Aθλητισμός και αλληλεγγύη!

Gazzetta team
Aθλητισμός και αλληλεγγύη!

bet365

Στον Μαραθώνα οι μαθητές έπαιξαν χάντμπολ και ο «Ο Άλλος Άνθρωπος» μαγείρεψε για τους άπορους του Δήμου.

Σε από τα ιστορικότερα σημεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, την αφετηρία της κλασσικής διαδρομής του Μαραθωνίου, πραγματοποιήθηκε η γιορτή χάντμπολ που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνα και το γραφείο Φυσικής Αγωγής Ανατολικής Αττικής.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του προγράμματος ΒΕ ACTIVE, το οποίο για δεύτερη χρονιά εφαρμόζεται στην Ελλάδα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και σκοπό έχει να δραστηριοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης.

Παράλληλα μέσα από το πρόγραμμα η ΟΧΕ και η ΓΓΑ θέλουν να ευαισθητοποιήσουν όλο τον κόσμο γύρω από τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές δράσεις.

Για αυτόν το λόγο παρών ήταν και ο Κώστας Πολυχρονόπουλος από την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», ο οποίος μαγείρεψε και προσέφερε γεύματα σε άπορους του Δήμου.
Στη γιορτή συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες Ε’ και ΣΤ’ τάξης από τα εννιά Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Μαραθώνα σε τρία ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα, ενώ πραγματοποιήθηκαν δράσεις όπως στίβος χειροσφαίρισης, επίτευξη στόχου και πολλά άλλα.

Όλοι μαζί μαθητές, γονείς, δάσκαλοι και η τοπική κοινωνία έστειλαν το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας μέσα από το χάντμπολ και το πρόγραμμα ΒΕ ACTIVE.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα Γιάννης Μπούσουλας και υπεύθυνος από πλευράς της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, ο Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής Κώστας Κότσιρας.

 

Τελευταία Νέα