Στο Περθ μέσω Ρόδου 18 Έλληνες

Στο Περθ μέσω Ρόδου 18 Έλληνες

Δεκαοκτώ Έλληνες και Ελληνίδες πήραν την πρόκριση μέσω της Ρόδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Ερασιτεχνών της Αυστραλίας.

Στο Περθ μέσω Ρόδου 18 Έλληνες

Συνολικά στη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε 22 έως τις 24 Απριλίου στη Ρόδο -  200 έλαβαν μέρος 200 αθλητές από 24 χώρες και πήραν το δικαίωμα συμμετοχής στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου στο Περθ της Αυστραλίας.

Από την κατηγορία των ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα προκρίθηκαν οι Έλληνες ποδηλάτες Λουκάς Καταπόδης, Κυριάκος Παπασταματάκης, Γιώργος Γκίνης, Παναγιώτης Σιγάλας, Γιάννης Ποζίδης, Παναγιώτης Τσόκος, Νίκος Σπύρου, Παναγιώτης Εξαρχόπουλος, Δημήτρης Ροβάκης, Ευθύμης Κολέτσης, Γιώργος Γεωργιάδης, Αλέξανδρος Σιατραβάνης, Παντελής Μανίκαρος, Γιώργος Κυπριάδης, Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης, Νικήτας Φράγκος και Διονύσης Κεδίκογλου.

Από τις Ελληνίδες το δικαίωμα συμμετοχής στο Περθ της Αυστραλίας πήρε η Ελένη Σούλα, ενώ προκρίθηκαν και 36 ακόμη αθλητές από τις υπόλοιπες 23 χώρες που εκπροσωπήθηκαν στο «σμαραγδένιο» νησί.

Η εταιρεία διοργάνωσης αθλητικών γεγονότων Sports Tours Hellas, που πραγματοποίησε το 5ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους αθλητές και τις αθλήτριες για το θέαμα που προσέφεραν και την αγωνιστικότητα που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ακόμη θα ήθελε να σταθεί στους θεσμικούς φορείς και χορηγούς, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε η διοργάνωση να επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και να αποσπάσει τα θετικά σχόλια των συμμετεχόντων :
«Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους συνδιοργανωτές,  Περιφέρεια Ν. Αιγαίου,  Αθλητικό όμιλο Απόλλων Τρίαθλον, και RodosCycling. Tους θεσμικούς υποστηρικτές Δήμο Ρόδου και ΕΒΕ Δωδεκανήσου, τον για μια ακόμη χρονιά πολύτιμο υποστηρικτή του θεσμού, Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, ο οποίος με την παραχώρηση της αιγίδας του και την ευγενική του υποστήριξη συνέβαλλε στην επιτυχία των αγώνων. 

Ένα ιδιαίτερα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία η οποία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων της σοβαρότητας των αγώνων με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά να αποσπάσουμε σαν διοργανωτές θετικά σχόλια τόσο από τον κομισάριο των αγώνων, όσο και από τους συμμετέχοντες.

Μεγάλη ήταν η συμβολή της Τοπικής Επιτροπής Δωδεκανήσου, του Ποδηλατικού ομίλου «Ροδήλιου», των εθελοντών μοτοσικλετιστών, των εθελοντών «Σαμαρείτες», της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της ομάδας του κ. Μαντικού, που καταλαμβάνουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας καθώς προσέφεραν ανιδιοτελώς και με πάθος τις υπηρεσίες τους.

 

Best of internet