Ένα Giro απ' όλα!

Ένα Giro απ' όλα!

bet365

Υπάρχουν άντρες που θα έδιναν τα πάντα για να ντυθούν στα ροζ! Δεν είναι άλλοι από τους κορυφαίους ποδηλάτες του κόσμου, οι οποίοι ποθούν να φορέσουν τη ροζ φανέλα, του νικητή του 99ου Γύρου Ιταλίας, του οποίου η αυλαία ανοίγει αύριο στο Άπελντορν της Ολλανδίας.

Το πρώτο από τα 21 ετάπ είναι ατομικής χρονομέτρησης 9.8χλμ, με τον Βιτσέντζο Νιμπάλι να θέλει να επαναλάβει την περσινή εμφάνιση, όταν πήρε την πρωτιά, αφήνοντας πίσω του τον Νάιο Κιντάνα 18''.

Ο Ιταλός Νιμπάλι και ο Ισπανός Αλεχάντρο Βαλβέρδε, ο οποίος μετέχει για πρώτη φορά στη διοργάνωση είναι τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη.

Ο Γύρος με Αριθμούς

99 Η φετινή είναι η 99η διοργάνωση. Αρχικά η ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport διοργάνωνε το Γύρο Λομβαρδίας και Μιλάνο - Σαν Ρέμο, όμως αργότερα αποφάσισε η αγώνας να κάνει το Γύρο της Ιταλίας, επηρεασμένη σαφώς από την επιτυχία του Γύρου Γαλλίας. Έτσι, ο πρώτος αγώνας ανακοινώθηκε από την εφημερίδα στις 7 Αυγούστου 1908 και έκτοτε μόνο διοργανώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

5 Είναι οι περισσότερες νίκες που έχει κατακτήσει ένας ποδηλάτης στη διοργάνωση. Το έχουν πετύχει τρεις ποδηλάτες, πρόκειται για τους Αλφρέντο Μπίντα, Φαούστο Κόπι κα Έντι Μερξ. Πρώτος τα κατάφερε ο Μπίντα το 1925 και 49 χρόνια αργότερα ακολούθησε ο Μερξ το 1974.

8 Ετάπ περιελάμβανε ο πρώτο γύρος Ιταλίας πίσω στα 1909.

127 Ποδηλάτες είχαν βρεθεί στη γραμμή εκκίνησης στο Μιλάνο στις 13 Μαΐοιυ του 1909, ενώ τερμάτισαν μόλις 30. Στη φετινή διοργάνωση στην εκκίνηση θα βρεθούν 189 ποδηλάτες από τις 22 ομάδες, οι 18 είναι οι κορυφαίες του κόσμου (UCI WorldTour) και οι 4 είναι με κάρτα ελευθέρας από τη δεύτερη κατηγορία.

108 Ήταν το νούμερο του Βούτερ Βέιλαντς, ο οποίος ενεπλάκη σε θανατηφόρο ατύχημα στη διάρκεια του Γύρου το 2011. Έκτοτε οι διοργανωτές απέσυραν το 108 και παρότι αποφεύγουν τα δίνουν νούμερα που λήγουν σε 0, φέτος θα δώσουν το 100 στον Ντιέγκο Ουλίσι, της Lampre-Merida.

11 Είναι οι διοργανώσεις που έχουν ξεκινήσει εκτός Ιταλίας. Ο πρώτος γύρος του οποίου η εκκίνηση δόθηκε εκτός ιταλικού εδάφους ήτα το 1965 από το Σαν Μαρίνο. Ο φετινός ξεκινά από την Ολλανδία και είναι η 12η Μεγάλη Εκκίνηση εκτός Ιταλίας.

430 Είναι τα περισσότερα χιλιόμετρα που έχουν κληθεί ποτέ να καλύψουν οι ποδηλάτες. Το συγκεκριμένο ετάπ ήταν στο πρόγραμμα του Γύρου του 1904 και ξεκινούσε από το Λούκα στη Ρώμη. Νικητής αναδείχθηκε ο Κοστάντε Τζιραρντένγκο, ο οποίος κάλυψε τη διαδρομή σε 17 ώρες 28 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα. To μεγαλύτερο φετινό ετάπ είναι το 18ο 244χλμ.

77 Ημέρες είχε φορέσει συνολικά ο Έντι Μερξ τη ροζ φανέλα, περισσότερες από κάθε άλλο ποδηλάτη. Ο Φαούστο Κόπι, ο οποίος είχε επίσης 5 νίκες την είχε φορέσει 65 ημέρες, ενώ ο Φραντέσκο Μόσερ 50 ημέρες.

4.337 Είναι τα χιλιόμετρα του μεγαλύτερου Γύρου Ιταλίας στην ιστορία, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το 1954. Νικητής είχε αναδειχθεί ο Ελβετός Κάρλο Κλερίτσι. Η συνολική απόσταση του φετινού Γύρου Ιταλίας είναι 3.469χλμ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα