Aνακοίνωση ITF για Σαράποβα!

Aνακοίνωση ITF για Σαράποβα!

bet365

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με το θετικό δείγμα της Μαρίας Σαράποβα, με την οποία τονίζει ότι η ποινή αποκλεισμού της ξεκινά από 12 Μαρτίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που έκανε η Μαρία Σαράποβα στην συνέντευξη Τύπου νωρίτερα, το Αντιντόπινγκ Πρόγραμμα του Τένις (TADP) επικυρώνει τα ακόλουθα:

- Στις 26 Ιανουαρίου 2016 η Μαρία Σαράποβα παρείχε δείγμα αντιντόπινγκ στο TADP στη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν.

- Το δείγμα αναλύθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) σε διαπιστευμένο εργαστήριο, το οποίο ανίχνευσε την ουσία meldonium, η οποία είναι απαγορευμένη σύμφωνα με τον κώδικα της WADA και του TADP.

-Σύμφωνα με το άρθρο 8.1.1 του TADP, η Μαρία Σαράποβα από τις Μαρτίου έχει παραβεί τους κανονισμούς Αντιντόπινγκ.

-Η Μαρία Σαράποβα παραδέχτηκε την παρουσία meldonium στο δείγμα που ελήφθη από τις 26 Ιανουρίου.

-Από τη στιγμή που το meldonium δεν είναι εγκεκριμένη ουσία από τον WADA και περιλαμβάνεται στη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες θα ισχύσει ποινή αποκλεισμού από τις 12 Μαρτίου, ενώ το διάστημα αποκλεισμού θα ανακοινωθεί ανάλογα με την έκβαση της υπόθεσης».

Στην περίπτωση που η Μαρία Σαράποβα αποδείξει ότι δεν υπήρξε δόλος στη χρήση της συγκεκριμένης ουσίας και πραγματικά είχε ανάγκη να την λαμβάνει για το καρδιολογικό πρόβλημα που επικαλέστηκε στην συνέντευξη Τύπου, θα τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό, διαφορετικά αντιμετωπίζει ποινή αποκλεισμού έως και 4 ετών.

Φυσικά, θα ακυρωθούν όλα τα αποτελέσματα που έχει δώσει τη φετινή σεζόν, θα αφαιρεθούν οι 430 βαθμοί που κέρδισε στην παγκόσμια κατάταξη μέσα στο 2016 από την παρουσία της στο Αυστραλιανό Όπεν, ενώ θα πρέπει να επιστρέψει και το χρηματικό έπαθλο των 280.663 δολαρίων που έλαβε για την παρουσία της στον προημιτελικό, στον οποίο γνώρισε την ήττα από την Σερένα Γουίλιαμς.

 

Τελευταία Νέα