Συνάντηση Γκράντι - Κοντονή

Gazzetta team
Συνάντηση Γκράντι - Κοντονή

bet365

Μήνυμα φιλίας και συνεργασίας απεύθυνε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), δρ. Μπρούνο Γκράντι, κατά την επίσκεψή του στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Σταύρου Κοντονή το πρωί της Παρασκευής (04/03).

Ο επικεφαλής της FIG, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. κ. Θανάση Βασιλειάδη, συνομίλησε με τον κ. Κοντονή για θέματα που άπτονται της διεθνούς γυμναστικής και του αθλητισμού γενικότερα. Παράλληλα, οι δύο άνδρες σχολίασαν με ιδιαίτερα κολακευτικό τρόπο στις προσπάθειες της Ε.Γ.Ο., αναφέροντάς την ως παράδειγμα προς μίμηση.

Αφορμή για την επίσκεψη του επί 20ετία προέδρου της FIG στην Ελλάδα ήταν η επίσημη παρουσίαση της επιστημονικής έρευνας με θέμα τη «Μελέτη των οφθαλμικών κινήσεων των κριτών της ρυθμικής γυμναστικής (διεθνών, εθνικών και δόκιμων κριτών)», την οποία έχει πραγματοποιήσει ομάδα Ελλήνων επιστημόνων.

«Θέλω να σας καλωσορίσω στην Ελλάδα και να σας πω ότι έχουμε μία πολύ καλή Ομοσπονδία Γυμναστικής εδώ. Δεν συνηθίζεται να έχουμε καλές Ομοσπονδίες στην Ελλάδα, αλλά η Ε.Γ.Ο. είναι μία πάρα πολύ καλή Ομοσπονδία και δεν είναι τυχαίο που οι αθλητές της έχουν επιτυχίες», είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Σταύρος Κοντονής και συμπλήρωσε:


«Η Γυμναστική είναι ένα από τα αθλήματα τα οποία καλλιεργούν τον πολιτισμό. Το βλέπουμε και στους αθλητές που είναι σε υψηλό επίπεδο, το βλέπουμε και στ υπόλοιπα παιδιά που ασχολούνται και έχουν άλλη ποιότητα. Γι’ αυτό βοηθούμε όσο μπορούμε. Ο κ. Βασιλειάδης μπορεί να σας βεβαιώσει ότι σε μια περίοδο που η Ελλάδα μαστίζεται από την οικονομική κρίση, εμείς κάναμε πέρσι ό,τι μπορούσαμε για να ενισχύσαμε την Ε.Γ.Ο., γιατί πιστεύουμε ότι πιάνουν τόπο τα λεφτά του ελληνικού λαού. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο, θέλουμε να είμαστε σε μία συνεχή επαφή και συνεργασία και είμαστε στη διάθεσή σας όπου θέλετε τη βοήθεια της ελληνικής Κυβέρνησης.

Μακάρι η Ελλάδα να βρισκόταν σε μια καλύτερη στιγμή, για να μπορούσα να σας υποσχεθώ και την τέλεση μίας μεγάλης παγκόσμιας διοργάνωσης Γυμναστικής στη χώρα μας».

Ο δρ. Μπρούνο Γκράντι, ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για την στήριξη που παρέχει στο άθλημα της Γυμναστικής και επισήμανε:
«Και εμείς προσπαθούμε να βοηθούμε την ελληνική Γυμναστική με κάθε τρόπο, επειδή γνωρίζουμε την ποιότητά της. Εκπροσωπούμε το τρίτο σπουδαιότερο Ολυμπιακό άθλημα, βάσει της κατάταξης της Δ.Ο.Ε.. Δεν πρέπει να ξεχνάμε μάλιστα ότι η Γυμναστική είναι το θεμέλιο κάθε αθλήματος, γιατί συνδέεται με την ανθρώπινη κίνηση κάθε μορφής».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. κ. Θανάσης Βασιλειάδης, ενημέρωσε λεπτομερώς τον κ. Κοντονή για τη χορηγία ενός πλήρους σετ οργάνων ενόργανης γυμναστικής, αξίας 180.000 ευρώ, τα οποία πρόσφερε η FIG στην ελληνική Ομοσπονδία και πρόσφατα τοποθετήθηκαν στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας:


«Ο δρ. Γκράντι μας έκανε αυτό το σπουδαίο δώρο, χάρη στο οποίο μεταμορφώθηκε το γυμναστήριο της Μίκρας και τον ευχαριστούμε και ενώπιον σας. Του δείξαμε πώς άλλαξε ο χώρος με τα καινούργια όργανα και χάρηκε μαζί μας».

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής αναφέρθηκε επίσης στους υπόλοιπους στόχους που έχει θέσει μέχρι τη λήξη της θητείας του, στα τέλη του έτους:


«Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η τελευταία θητεία μου στην προεδρία της FIG, θέλω να κάνω κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να ενταχθούν η ακροβατική και η αεροβική γυμναστική στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, κάτι για το οποίο επιχειρούμε να πείσουμε τον πρόεδρο της Δ.Ο.Ε., κ. Τόμας Μπαχ. Επίσης, θέλω να προωθήσω την έννοια της Γυμναστικής για Όλους, που είναι ένα άθλημα εύκολο να αναπτυχθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ναι, τα όργανα της ενόργανης είναι ακριβά, αλλά η αεροβική ή η Γυμναστική για Όλους μπορεί να καλλιεργηθεί παντού, ακόμα και σ’ αυτό εδώ το ευρύχωρο δωμάτιο».

Στο τέλος της επίσκεψής του, ο δρ. Γκράντι αποχαιρέτησε τον κ. Κοντονή προσφέροντάς του αναμνηστικά δώρα με το λογότυπο της FIG.
Κατόπιν, μετέβη μαζί με τον κ. Βασιλειάδη στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της επιστημονικής έρευνας.

 

Τελευταία Νέα