Mπεκατώρου: «Αφιερώνω την πρόκριση στην αδελφή μου»

Mπεκατώρου: «Αφιερώνω την πρόκριση στην αδελφή μου»

bet365

Η Σοφία Μπεκατώρου εξασφάλισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στα Nacra 17, με παρτενέρ τον Μιχάλη Πατενιώτη και μίλησε στο gazzetta.gr για πρώτη φορά δημόσια για το πρόβλημα που την έκανε πολλές φορές να σκεφτεί αν θα συνεχίσει έως το Ρίο.

Είναι από τις αθλήτριες πρότυπο με όλη τη σημασία της λέξης, που με τα έργα και τις ημέρες τους κερδίζουν τον απεριόριστο σεβασμό. Ασύχαστο πνεύμα και πραγματική μαχήτρια, που βάζει στόχους για να τους κατακτά με σκληρή δουλειά και προσήλωση. Τα πράγματα όμως δεν ήρθαν για εκείνη όπως τα περίμενε. Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας της αδελφής της, την έκανε πολλές φορές να σκεφτεί να τα παρατήσει. Τελικά ευτυχώς δεν το έκανε, γιατί σίγουρα δεν θα το ήθελε αυτό ούτε η αδελφή της. Έτσι, παρά τις αντικειμενικά τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισε στάθηκε στο ύψος της και με τον Μιχάλη Πατενιώτη έκαναν πραγματικότητα κάτι που πριν κάποιο καιρό μπορεί να έμοιαζε ακατόρθωτο, να κατακτήσουν την πρόκριση στον τελευταίο αγώνα που έδινε «εισιτήριο» για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση, το Κύπελλο «Πριγκίπισσα Σοφία» της Μαγιόρκα.

Έτσι, «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας στα 470 και «χάλκινη» στα yngling το 2008 θα δώσει το «παρών» για τέταρτη φορά στην καριέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Οπως καταλαβαίνεις είμαι ανακουφισμένη. Ήθελα πολύ να κερδίσουμε την πρόκριση για την Ελλάδα και να αφιερώσω αυτή την επιτυχία στην αδερφή μου, που ειναι σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.
Φυσικά εδώ δεν έφτασα μόνη μου. Ο Κωστας (Τριγκώνης) και τωρα ο Μιχαλης (Πατενιώτης) συνοδοιπόροι στο σκάφος και οι δυο βοήθησαν για την πρόκριση. Το τεχνικό κομμάτι του σκάφους επιμελήθηκε ο Ανδρέας (Κοσματόπουλος, ο οποίος είναι και σύζυγος της) και έτσι όλοι έβαλαν το χεράκι τους», δήλωσε η Σοφία Μπεκατώρου και πρόσθεσε,


«Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που με στήριξε τόσο πολύ και υπέμεινε την απουσία μου, την οικογένεια του Κώστα, την εθελοντική ομάδα Άνεμος που ήταν δίπλα μας κάθε στιγμή και φυσικά τους χορηγούς μας: Καλλιπάτειρα Eurobank, ´Ιδρυμα ΑΓ Λεβεντη, Yamaha, redbull, neptune lines , superfast ferries, element και όλους τους υποστηρικτές μας γιατί δεν έπαψαν στιγμή να πιστεύουν στις δυνατότητες της ομάδας μας ακόμη κι όταν αναγκαστήκαμε να κάνουμε αυτή την τελευταίας στιγμής αλλαγή στο πλήρωμα μας.
Με το Μιχάλη συνεχίζουμε μέχρι τέλους και επόμενος αγώνας είναι στο Ιέρ στις 21-26/4».

 

Τελευταία Νέα