Ξεχώρισαν Αναστασάκης και Σοφάνης

Gazzetta team
Ξεχώρισαν Αναστασάκης και Σοφάνης

bet365

Με ατομικό ρεκόρ ξεκίνησε η χρονιά για τον Μιχάλη Αναστασάκη, ο οποίος έβαλε τις βάσεις για συμμετοχή στις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού.

ο πρωταθλητής της σφυροβολίας αγωνίστηκε στο Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και είχε καλύτερη βολή στα 74,52 μ., επίδοση καλύτερη από το περσινό του 73,23 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του ΟΑΚΑ.

Ο 23χρονος παράλληλα "σκαρφάλωσε" στην όγδοη θέση όλων των εποχών στη χώρα και έδειξε πως στους επόμενους αγώνες θα είναι σε θέση να "κλειδώσει" μια θέση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ.

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ναι μεν έχει ως βασικό στόχο της χρονιάς τη διοργάνωση της ολλανδικής πόλης, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως δεν θα κυνηγήσει να αγωνιστεί και στο Ρίο (όριο 77,00 μ.) ακόμη και μέσα από την κατάταξη.

Ο Αναστασάκης θα κάνει τον επόμενο αγώνα του το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Αράντ της Ρουμανίας εκεί όπου θα γίνει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων.

Πολύ καλό ξεκίνημα έκανε και η Βαγγελιώ Σοφάνη. Η έμπειρη σφαιροβόλος είχε καλύτερη προσπάθεια στα 16,18 μ., πολύ κοντά στα 16,25 μ., που είναι το ατομικό της ρεκόρ. Η αθλήτρια της Σάβα Λίκα έδειξε πως φέτος θα είναι σε θέση να ξεπεράσει τον εαυτό της και να ανέβει αγωνιστικό επίπεδο.

Στη δισκοβολία ο Γιώργος Τρέμος ξεκίνησε τη χρονιά με 58,84 μ. στη δισκοβολία και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Ο Παίδας Οδυσσέας Μουζενίδης βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στη σφαιροβολία. Ο νεαρός αθλητής ήταν νικητής με 19,70 μ. και πλέον έχει όλο το χρόνο να απειλήσει το 19,97 μ. του Μιχάλη Σταματόγιαννη, που αποτελεί το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας.

Δυνατά ξεκίνησε τη χρονιά και η Κορασίδα Δήμητρα Αλεξίου, η οποία ήταν νικήτρια στη δισκοβολία με 42,49 μ. και έδειξε σε θέση να κυνηγήσει μια βολή πάνω από τα 44,50 μ., που είναι το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας της στην Τιφλίδα.

Στη σφαιροβολία των Ανδρών, ο Φράντσι Λατιφλάρι ήταν νικητής με καλύτερη προσπάθεια στα 17,51 μ. και έδειξε πως σύντομα θα κυνηγήσει βολές πάνω από τα 18,00 μ., ενώ στην δισκοβολία εφήβων πολύ καλά ξεκίνησε τη σεζόν ο Ανδρέας Θανάσης, που είχε βολή στα 51,91 μέτρα.

Τα αποτελέσματα

 

Τελευταία Νέα