Ελληνίδα η Πάππας!

Ελληνίδα η Πάππας!

Ελληνίδα η Πάππας!

Την επίσημη ενημέρωση από την IAAF έλαβε η ελληνική ομοσπονδία στίβου, σχετικά με την αθλήτρια Αλέξις Πάππας. Η παγκόσμια ομοσπονδία ενημέρωσε πως πλέον η αθλήτρια έχει το δικαίωμα να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

«H ΙΑΑF ενημερώνει τον ΣΕΓΑΣ ότι έλαβε τον υποβληθέντα φάκελο για την νομιμοποίηση της ανωτέρω αθλήτριας να  εκπροσωπεί την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα αρχεία της IAAF και την ενημέρωση που εστάλη η Αλέξι – Μαρία Πάππας έχει διπλή υπηκοότητα από γέννηση (ΗΠΑ & Ελληνική) και δεν εκπροσώπησε ποτέ τις ΗΠΑ σε Διεθνείς Διοργανώσεις (υπό το Άρθρο 1.1.a – b – c – f – g). Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 5.4 (e) η κα Πάππας νομιμοποιείται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Διεθνείς Διοργανώσεις σύμφωνα με τα άρθρα 1.1 (a) (b) (c) (f) (g) με άμεση εφαρμογή.

Σύμφωνα με το άρθρο 5.5, τα Μέλη, εγγυώνται την νομιμότητα της εκπροσώπησης για την Ελλάδα επί τη βάση των ανωτέρω και η IAAF βασίζεται στα ντοκουμέντα που της υπεβλήθησαν για το σκοπό αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων το γράμμα της IAAF.

Η 26χρονη Πάππας είναι αθλήτρια των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων και είναι σε θέση να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στις διοργανώσεις του καλοκαιριού. «Η γιαγιά μουείναι περήφανη γι΄αυτή μου την απόφαση, η οποία είναι σημαντική για όλη μου την οικογένεια. Από εδώ και πέρα έχω σκοπό να περνάω περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα. Θα πάω στην Ρόδο να δω τους συγγενείς μου και θα έχω την ευκαιρία να πάρω μέρος στο εθνικό πρωτάθλημα», δήλωσε στο Runners World η Πάππας, που επέλεξε να αγωνιστεί με τα ελληνικά χρώματα. Το δελτίο της αθλήτρια σε ελληνικό σωματείο, αναμένεται να εκδοθεί τέλος του μήνα.

Best of internet