Ντοπέ η Σαράποβα! (vid)

ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ MELDONIUM

Ντοπέ η Σαράποβα! (vid)

Ντοπέ η Σαράποβα! (vid)

Η Μαρία Σαράποβα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ανήγγειλε ότι είναι θετική στην απαγορευμένη ουσία meldonium!

H κορυφαία τενίστρια αποκάλυψε ότι το λάμβανε από το 2006, ωστόσο από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους μπήκε στις λίστες με τις απαγορευμένες ουσίες της WADA.

Η συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία Meldonium είναι ένα αντιισχαιμικό σκεύασμα, το οποίο έχει εγκριθεί σε Ρωσία και Λιθουανία, όχι όμως και τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Η διάσημη τενίστρια ομολόγησε ότι στις 22 Δεκεμβρίου του 2015 έλαβε επιστολή από την WADA,  με την οποία της γνωστοποιούσε τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν από αρχή του 2016. Η ίδια αγνόησε την επιστολή με αποτέλεσμα, να συνεχίσει να λαμβάνει το φάρμακο, το οποίο την ανακούφιζε σε προβλήματα υγείας που σχετίζονταν με έλλειψη μαγνησίου και κληρονομικό διαβήτη, ενώ υπέφερε και από συνεχείς εμέτους. Ο κυριότερος λόγος, ωστόσο που την ανάγκασε να το λαμβάνει ήταν ότι οι καρδιολογικές της εξετάσεις δεν ήταν φυσιολογικές. 

Η Σαράποβα απολογήθηκε στους fan της και εξομολογήθηκε ότι δεν θέλει να τελειώσει έτσι την καριέρα της και θα ήθελε μία δεύτερη ευκαιρία: «Αντιμετωπίζω την καριέρα μου με ευθύνη και επαγγελματισμό καθημερινά, έκανα ένα τεράστιο λάθος, απογοήτευσα τους οπαδούς μου, απογοήτευσα το άθλημα μου».

Ενώ σχετικά με την φημολογία, που είχε δημιουργηθεί στα ΜΜΕ περί αποχώρησης της από την ενεργό δράση, είπε: «Αν ήταν να ανακοινώσω την απόσυρση μου, ποτέ δεν θα το έκανα σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο του Λος Άντζελες με αυτό το άσχημο χαλί».

Το θετικό δείγμα της Σαράποβα ελήφθη στη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν. Eκτός από την Σαράποβα σήμερα ανακοίνωσε το θετικό δείγμα στην ίδια ουσία και η Ρωσίδα ολυμπιονίκης του καλλιτεχνικού πατινάζ, Γεκατερίνα Μπόμπροβα.

Η είδηση όπως είναι φυσικό είναι ένα τεράστιο πλήγμα για το τένις, αφού είναι το πρώτο θετικό δείγμα πρωτοκλασάτου αθλητή.

Η ποινή της ξεκινά στις 12 Μαρτίου, διαβάστε την ανακοίνωση της ITF

Maria Sharapova Press Conference March 7th 2016 12:00 PM PST

Best of internet