Παρέμεινε πρώτη η Εθνική

Gazzetta team
Παρέμεινε πρώτη η Εθνική

bet365

Χωρίς να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα η Εθνική ομάδα επικράτησε στην Τιφλίδα της Γεωργίας με 15-8 και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου της στην προκριματική φάση του World League.

Εύκολη νίκη που την διατήρησε στην 1η θέση του Ομίλου μας πήρε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Ανδρών στην Τιφλίδα, επικρατώντας με 15-8 της Γεωργίας, στον προτελευταίο αγώνα της προκριματικής φάσης του World League.

Η Ελλάδα δεν ξεκίνησε πολύ δυναμικά και στο πρώτο οκτάλεπτο το σκορ ήταν 2-2. Από εκεί και έπειτα, όμως, οι διεθνείς μας ανέβασαν την απόδοσή τους και επιβλήθηκαν των Γεωργιανών, πετυχαίνοντας 13 γκολ στα επόμενα τρία οκτάλεπτα, ενώ άφησαν «άσφαιρη» τη Γεωργία σε όλο το δεύτερο οκτάλεπτο, παίρνοντας προβάδισμα με 5-2 στο ημίχρονο.

Τέσσερα (4) τέρματα για την Εθνική μας πέτυχε ο Γενηδουνιάς, ενώ για τους Γεωργιανούς ο Ρουρούα σκόραρε τρεις (3) φορές.

Έτσι, η Ελλάδα έφτασε τους 15 βαθμούς και πλέον την τελευταία αγωνιστική πρέπει απλώς να μην χάσει με πάνω από τέσσερα (4) τέρματα διαφορά ώστε να καταλάβει την 1η θέση του Ομίλου.

Στο άλλο παιχνίδι του Ομίλου μας, η Ουγγαρία επιβλήθηκε της Ρουμανίας με 15-7.

ΓΕΩΡΓΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 8-15

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-3, 2-5, 4-5

Γεωργία: Ιμναϊσβίλι 1, Μπιτάτζε 1, Κβεντελιάνι 1, Ρουρούα 3, Μαγκραβελάτζε 1

Ελλάδα: Μυλωνάκης 2, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 2, Χ. Αφρουδάκης 1, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 2

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Γεωργία - ΕΛΛΑΔΑ 8-15

Ρουμανία - Ουγγαρία 7-15

Η Βαθμολογία:

1.ΕΛΛΑΔΑ 15

………………………………………….....

2.Ουγγαρία 12

3.Ρουμανία 3

4.Γεωργία 0

Επόμενη αγωνιστική (10/5, τελευταία)

Ουγγαρία – ΕΛΛΑΔΑ

Ρουμανία – Γεωργία

Θοδωρής Βλάχος: «Μπορούσαμε και καλύτερα»

Ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση της πρωτιάς του ομίλου και την πρόκριση στην τελική φάση του World League Ανδρών έκανε χθες η Εθνική μας ομάδα, επικρατώντας με 15-8 της Γεωργίας στην Τιφλίδα.

Έτσι, πλέον οι πολίστες του Θοδωρή Βλάχου στρέφουν την προσοχή τους στο τελευταίο κρίσιμο παιχνίδι με την Ουγγαρία, έχοντας το πλεονέκτημα της νίκης στο πρώτο παιχνίδι στην Πάτρα, τη στιγμή που οι Ούγγροι χρειάζονται νίκη 5 τερμάτων και πάνω για να πάρουν την πρόκριση.

Ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στον χθεσινοβραδινό αγώνα της Εθνικής μας ομάδας και μίλησε για την συνέχεια της διοργάνωσης του World League.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ (Ομοσπονδιακός προπονητής)

«Απέναντι στη Γεωργία πήραμε μια αναμενόμενη νίκη. Ωστόσο, θα μπορούσαμε να τα έχουμε πάει και καλύτερα από αγωνιστικής άποψης. Η ουσία είναι ότι διατηρηθήκαμε στην 1η θέση του Ομίλου μας και την τελευταία αγωνιστική θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στην τελική φάση απέναντι στην Ουγγαρία, η οποία είναι ικανή για όλα και την περιμένουμε δυνατή. Στο παιχνίδι αυτό θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και ενόψει της Ολυμπιάδας, καθώς θα είμαστε στον ίδιο Όμιλο. Δεν έχουμε προκριθεί ακόμα στην τελική φάση, ώστε να μιλήσουμε για τις βλέψεις μας στο World League, και περιμένουμε κιόλας να δούμε ποιες άλλες ομάδες θα προκριθούν. Ουσιαστικά, η διοργάνωση αυτή αποτελεί ένα πολύ καλό τεστ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μια καλή προετοιμασία καθώς, εάν προκριθούμε στην τελική φάση, θα αντιμετωπίσουμε κορυφαίες ομάδες και θα δοκιμαστούμε ενόψει του μεγάλου ραντεβού».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ (Αρχηγός Εθνικής Ομάδας)

Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, Χρήστος Αφρουδάκης, μίλησε για τον αγώνα της Εθνικής μας με την Γεωργία και την συνέχεια του World League, ενώ αναφέρθηκε και στη δύσκολη προετοιμασία μέχρι την ερχόμενη Ολυμπιάδα.

«Σε ό,τι αφορά το χθεσινό παιχνίδι, η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν σαφής και δεν επιδέχεται ιδιαίτερη κριτική ο αγώνας. Ωστόσο, εμείς δεν πιάσαμε το στάνταρ της απόδοσής μας, κάτι το οποίο σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι συγκεντρωθήκαμε και προπονηθήκαμε μαζί μόλις μια ημέρα. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το τελευταίο παιχνίδι των ομίλων με την Ουγγαρία, γνωρίζουμε ότι οι Ούγγροι κατέβασαν μια πολύ νεανική ομάδα απέναντι στη Ρουμανία και παρόλα αυτά ήταν καταιγιστικοί. Η Ουγγαρία είναι μια ομάδα με τεράστια παράδοση στο πόλο και η πρόκριση στην τελική φάση του World League ουσιαστικά θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική απέναντί της. Σίγουρα έχουμε ένα πλεονέκτημα λόγω του αποτελέσματος στην Πάτρα, όμως οι Ούγγροι χρειάζονται τεράστια προσοχή και σεβασμό. Εμείς θέλουμε την πρόκριση στην τελική φάση αλλά είτε προκριθούμε είτε όχι -που μακάρι να προκριθούμε- , ο μεγάλος στόχος παραμένει φυσικά η καλή παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο προπονητής και η Ομοσπονδία έχουν προνοήσει για παν ενδεχόμενο και θα προσπαθήσουμε να έχουμε ένα πλάνο για τα πάντα. Νομίζω πως, όσο πιο πολλά παιχνίδια δώσουμε πριν την Ολυμπιάδα, τόσο καλύτερα θα «δέσει» η ομάδα και θα προπονηθούμε μέσα από αυτά στην τακτική και τη φυσική κατάσταση».

 

Τελευταία Νέα