Ατομικό ρεκόρ η Ζαπουνίδου!

Gazzetta team
Ατομικό ρεκόρ η Ζαπουνίδου!

bet365

Η Δέσποινα Ζαπουνίδου ήταν δίχως αμφιβολία το πρόσωπο του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος 20 χλμ βάδην, το οποίο έγινε σήμερα στα Μέγαρα.

Η πρωταθλήτρια της απόστασης όχι μόνο κατέλαβε την πρώτη θέση, αλλά κατάφερε με 1 ώρα 29.35 να συντρίψει το ατομικό της ρεκόρ και να δείξει πως είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Η αθλήτρια από την Αριδαία βελτίωσε το 1.31.08, το οποίο κρατούσε από το 2012 και πλέον κάνει σχέδια ακόμη και για το πανελλήνιο ρεκόρ της Αθηνάς Παπαγιάννη το οποίο είναι 1.28.58.

Πλέον η Ζαπουνίδου ανέβηκε στην τρίτη θέση όλων των εποχών στο αγώνισμα, πίσω από τις Παπαγιάννη και Τσουμελέκα. «Θα μπορούσα να είχα κάνει ακόμη και το πανελλήνιο ρεκόρ. Η αλήθεια είναι όμως πως στο πρώτο μισό της κούρσας προσπάθησα να είμαι λίγο πιο συντηρητική. Ήταν πρώτος αγώνας και το φοβήθηκα.

Ήμουν πολύ καλά και αυτό φάνηκα. Στόχος να κάνω ένα ακόμη 20άρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρώμης, τον Μάιο κι έπειτα τους Ολυμπιακούς. Δεν αποκλείω ωστόσο να πάρω μέρος και σε κάποιο 10άρι πριν το Ρίο», είπε η Ζαπουνίδου, που έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αισιόδοξα για τις εμφανίσεις της στη συνέχεια της σεζόν.

Η έμπειρη δρομέας άφησε στη δεύτερη θέση την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με 1.33.54, που επίσης προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίηση τη τρίτη της κούρσας, η Κατερίνα Θεοδωροπούλου που με 1.36.52 έδειξε σε θέση να κυνηγήσει το όριο για τους Ολυμπιακούς (1.36.00). Η αθλήτρια του Θανάση Δεληγιάννη βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 1.38.36.

Χαλαρή κούρσα επέλεξε να κάνει ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την πρώτη θέση στους Ανδρες με 1.26.05. Ο αθλητής του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου προέρχεται από την πολύ καλή εμφάνιση στο Ντούντιντσε και κάνει ήδη σχέδια για τη διοργάνωση της Ρώμης. Δεύτερος με 1.28.35 ήταν ο Κώστας Ντεντόπουλος και τρίτος ο Γιάννης Βαίτσης με 1.29.01.

Τα όρια συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Π/Κ της Τιφλίδας εξασφάλισαν τρεις νεαροί αθλητές και αθλήτριες. Στα 10χλμ βάδην ο Γιώργος Τζατζιμάκης πέτυχε 44.58 και ήταν πρώτος στην απόσταση σημειώνοντας επίδοση καλύτερη από το 46.00, που ήταν το όριο, ενώ στα 5χλ βάδην Κορασίδων ξεχώρισε η Κυριακή Φιλτισάκου με 24.36 και η Μαρία Σεφεριάδη με 24.50. Οι δύο νεαρές πέτυχαν επιδόσεις καλύτερες από το 24.50, που είναι το όριο για τη διοργάνωση των μικρών.

Σε τροχιά Παγκοσμίου Πρωταθλήματος φαίνεται πως βρίσκεται και η νεάνιδα Δήμητρα Μπόχωρη. Η νεαρή αθλήτρια του Νίκου Κελεπούρη, ήταν νικήτρια στα 10χλμ βάδην με 48.19 και έδειξε σε θέση να κυνηγήσει στους επόμενους αγώνες της το 48.00, που είναι το όριο για το Παγκόσμιο της κατηγορίας της στο Μπίντγκοζ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βάδην 20χλμ, Ημερίδα Ε/Ν, Π/Κ, Μέγαρα (27/3)

 

Τελευταία Νέα