«Μπορούμε ακόμα καλύτερα»

Gazzetta team
«Μπορούμε ακόμα καλύτερα»

bet365

«Μπορούμε ακόμη καλύτερο χρόνο» δήλωσε ο εις εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας 4x100μ ελεύθερο των ανδρών, Απόστολος Χρήστου.

Οι Έλληνες κολυμβητές της συγκεκριμένης σκυταλοδρομίας σημείωσαν χρόνο 3:16.82, που συνιστά βελτίωση του πανελληνίου ρεκόρ κατά ένα εκατοστό του δευτερολέπτου και ήρθε να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τους πρωινούς προκριματικούς της πρώτης ημέρας των αγώνων κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Ο Απόστολος Χρήστου «έψαχνε» εδώ και δύο χρόνια μία κούρσα κάτω από τα 54΄΄ στα 100μ. ύπτιο (είχε ατομικό ρεκόρ 54.03) και του βγήκε πρωί-πρωί στο Λονδίνο. Η εμφάνισή του τον καθιστά υποψήφιο, όχι απλά για μία θέση στον τελικό της Τρίτης, αλλά ακόμη και για μετάλλιο. «Δεν το περίμενα το πρωί, αλλά δύο χρόνια ήμουν στα 54΄΄, οπότε κάποια στιγμή θα γινόταν. Βγήκε μία πολύ καλή κούρσα και το απόγευμα πάμε φουλ για τελικό», δήλωσε ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού, που δεν θέλει να ανεβάσει πιο ψηλά το πήχη των φιλοδοξιών «... για να μην απογοητευούμε κιόλας».

Ο Κρίστινα Γκολομέεβ, παρά το αρχικό μούδιασμα κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον ημιτελικό των 50μ, πεταλούδα, ενώ δήλωσε πως μπορεί να έρθει μια καλύτερη επίδοση στον τελικό των 4χ100μ ελεύθερο. «Πρώτη μέρα κι ήμουν λίγο μουδιασμένος στο 50άρι πεταλούδα. Ελπίζω οι επόμενες ημέρες να βγουν λίγο καλύτερα. Θέλαμε σήμερα πολύ να περάσουμε τελικό στη “σκυτάλη” και περάσαμε με πανελλήνιο ρεκόρ. Πιστεύω μπορούμε να κάνουμε και καλύτερο χρόνο, όλοι συνήθως το απόγευμα κολυμπάμε πιο γρήγορα. Είμαστε όλοι θετικοί»,

κατέληξε ο 23χρονος πρωταθλητής, που μόλις την περασμένη εβδομάδα επέστρεψε από την Αλαμπάμα όπου σπουδάζει,
«Ήταν δύσκολη η πρώτη μέρα, εγώ είχα κολυμπήσει και στα 50μ. πεταλούδα και ήμουν λίγο πιο κουρασμένος. Το καλό είναι ότι προκριθήκαμε και ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε. Τώρα κοιτάμε τον τελικό και νομίζω ότι θα πάμε καλύτερα», τόνισε από τη μεριά του ο Χρήστος Κατραντζής, ο οποίος στα 50μ. πεταλούδα ήταν 25ος με 24.54.

Από τη μεριά του ο ευχαριστημένος εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Σαμιλίδης, που προκρίθηκε στον ημιτελικό των 100μ πρόσθιο με επίδοση 1:00.86. «Έβγαλα δεύτερη φορά φέτος χρόνο κάτω από το 1:01, στο οποίο ήμουν... κολλημένος.

Είμαι ευχαριστημένος, αν και ήθελα λίγο πιο κάτω, αλλά ένιωθα λίγο μουδιασμένος στην αρχή. Ήξερα ότι ο Άγγλος δίπλα μου (σ.σ. ο Μέρντοχ) θα πάει γρήγορα, γιατί ήταν τέσσερις και περνάνε οι δύο. Βγήκε ένας γρήγορος χρόνος, θα δούμε τι θα γίνει στην απογευματινή κούρσα. Στόχος μου είναι να κολυμπήσω γρήγορα και ό,τι καλύτερο βγει», επισήμανε ο αθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης.

Η Άννα Ντουντουνάκη, που πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά των 50μ. Πεταλούδα με επίδοση 26.74 δεν έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένη από την κούρσα της αφού «... ήθελα ένα χρόνο κοντά στο ρεκόρ μου (σ.σ. 26.47). Ξέρω ότι το πρωί μου βγαίνει λίγο δύσκολα».


Στο ίδιο αγώνισμα η Κρίστελ Βουρνά έμεινε εκτός ημιτελικού, δηλώνοντας πως η κούρσα γι αυτήν ήταν ένα τεστ :«Δεν είμαι ικανοποιημένη, ήμουν λίγο μουδιασμένη, αλλά για μένα αυτή η κούρσα ήταν απλά ένα τεστ, το 100άρι με ενδιαφέρει», σχολίασε η Πατρινή κολυμβήτρια.

Ο Ανδρέας Βαζαίος αν και αποκλείστηκε από τον ημιτελικό των 50μ. Πεταλούδα έκανε ατομικό ρεκόρ με 24.39 και δήλωσε: «Κολύμπησα ωραία, μου άρεσε σαν κούρσα. Σε αυτό το αγώνισμα πέφτω πιο πολύ για να μπω στους αγώνες. Ήταν μία καλή εμφάνιση και μου δίνει ψυχολογία. Έτσι κι αλλιώς ασιθάνομαι πολύ ωραία που βρίσκομαι ξανά σε αυτή την πισίνα. Ήθελα να ξαναβρεθώ εδώ μετά τους Ολυμπιακούς. Αύριο ξεκινάνε τα βασικά με τα 200μ. μικτή”, ενώ ο Δημητριάδης ανέφερε: “Ήθελα να κάνω λίγο καλύτερο χρόνο για να δω ότι έχω ταχύτητα. Γενικά αισθάνομαι καλά και πιστεύω να πάω καλά στα 200μ. Θα δούμε την Τετάρτη...»

Ο 19χρονος Δημήτρης Δημητρίου κατετάγη 25ος στα 400μ. ελεύθερο με 3:52.58, μένοντας μακριά από το στόχο του, που ήταν να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς. «Η κούρσα πήγε χάλια. Ηρθα για να πιάσω το όριο και έκανα... αυτό που έκανα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα