Δύο χάλκινα στην Μαγιόρκα

Δύο χάλκινα στην Μαγιόρκα

Δύο χάλκινα στην Μαγιόρκα

Iδανικά ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά σκάφη το Κύπελλο «Πριγκίπισσα Σοφία», στη Μαγιόρκα, με τους Μάντη-Καγιαλή να κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο, όπως και ο Βύρων Κοκκαλάνης στα RS:Χ.

Με την Σοφία Μπεκατώρου και τον Μιχάλη Πατενίωτη να εξασφαλίζουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στην κατηγορία των Nacra 17, και δύο πληρώματα να ανεβαίνουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου, δεν θα μπορούσε να ζητήσει κανείς καλύτερη παρουσία στη διοργάνωση. 

Στην κλάση 470 Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στην κούρσα μεταλλίων κατέλαβαν την 8η θέση και πλασαρίστηκαν 3οι με 57β.π. Εξαιρετική ήταν και η παρουσία των Παναγιώτη Καμπουρίδη και Στάθη Παπαδόπουλου, οι οποίοι στην κούρσα μεταλλίων τερμάτισαν 3οι κατέκτησαν την 5η θέση της γενικής κατάταξης με 76β.π.

 Νικητές αναδείχθηκαν οι Αυστραλοί Μπλίτσερ-Ράιαν με 21 βαθμούς και οι ακολούθησαν οι Αμερικανοί Μακνέι-Χιουζ με 49 β.π.

Ο Βύρων Κοκκαλάνης από την πλευρά του τερμάτισε τρίτος στην κούρσα μεταλλίων της κλάσης RS:X και 41 β.π. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.  Το χρυσό πήρε ο Βρετανός Τομ Σκουίρς με 28 βαθμούς και δεύτερος ο Πάβελ Ταρνόφσκι με 40 β.π.

Πολύ δυνατή ήταν και η παρουσία του Γιάννη Μιτάκη στα Finn, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στην κούρσα μεταλλίων με 88 β.π. και στο σύνολο κατετάγη 6ος. 

 

Best of internet