To μυστικό του Τζόκοβιτς!

Gazzetta team
To μυστικό του Τζόκοβιτς!

bet365

O Σρνταν Τζόκοβιτς βρέθηκε στην Ελλάδα και και μίλησε για την πορεία του Νόλε έως το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Σέρβος βρέθηκε στο πλαίσιο του πρώτου συνεδρίου «Game Changer», διαβάστε απόσπασμα της ομιλίας του:

«Είμαι εδώ όχι για να σας πω το τι έχει πετύχει ο Νόβακ μέχρι σήμερα, αλλά να σας πω ορισμένες λεπτομέρειες από τη ζωή του μέχρι που ενηλικιώθηκε ως αθλητής.

Θα σας μιλήσω για την πίστη της οικογένειας η οποία έχει ως απόρροια το σημείο που έχει φτάσει.

Όπως γνωρίζετε η χώρα μου πέρασε μία δύσκολη φάση. Πέρασε από μία μεγάλη δοκιμασία, όμως σε αυτά τα δύσκολα χρόνια ο Νόβακ μαζί με τα αδέρφια του απέδειξε πως μπορούμε να ξεπερνάμε όλα τα εμπόδια.

Θα σας μιλήσω για την οικογένεια μας και το πως καταφέραμε ενωμένη ως οικογένεια να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε. Η πίστη και η ενότητα που υπήρχε στην οικογένεια είχαν ως αποτέλεσμα την εξέλιξη και την πορεία του Νόβακ.

Είχαμε μία μικρή επιχείρηση στη Σερβία, σε ένα χιονοδρομικό κέντρο η οποία μας απέφερε 100.000 ευρώ το χρόνο, αλλά τα έξοδα που είχε ο Νόβακ ήταν σαφέστατα μεγαλύτερα. Φυσικά, δεν είχαμε την συμπαράσταση της πολιτείας. Περάσαμε δύσκολα χρόνια και το ξέρετε αυτό.

Τα έξοδα ήταν τρομερά και φυσικά όλα αυτά διαδραματίζονταν σε μία δύσκολη περίοδο της Σερβίας. Φυσικά, ο λαός της Σερβίας πέρασε μία τρομερή διαδικασία με τους βομβαρδισμούς και ακόμα αναρωτιέμαι το γιατί έγινε αυτό.

Την πρώτη ημέρα πήγαμε στο καταφύγιο αλλά τις υπόλοιπες 77 μέρες κάναμε κανονικά προπονήσεις στο γήπεδο του τένις. Από πείσμα συνεχίζαμε να έχουμε τη ζωή μας και να ενεργούμε διαφορετικά.

Αυτή η τραγωδία βοήθησε ώστε ο Νόβακ να ανδρωθεί. Όλα ξεκίνησαν από το Κοπαόνικ όπου ζούσαμε και εργαζόμασταν. Την πρώτη φορά του αγόρασα μία ρακέτα και κάποιες πολύχρωμες μπάλες και έτσι ξεκίνησε αυτό το παραμύθι που πιστεύω ότι θα κρατήσει ακόμα καιρό.

Πάντα πίστευα σε αυτόν και αυτό το μετέφερα στα υπόλοιπα μέρη της οικογένειας. Δεν επέτρεψα σε κανένα να μη πιστεύει ότι ο Νόλε δεν μπορεί να γίνει το Νο 1 στον κόσμο. Ακόμα και ο ίδιος ο Νόλε δεν το πίστευε και κάποια στιγμή μου είπε ότι θα ήταν ικανοποιημένος εάν έφτανε στο Νο 20.

Τελικά ποτέ δεν σκέφτηκε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει Νο 1 και μάλιστα ήταν στεναχωρημένος που έμεινε για τρία χρόνια στο Νο 3. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βάζετε στόχους στη ζωή σας.

Ο Νόλε ξεκίνησε σε ηλικία 12 ετών να συμμετέχει σε τουρνουά και γρήγορα έγινε ο πρώτος τενίστας στην ηλικία του στην Ευρώπη κάτι που ήταν δύσκολο αφού αυτό είναι ένα άθλημα στο οποίο έχουν παράδοση οι δυτικές χώρες.

Έχουμε δώσει μεγάλες μάχες για να το πετύχουμε. Τίποτα δεν κατάφερε να μας αποτρέψει από αυτή την πορεία και επειδή είχαμε αυτή την πίστη φτάσαμε στην μεγάλη επιτυχία μας»

 

Τελευταία Νέα