Αυξημένα καθήκοντα η UKAD

Αυξημένα καθήκοντα η UKAD

bet365

Ο Βρετανικός Οργανισμός Αντιντόπινγκ (UKAD) θα έχει αυξημένα καθήκοντα ανά τον κόσμο, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο στην μάχη κατά του ντόπινγκ.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έδωσε επιτελικό ρόλο στην UKAD, προκειμένου να θέσουν τα στάνταρντ στις διαδικασίες ελέγχου παγκοσμίως ενόψει Ρίο.

Η ανακοίνωση ήρθε με την Ρωσία να εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένη από την ΙΑΑF και να κινδυνεύει να αποκλειστεί και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες αν δεν συμμορφωθεί με τα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA).

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που η UKAD παίρνει αυξημένα καθήκοντα, αφότου της ζητήθηκε να ελέγξει τις διαδικασίες ελέγχου της Ρωσίας, αφού η RUSADA δεν έχει συμμορφωθεί σύμφωνα με τον νέο κώδικα της WADA.

«Η UKAD ευτυχής για το ότι του ζητήθηκε από την WADA να είναι επικεφαλής για την μάχη κατά του ντόπινγκ ενόψει του Ρίο. Eίναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά για τον παγκόσμιο αθλητισμό και την προστασία των καθαρών αθλητών. Είναι μία ευκαιρία για τις εθνικές ομοσπονδίες και τους εθνικούς οργανισμούς αντιντόπινγκ να συνεργαστούν και να διασφαλίσουν ότι τα προγράμματα αντιντόπινγκ θα είναι ουσιώδη και αποτελεσματικά», δήλωσε η Νικόλ Σαπστεντ, εκτελεστική διευθύντρια της UKAD.

 

Τελευταία Νέα