Στους δρόμους για τον Φιλιππίδη!

Στους δρόμους για τον Φιλιππίδη!

bet365

Συγκέντρωση είχε σήμερα στην πλατεία Συντάγματος, όχι όμως με αφορμή κάποια διαμαρτυρία, αλλά το 4ο Athens Street Pole Vault, στο οποίο νικητής αναδείχθηκε για πρώτη φορά ο Κώστας Φιλιππίδης.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυττέα ήταν ο μόνος αθλητής που ξεπέρασε τα 5.70μ., έπειτα από δύο άκυρες προσπάθειες, ενώ στην συνέχεια είχε τρεις άκυρες στα 5.80μ. Νωρίτερα, ο 30χρονος επικοντιστής είχε δύο έγκυρα άλματα στα 5.45 και 5.60μ.

Τη δεύτερη θέση πήρε ο περσινός Πολωνός Πιοτρ Λίσεκ, ο οποίος επίσης είχε δύο έγκυρα άλματα στα 5.45 και 5.60μ., αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 5.70μ. και την τρίτη ο Δημήτρης Πατσουκάκης. Ο Έλληνας επικοντιστής είχε δύο έγκυρες στα 5.62 και 5.45μ., ενώ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 5.60μ., όπου έκανε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.


Ο Κώστας Φιλιππίδης δήλωσε μετά την κατάκτηση της νίκης «Ο αγώνας χρόνο με το χρόνο βελτιώνεται. Για μένα ήταν ο πρώτος αγώνας και ένα καλό ξεκίνημα. Ανανεώνουμε το ραντεβού για του χρόνου. Είναι θετικό να γίνονται τέτοιοι αγώνες οι οποίοι φέρνουν τον κόσμο κοντά στο επί κοντώ και το στίβο» και πρόσθεσε αργότερα στο gazzetta.gr, «Το 5.70μ. είναι μία αρκετά καλή επίδοση, αλλά και τα άλματα στο 5.80μ. βγήκαν καλά. Ο δρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μακρύς και προηγείται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ στους στόχους μου είναι και η βαθμολογία στα Diamond League.


Έχουμε αλλάξει πολλά με τον Δημήτρη (Κυττέα, τον προπονητή του), τα οποία θα αρχίσουν σιγά-σιγά να φαίνονται. To βασικό είναι να βελτιώνομαι και θεωρώ ότι βρίσκομαι στην σωστή κατεύθυνση».
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κυττέας υπογράμμισε: «Έχουμε ξεκινήσει μία συνεργασία με την Αμερική, με μία εταιρεία η οποία έχει αναλάβει να φτιάχνει τα κοντάρια του Κώστα. Τα καινούρια του κοντάρια τα χρησιμοποιεί μόλις 1,5 μήνα, αφού ξεκίνησε να τα χειρίζεται μετά το Πόρτλαντ, επομένως όπως καταλαβαίνεται είναι περίοδος προσαρμογής για εκείνον. Παράλληλα, δε έχουμε παραγγείλει και κάποια επιπλέον τα οποία τα περιμένουμε.


Το φετινό ξεκίνημα δεν είναι το καλύτερο που έχει κάνει ποτέ ο Κώστας, αλλά σίγουρα είναι στη σωστή κατεύθυνση, αφού έχουν αλλάξει πολλά.
Σε ότι αφορά στους επικείμενους αγώνες στο πρόγραμμα είναι η Σανγκάη για την οποία αναχωρεί αύριο, ακολουθεί η Γερμανία και αμέσως μετά θα βρεθεί στο Γιουτζίν των ΗΠΑ.
Τέλος, θα ήθελα να πω ότι ο Κώστας αποτελεί διαχρονική αξία στο χώρο και οφείλουν οι συνάδελφοι μου να σέβονται την προσπάθεια του, όπως τους σέβομαι εγώ».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Πατσουκάκης είπε: «Η προετοιμασία στην Κύπρο πήγε πολύ καλά, κάνω δοκιμές με καινούρια κοντάρια πιο σκληρά. Τώρα σειρά έχει το Πεκίνο, την προσεχή Τετάρτη».
Ο αθλητής με την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία παίδων, Εμμανουήλ Καραλής δεν ήταν στην καλύτερη του μέρα, αφού ξεπέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 5μ. και στη συνέχεια είχε τρεις άκυρες στα 5,20μ.

Η κατάταξη
1. Κώστας Φιλιππίδης 5.70μ.
2. Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία) 5.60μ.
3. Δημήτρης Πατσουκάκης 5.45μ.
4. Στέφανος Κουφίδης 5.35μ.
5. Χένρικ Γκρούμπερ (Γερμανία) 5.20μ.
6. Τομ Κόντραντ (Γερμανία) 5.20μ.
7. Εμμανουήλ Καραλής 5.00μ.
Πέτρος Χατζίου δεν πήρε κατάταξη.

 

Τελευταία Νέα