασε πυρετό.

** Μετά τη χθεσινή προκλητική εμφάνισή του στα 400μ., όπου αγωνίστηκε με ένα απλό μαγιό προπόνησης (!) και χωρίς να έχει ξυρίσει το σώμα του, ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής Τζέιμς Γκάι αποφάσισε να... κολυμπήσει κανονικά σήμερα το πρωί στα 200μ. ελεύθερο, σημειώνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση των προκριματικών.

Η χθεσινή του αδιαφορία σχολιάστηκε εκτενώς, με τις φήμες να αναφέρουν ότι βρίσκεται σε διαμάχη με τη βρετανική ομοσπονδία, η οποία πίεσε όλους τους κορυφαίους αθλητές της να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που η ίδια φιλοξενεί. Ο Γκάι δεν είναι ο μόνος Βρετανός που έδειξε να μην ενδιαφέρεται για τη διοργάνωση, αφού ο πρωταθλητής Ευρώπης των 100μ. ύπτιο, Κρίστοφερ Γουόκερ-Χέμπορν, έμεινε εκτός του σημερινού τελικού.

** Η Κατίνκα Χόζου μας έχει συνηθίσει να δηλώνεται σε 8-9 αγωνίσματα, αλλά κι εκείνη βρίσκεται σε ενδιάμεση φάση, προετοιμαζόμενη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρωταθλήτρια από την Ουγγαρία δηλώθηκε φέτος σε έξι και ήδη άφησε ένα, τα 100μ. ελεύθερο, όπου δεν αγωνίστηκε στον πρωινό προκριματικό. Η «Iron Lady» κατέκτησε χθες το χρυσό στα 400μ. μικτή ατομική και σήμερα θα διεκδικήσει ακόμη ένα, στα 200μ. ύπτιο.

 

Τελευταία Νέα