Τσερνέτσκα: «Ένα ακόμα βήμα μπροστά»

Gazzetta team
Τσερνέτσκα: «Ένα ακόμα βήμα μπροστά»

bet365

Η Εθνική ομάδα Συγχρονισμένης κολύμβησης ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου του Λονδίνου, με απολογισμό δύο 4ες θέσεις (στο Τεχνικό πρόγραμμα του Σόλο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη και στο Ελεύθερο του Ομαδικού) και τρεις 5ες θέσεις.

Η συνολική εικόνα της ομάδας άφησε ικανοποιημένες τις ομοσπονδιακές προπονήτριες, που στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Ελλάδα κατάφερε να κάνει βήματα μπροστά, ξεπερνώντας χώρες των οποίων υπολειπόταν τα τελευταία χρόνια (Ισπανία στο Σόλο, Γαλλία στο Ομαδικό). Η προσοχή πλέον στρέφεται στην προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο Ντουέτο, αγώνισμα στο οποίο δεν μετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, προκειμένου να προφυλαχθούν και να μη ζοριστούν οι αθλήτριες, όπως επισήμανε η Ναταλία Τσερνέτσκα.

«Το Ευρωπαϊκό μάς αφήνει καλή εντύπωση γιατί κάναμε ένα βήμα μπροστά. Περάσαμε στο Ομαδικό τη Γαλλία, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, και στο Σόλο ξεπεράσαμε την Ισπανία, οπότε η συνολική εικόνα είναι καλή, παρόλο που δουλεύουμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες και κάθε χρόνο ξεκινάμε από την αρχή, γιατί αλλάζει η ομάδα. Φέτος στο Ομαδικό μπήκαν πέντε καινούρια κορίτσια.

Η γενική εντύπωση είναι καλή, πάντα κάτι βγαίνει και κάτι δεν βγαίνει», δήλωσε η Τσερνέτσκα μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου τελικού της διοργάνωσης, στο Ελεύθερο πρόγραμμα του Ομαδικού. «Ηλικιακά είχαμε πολύ μικρές αθλήτριες σε σχέση με τις άλλες ομάδες», πρόσθεσε η έτερη ομοσπονδιακή προπονήτρια, η Δέσποινα Θεοδωρίδου, η οποία παραδέχθηκε ότι «... ελπίζαμε σε κάτι ακόμα καλύτερο στο Σόλο, ελπίζαμε να πάρουμε μετάλλιο. Δεν έγινε αυτό, δεν πειράζει, συνεχίζουμε. Από το Ομαδικό πάντως είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένες».

Επόμενος και μεγάλος στόχος για την ελληνική Συγχρονισμένη κολύμβηση είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Αυγούστου στη Βραζιλία. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί άμεσα με επίκεντρο πλέον το Ντουέτο και η Ναταλία Τσερνέτσκα υπογραμμίζει: «Οι στόχοι μας για το Ρίο είναι οι ίδιοι με τους προηγούμενους Ολυμπιακούς: Θέλουμε μία θέση στην οκτάδα. Θα συνεχίσουμε την προετοιμασία και με τις τρεις αθλήτριες (σ.σ. Πλατανιώτη, Παπάζογλου, Κουτίδη) και η τελική απόφαση για το ποιες θα αγωνιστούν θα ληφθεί ένα μήνα πριν τους Αγώνες, στη λήξη της προθεσμίας».

Η Τσερνέτσκα αιτιολόγησε και την απόφαση να μη μετάσχει το Ντουέτο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, επικαλούμενη κάποιους τραυματισμούς που είχαν οι τρεις αθλήτριες, αλλά και την ανάγκη να μη ζοριστεί η προετοιμασία τους. «Αποφασίσαμε να μην αγωνιστεί το Ντουέτο γιατί είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς. Το χειμώνα είχαν τραυματιστεί και οι τρεις πριν το Προολυμπιακό και έμειναν τρεις εβδομάδες εκτός. Πήραμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς και όταν ξεκινήσαμε προετοιμασία είδαμε ότι δεν μπορούσαμε να «καθήσουμε» πάνω στο Ντουέτο μόνο.

Έπρεπε να γίνουν και τα Ομαδικά και το Σόλο. Αποφασίσαμε, λοιπόν, για να μην τις ζορίσουμε, να προετοιμαστούμε καλύτερα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν θα γινόταν σωστή προετοιμασία για εδώ και αποφασίσαμε ότι είναι καλύτερο να μη συμμετάσχουμε και να τις προστατέψουμε», υποστήριξε η ομοσπονδιακή προπονήτρια, με τη Δέσποινα Θεοδωρίδου να συμπληρώνει με νόημα: «Και άλλες χώρες δεν συμμετείχαν στο Ντουέτο, είναι και θέμα στρατηγικής κάποιες φορές».

 

Τελευταία Νέα