Συνάντηση Κινγκ και Έβερτ με Τζόκοβιτς

Συνάντηση Κινγκ και Έβερτ με Τζόκοβιτς

bet365

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συναντήθηκε με τις Μπίλι Τζιν Κινγκ και Κρις Έβερτ προκειμένου να διαλύσει την όποια παρεξήγηση μπορεί να δημιουργήθηκε μετά από τις δηλώσεις που είχε κάνει ότι οι άνδρες πρέπει να αμείβονται περισσότερο.

«Όταν λέω σχετικά με την κατανομή των εσόδων, το λέω για την ανάπτυξη του αθλήματος, δεν έχει να κάνει με καμιά διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα. Οι πεποιθήσεις μου είναι απολύτως σύμφωνες με την ισότητα των φύλων και των ίσων ευκαιριών. Είμαστε όλοι στο ίδιο άθλημα και όλοι συνεισφέρουμε με τον δικό μας μοναδικό τρόπο», δήλωσε ο Τζόκοβιτς.

Από την πλευρά της η κάτοχος 18 γρκαν σλαμ τίτλων, Κρις Έβερτ σχολίασε: «Νομίζω πως πολλά από τα σχόλια ήταν και θέμα πολιτισμού. Αμφιβάλλω αν θα άκουγα κάτι τέτοιο από Αμερικανό παίκτη. Νομίζω πως στην Αμερική έγινε δεκτή η ισότητα πολύ νωρίτερα σε σχέση με την Ευρώπη.»

Η Κινγκ με τη σειρά της αναφέρθηκε στον Μούρ, τον διευθυντή του Indian Wells που προκάλεσε σάλο με τις δηλώσεις του περί ανδρικού και γυναικείου τένις: «Ξέρω τον Μουρ από τη δεκαετία του 1960, όταν πήγαινα στη Νότια Αφρική. Βοήθησε να αγωνιστούμε ενάντια στο απαρτχάιντ και πάντα τον εκτιμούσα, νομίζω πως λυπάται γι' αυτό που είπε. Προσπαθούσε να κάνει χιούμορ και δεν τον κατηγορώ. Συμπαθώ τον Ρέι και έχει κάνει μερικά θαυμάσια πράγματα για μας. Νομίζω πως πρέπει να το αφήσουμε αυτό πίσω, γιατί κανείς δεν είναι τέλειος.»

 

Τελευταία Νέα