O Master της Μαδρίτης!

O Master της Μαδρίτης!

bet365

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε τον 29ο τίτλο Μasters της καριέρας του, επικρατώντας στον τελικό του Madrid Open 6-2, 3-6, 6-3 του Άντι Μάρεϊ.

Ο Σέρβος έγραψε μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία, αφού έγινε ο τενίστας με τους περισσότερους τίτλους Masters στην Οπεν Ερα, αφότου μοιράστηκε για 3 εβδομάδες την πρωτιά με τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο Νόλε από τους 90 τελικούς που έχει βρεθεί στην καριέρα του έχει πανηγυρίσει στους 64 (64-26), εκ των οποίων οι 12 είναι στο χώμα. Ο τίτλος στη Μαδρίτη είναι ο 5ος φετινός που πανηγυρίζει (Qatar Open, Australian Open, Indian Wells Masters και Miami Open), τραβώντας ξανά προς τη δόξα μετά την ήττα που έκανε για να... ξαποστάσει στο δεύτερο γύρο του Μόντε Κάρλο από τον Γίρι Βέσελι.

Οι 64 τίτλοι καριέρας αντιστοιχούν στο Νο 7 της λίστας με τους περισσότερους επαγγελματικούς τίτλους και τη μοιράζεται τους Μπιόρν Μποργκ και Πιτ Σάμπρας. Παράλληλα, είναι συγκάτοικος, στο ρεκόρ των 90 τελικών, στην 9η θέση της σχετικής λίστας με έναν ακόμη θρύλο του τένις τον Αντρέ Αγκασι.

Μετά την επικράτηση στο τουρνουά της Μαδρίτης, στόχο του Τζόκοβιτς αποτελεί η πρωτιά και στο Roland Garros. Σε απόδοση 1.90 προσφέρει η Novibet την κατάκτηση του Σέρβου.

Ο Τζόκοβιτς μπήκε δυνατά στο πρώτο σετ και προηγήθηκε με 4-1, για να κλείσει το σετ με 6-2. Στο δεύτερο σετ ο Βρετανός αντέδρασε κάνοντας πολύ πιο συγκροτημένο παιχνίδι. Έκανε μπρέικ στο 4ο γκέιμ και έχοντας προβάδισμα 3-1, πήρε το σετ με 6-3. Ο Νόλε, δεν ήταν διατεθειμένος να χάσει τον τίτλο, επομένως κάνοντας γρήγορα ένα μπρέικ πήρε κεφάλι με 2-0. Ο Βρετανός απάντησε ισοφαρίζοντας σε 2-2, όμως ο Τζόκερ γρήγορα ανέκτησε το προβάδισμα σε 5-2. Ο Μάρεϊ απάντησε κάνοντας το 5-3, και στη συνέχεια πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις καταφέροντας να φτάσει σε 7 μπρέικ πόιντς στο επόμενο γκέιμ, χωρίς όμως να καταφέρει να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του. Έτσι, έπειτα από 2 ώρες και 6 λεπτά ο Νο 1 στον κόσμο τενίστας πέτυχε την 12η νίκη του στα τελευταία 13 παιχνίδια κόντρα στον Μάρεϊ (το μεταξύ τους ρεκόρ είναι 23-9 υπέρ του Σέρβου).

Ο νικητής της Μαδρίτης πρόσθεσε στο λογαριασμό του 912.900 ευρώ, με τα οποία τα συνολικά χρηματικά έπαθλα του ξεπερνούν πλέον τα 99 εκ. δολάρια!

 

Τελευταία Νέα