Σπουδαίος αγώνας στη Σκιάθο

Gazzetta team
Σπουδαίος αγώνας στη Σκιάθο

bet365

Με σύμμαχο τον καιρό συνεχίζεται το Skiathos Palace Cup, ο ιστιοπλοϊκός αγώνας match race.

Μετά τις ομολογουμένως δύσκολες χθεσινές συνθήκες για επιτροπές και αγωνιζομένους, ο καιρός σήμερα επέστρεψε τα χρωστούμενα και από νωρίς το πρωί το πρόγραμμα προχώρησε χωρίς διακοπές. Οι μονομαχίες των σκαφών με φόντο τις μαγευτικές Κουκουναριές έδωσαν ένα μοναδικό θέαμα σε όσους ήρθαν στην παραλία για να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Στον αγώνα συμμετέχουν 12 ομάδες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σκιάθο. Σαν προορισμός, η Σκιάθος βολεύει σαν απόσταση από κάθε μέρος της χώρας. Παράλληλα η συγκοινωνία με αεροπλάνο και πλοίο είναι τακτική και εξυπηρετεί τον καθένα. Αν κανείς βάλει στην εξίσωση την φιλοξενία, τις ιδανικές για ιστιοπλοΐα συνθήκες και την μοναδική ομορφιά του νησιού, τελικά το αποτέλεσμα είναι μια μοναδική διοργάνωση!

Ένα τελευταίο συστατικό που συνέβαλλε στην επιτυχία του αγώνα, ήταν η μορφή του αγώνα: το match racing. To match racing δεν είναι κάτι καινούριο. Υπάρχει από την πρώτη φορά που έγινε το America’s Cup. Όμως γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση τα τελευταία χρόνια σαν τρόπος διεξαγωγής αγώνων γιατί είναι οικονομικό, προσφέρει έντονο θέαμα και κερκίδα και φυσικά προσελκύει χορηγούς.

Στην Ελλάδα, όλα ξεκίνησαν πριν από 4 χρόνια όταν ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος δημιούργησε το πρώτο κέντρο καλλιέργειας του match racing στη χώρα. Το match race academy, χρησιμοποίησε την ένταση και τον μεγάλο συναγωνισμό που δημιουργεί το match racing για να εκπαιδεύει σωστά, γρήγορα και διασκεδαστικά στην ιστιοπλοΐα. Πέρα όμως από πλατφόρμα εκπαίδευσης, και οικονομοτεχνικά το match racing είναι ότι καλύτερο για ακαδημίες αφού με λίγα σκάφη μπορεί κανείς να φιλοξενήσει πολλούς μαθητές.

Την πολύ καλή αυτή εκπαιδευτική πρακτική, υιοθέτησε πρόσφατα το Sailing Time του Μπάμπη Ψωμιάδη στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε την καλλιέργεια του match racing στην συμπρωτεύουσα και την εκπαίδευση με αυτή τη μέθοδο εδώ και αρκετό καιρό. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν τρείς πολλά υποσχόμενες συμμετοχές στο Skiathos Palace Cup. Μαθητές του έδειξαν πολύ καλή γνώση των σκαφών και μέσα από έξυπνες κούρσες κατάφεραν πολύ καλά αποτελέσματα. Το μέλλον προβλέπεται λαμπρό αν συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια τόσο σε επίπεδο εκπαίδευσης αλλά και διοργανώσεων.

Και στη Σκιάθο, πληρώματα του Ναυτικού Ομίλου Σκιάθου εκτέθηκαν σε αυτή τη μορφή αγώνα και πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις κάνοντας πολύ αξιοπρεπείς εμφανίσεις. Μένει να δούμε αν με αφορμή τον αγώνα αυτό, δημιουργήθηκε άλλο ένα κέντρο καλλιέργειας match racing στη Σκιάθο. Ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος στέκεται πάντα αρωγός σε προσπάθειες που έχουν στόχο την ανάπτυξη της ιστιοπλοίας και την καλλιέργειά του και σε μέρη πέρα από τη βάση του στο Μικρολίμανο.

Αγωνιστικά, ολοκληρώθηκε το round robin και πλέον μένει να γίνει αύριο ο μεγάλος και ο μικρός τελικός για να αποφασιστεί ο νικητής του πρώτου Skiathos Palace Cup. Στον μεγάλο τελικό θα αγωνιστούν οι Κοντογιαννοπούλου και Καλδής για την πρώτη και δεύτερη θέση και στον μικρό οι Παπαγεωργίου και Τσολάκος για την Τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα για την ώρα έχουν όπως παρακάτω:

Place

Team

Club

Nationality

1

KONTOGIANNOPOULOU

YCGREECE

GRE

1

KALDIS

YCGREECE

GRE

2

PAPAGEORGIOU

YCGREECE

GRE

2

TSOLAKOS

SAILING TIME

GRE

5

KALAPOTHARAKOS

YCGREECE

GRE

6

VAIDANIS

YCGREECE

GRE

7

MARGIOLOS

SAILING TIME

GRE

8

POLITOPOULOS

YCGREECE

GRE

9

SARRIS

NCSKIATHOS

GRE

10

MANOLIS

SAILING TIME

GRE

11

ANDREU

YCGREECE

ESP

12

BELEGRATIS

YCGREECE

GRE

 

Τελευταία Νέα