Και το ψάρεμα είναι άθλημα!

Και το ψάρεμα είναι άθλημα!

bet365

Ήταν το 2011 όταν το ερασιτεχνικό ψάρεμα, απέκτησε αθλητικό χαρακτήρα και στη χώρα μας. Έκτοτε οι αθλητές αναμετρήθηκαν εντός συνόρων σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, με τον Κων/νος Βασιλείου του Ναυτικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας να κατακτά το φετινό.

Νικητής αναδεικνύεται ο ψαράς που θα βγάλει περισσότερα κιλά ψαριών, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας, νικητής αναδεικνύεται αυτός που έχει πιάσει το μεγαλύτερο ψάρι. Τα ψάρια που πιάνονται φυλάσσονται σε ειδικές θήκες με νερό, μέσα στον υγρό στίβο για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί ο αγώνας.

Και μην πάει ο νους σας ότι η ψαριά γίνεται μεζές για μετά τον αγώνα. Αντιθέτως, αφότου ολοκληρωθεί η αναμέτρηση οι κριτές ζυγίζουν τα ψάρια κι αμέσως μετά αφήνονται και πάλι ελεύθερα. Σε περίπτωση που κάποιο ψάρι έχει τραυματιστεί σοβαρά, τότε τού δίνεται αντιβίωση και επουλώνονται οι πληγές με ιώδιο ή άλλα φάρμακα.

Σε ότι αφορά στη φετινή διοργάνωση το χρυσό μετάλλιο για την πρώτη θέση έφερε στο ΝΟΤΚ ο Κων/νος Βασιλείου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αλιείας από την ακτή με καλάμι και μηχανισμό 2016 της ΕΟΥΔΑ.

Ο αθλητής του ΝΟΤΚ Νιντάλ Ρέζεκ κατέκτησε την 4η θέση και η ομάδα του ΝΟΤΚ βρίσκεται στην 3η θέση στην κατάταξη συλλόγων 2016. Οι αθλητές του ΝΟΤΚ είναι μέλη της Εθνικής Ομάδας 2016 της ΕΟΥΔΑ.

Οι πέντε Αγώνες για το πρωτάθλημα Αλιείας ολοκληρώθηκαν στο Λουτράκι το Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαϊου με διοργανωτή όμιλο τον Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας.

 

Τελευταία Νέα