Mάρας: «Δεν κινδυνεύει η πρόκριση»

Gazzetta team
Mάρας: «Δεν κινδυνεύει η πρόκριση»

bet365

Ο Βλάσης Μάρας ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες στο προ-Ολυμπιακό test event, φτάνοντας τους 83,307 β. στο σύνθετο ατομικό και πλέον περιμένει το φινάλε του αγώνα πρόκρισης για να επιβεβαιωθεί και επίσημα η εξασφάλιση της Ολυμπιακής πρόκρισης.

«Έκανα την εμφάνιση που ήθελα και πήρα το βαθμό που είχα θέσει ως στόχο πριν έρθω εδώ. Ήθελα να ξεπεράσω τους 83,000 β. και το έκανα. Πιστεύω ότι δεν κινδυνεύει η πρόκριση, αλλά είναι καλύτερο να περιμένουμε να τελειώσει ο αγώνας, για να είμαστε σίγουροι.

Το μόνο σημαντικό λάθος που έκανα ήταν στον πλάγιο ίππο, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη άσκηση, που μου έκοψε πολλούς βαθμούς. Επίσης, δεν μπόρεσα να κάνω σωστές προσγειώσεις, αλλά αυτό δεν με εμπόδισε να πιάσω τους βαθμούς που ήθελα», δήλωσε ο 33χρονος πρωταθλητής, μετά την επιτυχημένη εμφάνισή τους στην Ολυμπιακή Αρένα του Ρίο.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, ο Μάρας εξήγησε ότι θα ενισχύσει το πρόγραμμά του στο μονόζυγο, αφού πλέον δεν θα είναι υποχρεωμένος να δουλεύει εξίσου και τα έξι όργανα:
«Θα προσθέσω τις ασκήσεις και τα πετάγματα που κάνω κανονικά και θα δουλέψω το πρόγραμμα που έχω να κάνω από το περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Βρίσκομαι σε καλή φυσική κατάσταση και αν είμαι να είμαι συγκεντρωμένος, μπορεί να βγει σωστά και να έχει καλά αποτελέσματα. Θεωρώ ότι είναι θέμα 2-3 εβδομάδων να το ετοιμάσω. Ο στόχος θα είναι να παρουσιαστώ έτοιμος στο ευρωπαϊκό της Ελβετίας, στα τέλη Μαΐου».

Ο Έλληνας πρωταθλητής, που μετρά ήδη τρεις Ολυμπιακές συμμετοχές, αναφέρθηκε και στα κακώς κείμενα του προ-Ολυμπιακού τουρνουά:
«Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που δεν άρεσαν σ’ εμάς τους αθλητές, Έλληνες και ξένους. Για παράδειγμα, ο χώρος προθέρμανσης είναι πολύ σκοτεινός, ενώ αντίθετα ο αγωνιστικός χώρος έχει υπερβολικά έντονο φωτισμό και αυτό ενοχλεί.

Επίσης, απαγόρευσαν στους προπονητές μας να ανεβαίνουν με αθλητικά παπούτσια στον αγωνιστικό χώρο, πράγμα που δεν το έχω ξαναδεί. Αν ο προπονητής δεν φορά παπούτσια, πώς θα πιάσει τον αθλητή του για να τον προστατεύσει από μία πτώση; Είναι λεπτομέρειες, δεν λέω, αλλά αν όλα αυτά τα είχαμε κάνει εμείς στην Ελλάδα ως διοργανωτές, θα μας είχαν στήσει στον τοίχο».

Την εμφάνιση των τριών Ελλήνων αθλητών στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά σχολίασε και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Ράφτης, βάζοντας θετικό πρόσημο σε όλους τους.
«Ο Βλάσης έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και ουσιαστικά έχει προκριθεί από τώρα. Με εξαίρεση δύο λαθάκια, ένα πριν την έξοδο του πλάγιου ίππου και ένα στο μονόζυγο, ήταν πολύ σταθερός. Στο μονόζυγο θα μπορούσε να πάρει 14,800 - 14,900 αν απέφευγε αυτό το λάθος, ώστε να είχε σίγουρη την συμμετοχή του στην οκτάδα του τελικού. Αλλά και να περάσει στον τελικό δεν μας εξυπηρετεί τόσο πολύ, γιατί δεν έχει ετοιμάσει κομπλέ πρόγραμμα, όπως θα κάνει στους επόμενους αγώνες», είπε για τον Μάρα, ενώ αναφερόμενος στον Λυμπανοβνό δήλωσε:
«Ο Χρήστος θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα, αλλά αγωνίστηκε με δεμένο πόδι, επειδή του είχε γυρίσει ο αστράγαλος στο άλμα πριν από δύο μέρες, στην προπόνηση στο πόντιουμ. Στα τρία πρώτα όργανα τα πήγε καλά. Μετά χαλάρωσε, όταν είδε ότι ο Μάρας προχωράει και πλέον δεν υπήρχε τόση πίεση».

Σε ό,τι αφορά στον Πετρούνια, που αγωνίστηκε στους κρίκους ως προσκεκλημένος των διοργανωτών, τόνισε:
«Ο Λευτέρης ήταν εξαιρετικός, για άλλη μια φορά. Έκανε ένα πάρα πολύ καλό πρόγραμμα, έχοντας μόνο ένα μικρό σύρσιμο σ’ ένα πόδι, στην έξοδο. Νομίζω ότι δεν θα τον περάσει κανένας. Στόχος να τερματίσει πρώτος και στον τελικό της Δευτέρας. Να κερδίσει τον Βραζιλιάνο Ολυμπιονίκη Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι μέσα στο σπίτι του».

Καταλήγοντας, ο κ. Ράφτης μίλησε για το χαμηλό επίπεδο οργανωτικής ετοιμότητας των Βραζιλιάνων, οι οποίοι σε λιγότερο από τέσσερις μήνες θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες:


«Η διοργάνωση είναι λίγο... για κλάματα, από οργανωτικής πλευράς. Τις πρώτες δύο μέρες πληρώναμε μόνοι μας για τις μετακινήσεις και μας ενημέρωναν για τις ώρες προπόνησης την τελευταία στιγμή με email, γιατί ακολουθούν πολιτική οικονομίας χαρτιού, με συνέπεια να τρέχουμε και να μη φτάνουμε.

Όλα γίνονται την τελευταία στιγμή και προσπαθούμε να τα αντιμετωπίζουμε με καλή διάθεση, αλλά ελπίζω να μην είναι έτσι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί εκεί δεν θα υπάρχει διάθεση για χιούμορ. Η Ολυμπιακή Αρένα είναι πάντως ένα εξαιρετικό στάδιο, παρότι δεν μου αρέσει που είναι υπερβολικά πράσινη και θυμίζει... γήπεδο του τένις!»

 

Τελευταία Νέα