«Στο Ρίο με αξέχαστο στυλ ο Γκιώνης»

Gazzetta team
«Στο Ρίο με αξέχαστο στυλ ο Γκιώνης»

bet365

Ο Παναγιώτης Γκιώνης ήταν αναμφίβολα κεντρικό πρόσωπο στη χτεσινή μέρα ολυμπιακών προκρίσεων στο Χάλμσταντ.

Υπήρχε βέβαια, και η επιτυχία του Σουηδού Παρ Γκέρελ, που ήρθε στη γενέτειρα του και χειροκροτήθηκε θερμά από τους συμπατριώτες του στο γυμναστήριο, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής ξεχώρισε κυρίως επειδή νίκησε με εμφατικό τρόπο στον τελικό το νούμερο 1 του Προολυμπιακού κι έναν παγκοσμίως καταξιωμένο αθλητή, όπως είναι ο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ.

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στο διαδικτυακό κανάλι laola1.tv (όπως όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες, που πήραν πρόκριση) και αργά το βράδυ «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ittf.com) το κομμάτι για τους τελικούς των ανδρών.

Ο Γκιώνης αποτέλεσε το βασικό θέμα στο ρεπορτάζ, που μένει για πολλές ώρες στην υψηλότερη θέση των δημοσιευμάτων. «Γι’ άλλη μια φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Γκιώνης έκλεισε θέση με αξέχαστο στυλ», ήταν ο τίτλος και στον πρόλογο ανέφερε:


«Έκλεισε θέση στο 4ο σερί Ολυμπιακό τουρνουά της καριέρας του ο Παναγιώτης Γκιώνης (σ.σ. εκ παραδρομής γράφει 5ο), αλλά ποτέ κατά τα προηγούμενα χρόνια δεν πέτυχε τον άθλο με τέτοιο στυλ. Στον καθορισμό αγώνα για την πρόκριση από το Προολυμπιακό τουρνουά του Χάλμσταντ, ο 36χρονος αθλητής, ο οποίος διαφημίζει την αμυντική τέχνη, κατέβαλλε τον Λευκορώσο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ, το νούμερο 1 του τουρνουά, για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Συνδυάζοντας τις άμυνες από τα πιο μακρινά σημεία του τραπεζιού με δυναμικές forehand επιθέσεις, ο ειδικευμένος οδοντίατρος κέρδισε τον αγώνα στα πέντε σετ». Ακολούθως με τον μεσότιτλο «Παιχνίδι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο» το ρεπορτάζ πέρασε στις δηλώσεις του Γκιώνη. «Νομίζω ότι ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια που έχω παίξει ποτέ. Πέρυσι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Εκατερίνμπουργκ έχασα από τον «Βλάντι», αλλά δεν ήμουν στην καλύτερη κατάσταση.

Εδώ αισθανόμουν πολύ καλά από την αρχή της ημέρας τόσο ψυχικά όσο και σωματικά».
Στη συνέχεια ο Γκιώνης μίλησε και στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και τόνισε μεταξύ άλλων: «Προετοιμάστηκα πολύ καλά γι’ αυτό το τουρνουά, ήθελα πολύ να εξασφαλίσω από τώρα την πρόκρισή μου και το σημαντικότερο είναι ότι το κατάφερα να νικήσω έναν τοπ αθλητή του παγκόσμιου πινγκ πονγκ κι αυτό θα με βοηθήσει να βελτιώσω τη θέση μου στην παγκόσμια κατάταξη. Στο Ρίο πάω σίγουρα με φιλοδοξίες, δεν μου αρκεί η συμμετοχή.

Θα προσπαθήσω ξανά να μπω στην πρώτη 16άδα, κάτι που θεωρώ ότι θα είναι πιο δύσκολο φέτος, πάντως τώρα θα φτιάξω το πρόγραμμα της προετοιμασίας μου και θα κοιτάξω να είμαι απόλυτα έτοιμος».
Να προσθέσουμε και τα εξής για όσους θελήσουν να δουν οπτικό υλικό από τη μεγάλη ημέρα του Έλληνα πρωταθλητή.
Οι τελευταίοι πόντοι και οι πανηγυρισμοί του αθλητή εξασφαλίστηκαν από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Γκιώνη από το γυμναστήριο

Ολόκληρος ο αγώνας του Γκιώνη με τον Σαμσόνοφ από το πρόγραμμα laola1.tv Εδω
Ο τελευταίος πόντος του Γκιώνη μέσα από τη ζωντανή μετάδοση του ίδιου προγράμματος στο διαδίκτυο Εδώ

Ο Γκιώνης και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής επιστρέφουν στην Αθήνα αύριο το μεσημέρι στις 15:30 από την Κοπεγχάγη με πτήση της Aegean. Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης φεύγει πρωινές ώρες Σαββάτου με τελικό προορισμό την Κοζάνη για να παραβρεθεί στον τελικό των αναπτυξιακών, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής γυρίζουν νωρίς το βράδυ της Κυριακής σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα.

 

Τελευταία Νέα