Δία βίου αποκλεισμός στον Σκαφίδα

Gazzetta team
Δία βίου αποκλεισμός στον Σκαφίδα

bet365

Με δία βίου αποκλεισμό τιμωρήθηκε από τον Βρετανικό Οργανισμό Αντιντόπινγκ (UKAD), Γιώργο Σκαφίδα, για χορήγηση απαγορευμένων ουσιών σε αθλήτρια του.

Ο Έλληνας προπονητής που συνεργαζόταν με την Βρετανική Ομοσπονδία Στίβου, μετά την ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας ενημερώθηκε ότι τιμωρείται με αποκλεισμό διαπαντός. Ο Σκαφίδας, ο οποίος εργάζεται ως προπονητής από το 1991, είχε υπό τις οδηγίες του την Μπέρνις Γουίλσον, η οποία βρέθηκε θετικό σε έλεγχο ντόπινγκ στις 12 Ιουνίου του 2011.

Σε πρώτη φάση η αθλήτρια τιμωρήθηκε με τετραετή αποκλεισμό και ο Σκαφίδας με απαγόρευση ενασχόλησης με το στίβο για πέντε χρόνια. Με την ολοκλήρωση της τιμωρίας της Γουίλσον και ενώ είχε επανέλθει στην αγωνιστική δράση, σε αιφνίδιο έλεγχο βρέθηκε εκ νέου θετική, ενώ ομολόγησε ότι ο προπονητής της ήταν εκείνος που την προμήθευε με τις απαγορευμένες ουσίες, παρότι εξακολουθούσε να ισχύει η τιμωρία του.

Στα θετικά δείγματα της Γουίλσον το 2011 και 2015 βρέθηκαν πέντε απαγορευμένες ουσίες, πρόκειται για τεστοστερόνη, στανοζολόλη, εφεδρίνη, κλενμπουτερόλη και clomiphene.

Στην επίσημη ανακοίνωση του UKAD, επισημαίνεται από την εκτελεστική διευθύντρια, Νικόλ Σαπστεντ: «Αυτή η υπόθεση δεν είναι απλά απίστευτα ενοχλητική αλλά θλιβερή. Υπάρχει ένας προπονητής ο οποίος διοργανώνει και τρέχει ένα γκρουπ από νεαρούς και ταλαντούχους αθλητές.

Αθλητές όπως η Μπερνίς οι οποίος έχουν ένα λαμπρό και άκρως υποσχόμενο μέλλον στο άθλημα. Κέρδιζε την εμπιστοσύνη των αθλητών και στη συνέχεια την καταχραζόταν με αποτέλεσμα να καταστρέφονται καριέρες.

Ο Σκαφίδας είχε προσωπική σχέση με την αθλήτρια και εκείνη δρούσε κάτω από την επιρροή του. Παρά τη σχέση που είχαν και αντί να προστατέψει και χτίσει την καριέρα της πήρε υπολογισμένα και παραπλανητικά βήματα που όχι μόνο την κατέστρεψαν αλλά εξέθεσαν τη ζωή της σε κίνδυνο.

Οι προπονητές έχουν την τεράστια υπευθυνότητα να οδηγήσουν τους αθλητές τους στο σωστό μονοπάτι του καθαρού αθλητισμού. Εδώ έχουμε μια περίπτωση όπου ένας προπονητές επέλεξε το λάθος μονοπάτι και για αυτό το λόγο είναι απόλυτα δίκαιος ο δια βίου αποκλεισμός στο Σκαφίδα. Αυτός και άλλοι όμοιοι του δεν έχουν καμία θέση στον αθλητισμό».

 

Τελευταία Νέα