«Πρώτα αθλητές και μετά πρωταθλητές!»

«Πρώτα αθλητές και μετά πρωταθλητές!»

bet365

Το gazzetta.gr βρέθηκε στην κολυμβητική «γιορτή» που διοργάνωσε ο Ολυμπιακός στο Εθνικό Κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ» με την ονομασία «Πρώτα αθλητές και μετά πρωταθλητές» και σκοπό έχει να αλλάξει πολλά στο χάρτη του ελληνικού αθλητισμού και της κακώς εννοούμενης ελληνικής νοοτροπίας.
O Oλυμπιακός είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα, έχοντας στις τάξεις του τους περισσότερους αθλητές και τις περισσότερες επιτυχίες.

Πλέον όμως μπορεί να υπερηφανεύεται για κάτι πολύ σημαντικότερο από τις επιτυχίες τα πρωταθλήματα και τις κούπες. Για μία διοργάνωση η οποία αποπνέει «υγεία», ο τίτλος της οποίας είναι «Πρώτα αθλητές και μετά πρωταθλητές», στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1.100 αθλητές απ' όλη την Ελλάδα.

Δεν είναι οι συμμετοχές όμως που την έκαναν επιτυχημένη, αλλά η ατμόσφαιρα, που δεν είχε χαρακτήρα ανταγωνισμού στα πρωινά προαγωνιστικά τμήματα (9-12 ετών). Στόχος του συγκεκριμένου αγώνα γι αυτές της ηλικίες είναι πρωτίστως η άθληση, η διασκέδαση, το να μάθουν τα παιδιά να συνεργάζονται και να λειτουργούν ως ομάδα, να μάθουν να χαίρονται για τις προσπάθειες τους είτε είναι επιτυχημένες είτε όχι και να βάζουν στόχους.

Η γιορτή αυτή ξεκίνησε πέρυσι με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης 90 χρόνων από την ίδρυση του Ολυμπιακού και συνεχίστηκε φέτος με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

Στα πρότυπα των αγώνων του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ, στο βάθρο των νικητών ανεβαίνουν οι οκτώ πρώτοι. Εκείνο όμως που κάνει ξεχωριστή τη διοργάνωση είναι η έμφαση που δίνεται στο «πρώτα αθλητές και μετά πρωταθλητές», κάτι το οποίο τόνισε και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του open water, Σπύρος Γιαννιώτης στο χαιρετισμό του.

«Καλωσορίζουμε τις ομάδες και τους γονείς. Συγχαρητήρια στο τμήμα κολύμβησης του Ολυμπιακού, ο οποίος για δεύτερη συνεχή χρονιά καταφέρνει να διοργανώσει μία γιορτή με πολύ κόσμο», δήλωσε ο κολυμβητής του Νίκου Γέμελου, ο οποίος συνέχισε σχολιάζοντας το μότο του κολυμβητικού τμήματος του Ολυμπιακού, από το οποίο ονομάστηκαν και οι αγώνες: «Οι αγώνες πρεσβεύουν ακριβώς αυτό: «Πρώτα αθλητές και μετά πρωταθλητές»».

«Πρώτα αθλητές και μετά πρωταθλητές», ένα ποίημα που έγινε μότο του τμήματος κολύμβησης του Ολυμπιακού και στη συνέχεια ονομασία αγώνων!


Ποιητής δεν είναι άλλος από τον μάνατζερ του κολυμβητικού τμήματος, Σπύρο Μπιτσάκη, ο οποίος βρίσκεται στο πόστο αυτό τα τελευταία πέντε χρόνια και έχει φέρει την τεχνογνωσία και την νοοτροπία των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Ο πρώην διακεκριμένος κολυμβητής σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα και επιστρέφοντας στη χώρα μας αξιοποιήθηκε από τον Ολυμπιακό, προκειμένου να επαναπροσδιορίσει τις αξίες του αθλητισμού, ο οποίος είναι για όλους, είναι χαρά και τρόπος ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις γιορτές δεν λείπουν οι εκπλήξεις, γι αυτό και κληρώθηκαν πολλά δώρα για τα παιδιά των προαγωνιστικών τμημάτων προσφορά των: Red Store, Pool Sport και Pharmasept, ενώ χορηγός ήταν και η Νovibet.

Ακολουθεί το ποίημα του Σπύρου Μπιτσάκη, με τίτλο,

Δύο είναι οι λέξεις...

Λάβετε θέσεις και παρ΄τε την τσάντα,
περνάει ο χρόνος, δεν είναι για πάντα.
Ας έχει μαυρίλα και ας είναι όλα χάλια
εσείς θα τ’ ασπρίσετε στα δικά σας κεφάλια.

Βγείτε εσείς έξω και ας είναι όλοι μέσα,
τυπώστε την όρεξη με την δική σας την πρέσα.
Σκουφάκια, γυαλάκια, μπουρνούζι, μαγιό,
τον καφέ κι αν τον χάσετε σας κάνει καλό.

Πολλά δεν τα βλέπετε μα έρχονται «σφαίρα»,
μεγάλοι θα γίνετε, θα τρέχετε όλη μέρα.
ΔΕΗ, ΟΤΕ, Εφορεία, ζαλάδα
καλύτερα χλώριο, προπονήσεις κι ομάδα.

Διαβάστε στο σπίτι, ανοίξτε βιβλία,
βοηθάνε πολύ στη δική σας ιστορία.
Καλά μυαλά και σώμα με υγεία,
παυσίπονα είναι στις ζωής την ναυτία.

Κι εσείς οι μεγάλοι κι αγαπημένοι γονείς,
κανείς δεν σας είπε «έχετε ζέσταμα στις 3».
Στα παιδιά σας το λένε και παρ΄τε εσείς κιάλια
αφήστε τα λίγο κι ας πάνε και χάλια.

Δέκα γινήκαν φοράν σωβρακάκι,
σε ένα δυο χρόνια θα ζητάν Μενεγάκη.
Μια φόρμα, δυο κάλτσες, αφήστε τους μόνους,
στις πισίνες γεμίσαμε γονείς τροχονόμους.

Ας παίξουνε λίγο, ας δουν τα εργαλεία,
λεφτά δεν θα πάρουν, θα βρουν την φιλία.
Κακό έχεις κάνει κι ας λες πως δεν φταις.
άνθρωποι καλοί να γίνουν, της ζωής μαθητές.

Δύο είναι οι λέξεις και καλώς να γίνουν μία
μην πας με την ανάποδη και με λάθος μανία.
Τις λέξεις στις δίνω… και πες ότι θες
Πρώτα αθλητές και μετά Πρωταθλητές!

 

Τελευταία Νέα