Λαμία by night, τρέξ' τε να προλάβετε!

Λαμία by night, τρέξ' τε να προλάβετε!

bet365

Σε λιγότερο από δύο 24ωρα θα αρχίσει η γιορτή που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στην πόλη της Λαμίας, το Lamia Night Run, το οποίο δίνει στο Lamia by night άλλη διάσταση!

Ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις επιμέρους: αγώνα 10.000μ, Αγώνα 4.200μ. (μικρός μαραθώνιος) και 500μ για παιδιά ΑμΕΑ.

Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 και όπως επεσήμανε ο Πέτρος Καραγιώργος, ο εκ των διοργανωτών, «οι αθλητές διανύουν την καθορισμένη κυκλική απόσταση των 5 χλμ. δύο φορές (2 Χ 5.000 μ). Έτσι ολοκληρώνουν την διαδρομή των 10 χλμ.

Το 5 χιλιόμετρο βρίσκεται στο χώρο εκκίνησης στην Πλατεία Ελευθερίας. Ο τερματισμός γίνεται επίσης στην Πλατεία Ελευθερίας.

Περισσότεροι από 200 εθελοντές θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής προκειμένου να διευκολύνουν τους αθλητές.

Να σημειώσω ότι υπάρχει μπλε γραμμή κατά μήκος της διαδρομής, η οποία είναι με υαλοσφαιρίδια προκειμένου να είναι ορατή το βράδυ.

Βασική αρχή μας ήταν και είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού της περιοχής μας και της ευρύτερης Περιφέρειας σε θέματα που αφορούν στον άνθρωπο.

Η κουλτούρα που μας διακατέχει μας οδήγησε και μας οδηγεί σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση τέτοιων εκδηλώσεων μέσω της ανάπτυξης πολλών δράσεων – συνεργειών που σχεδιάζονται να βοηθούν με επιλεγμένους τρόπους διάφορες ομάδες πληθυσμού των περιοχών μας (που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα ειδικά στη δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε), αλλά να βοηθούν επίσης και σε μια διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά στην προβολή και ανάπτυξη μιας περιοχής μέσα από εκδηλώσεις μαζικής ενεργητικής συμμετοχής».

Με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 2.000 και την οργανωτική επιτροπή να έχει δώσει δύο φορές παράταση εγγραφών το μέλλον μόνο αισιόδοξο προοιωνίζεται: «Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Υπάρχουν εγγραφές απ’ όλη την Ελλάδα από την Αλεξανδρούπολη έως το Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ το 40 τοις εκατό των συμμετεχόντων είναι από άλλες πόλεις.

Έπειτα από την τελευταία παράταση στην οποία δίνεται περιθώριο 100 επιπλέον εγγραφών, ολοκληρώνονται οριστικά σήμερα, ενώ οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραλάβουν τα πακέτα τους από αύριο 14:00-22:00 και το Σάββατο έως και μία ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα από το γραφείο της οργανωτικής επιτροπής, Διάκου 8, Λαμία».

Για το πώς γεννήθηκε όμως η ιδέα ο αγώνας να γίνει νυκτερινός, ο Πέτρος Καραγιώργος σημειώνει: «Γιατί η Λαμία είναι υπέροχη και το βράδυ και πέραν από τον Μαραθώνιο της Αθήνας δεν υπάρχει άλλος μεγάλος αγώνας νυκτερινός.

Μία παρέα φίλων που αγαπούν το τρέξιμο, σκέφτηκαν ότι είναι άδικο η πόλη μας να μην διοργανώνει έναν αγώνα και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Στόχος μας είναι να καθιερωθεί η διοργάνωση, αφού η Λαμία είναι μία πόλη που βρίσκεται στην καρδιά της Ελλάδας είναι εύκολα προσβάσιμη και έχει όλα τα φόντα για να υποδεχτεί πολλαπλάσιες συμμετοχές τα επόμενα χρόνια.

Η διαδρομή είναι στα ευρωπαϊκά πρότυπα, ασφαλής και μετρημένη από ειδικό της ΑΙΜS αγώνας και εκείνο για το οποίο είμαστε υπερήφανοι είναι ότι μαθαίνουμε ώστε να παρέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στους ανθρώπους που μας τιμούν με τη συμμετοχή τους κάθε χρόνο.
Τα συνολικά χρηματικά έπαθλα τα οποία θα μοιραστούν οι τρεις πρώτοι σε άνδρες και γυναίκες στον αγώνα των 10χλμ είναι 800 ευρώ και στόχος είναι να αυξάνονται κάθε χρόνο».

Κλείνοντας ο κύριος Καραγιώργος κάλεσε τον κόσμο να δώσει το «παρών» στους αγώνες είτε για να τους παρακολουθήσει από κοντά είτε για να συμμετάσχει. Προς διευκόλυνση όσων θα επιλέξουν το προσεχές Σάββατο να βρεθούν στην πρωτεύουσα Φθιώτιδας, οι διοργανωτές έχουν προβλέψει εφαρμογή για κινητά, όπου οι χρήστες μπορούν να βρουν οτιδήποτε αφορά την μετακίνηση, αξιοθέατα και χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στην πόλη.

 

Τελευταία Νέα