Run Greece: αγώνες-γιορτή και το 2016

Gazzetta team
Run Greece: αγώνες-γιορτή και το 2016

bet365

Τη σειρά αγώνων πόλης Run Greece παρουσίασε σήμερα ο ΣΕΓΑΣ με την WIND που στηρίζει τον θεσμό από την αρχή και για 4η συνεχή χρονιά.

Στην εκδήλωση, το «παρών» έδωσαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστας Παναγόπουλος, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND κ. Γιώργος Τσαπρούνης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής αγώνων ΣΕΓΑΣ σε δημόσιο δρόμο και βουνό κ. Γιάννης Μαμουζέλος και εκπρόσωποι των πόλεων που συμμετέχουν στο φετινό RUN GREECE. Παραβρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων, ο γιος του αείμνηστου μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη, Δημήτρης και η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Μαρία Πολύζου.

Η φετινή διοργάνωση Run Greece, που καθιέρωσε ο ΣΕΓΑΣ το 2013, θα ξεκινήσει από τη Λάρισα στις 27 Μαρτίου. Η συνέχεια θα γραφτεί στο Ηράκλειο 17 Απριλίου, στα Ιωάννινα 8 Μαΐου, στην Καστοριά 15 Μαΐου, στην Αλεξανδρούπολη 25 Σεπτεμβρίου και η αυλαία θα κλείσει στην Πάτρα 9 Οκτωβρίου 2016.

Η WIND, αρχής γενομένης το 2011, συνδέεται άρρηκτα με την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στην Ελλάδα, τη στήριξη μαζικών αγώνων δρόμου σε όλη τη χώρα και Πρωταθλητών μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων όπως την Μάγδα Γαζέα, την Αναστασία Καρακατσάνη, τον Κώστα Γκελαούζο και τον Μάρκο Γκούρλια.

«Αθλητές που θαυμάζουμε όχι μόνο για το ταλέντο τους, αλλά και για την σκληρή δουλειά, την αφοσίωση, την επιμονή, την προσπάθεια και τους υψηλούς τους στόχους» τόνισε ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων WIND συνεχίζοντας: «Η WIND συνδέει κάθε αγώνα Run Greece με ενέργειες κοινωνικής αλληλεγγύης. Στηρίζουμε τοπικά φιλανθρωπικά σωματεία που φροντίζουν κυρίως παιδιά που έχουν ανάγκη. Μέσα σε 3 χρόνια, έχουμε τη χαρά να έχουμε προσφέρει περισσότερα από 115.000€ σε συνολικά 17 τοπικούς κοινωνικούς φορείς». Ειδικότερα για το πλαίσιο στήριξης του ΣΕΓΑΣ για την υλοποίηση των αγώνων, o κ. Τσαπρούνης ανέφερε: «Είμαστε εκεί και προσφέρουμε στη διοργάνωση τις Τηλεπικοινωνιακές μας υπηρεσίες, διαθέτοντας το 4G δίκτυο μας, διασφαλίζοντας απρόσκοπτη επικοινωνία και πρόσβαση στο Internet από το κινητό ή το tablet, με πολύ γρήγορες ταχύτητες».

Οι υπόλοιποι ομιλητές επεσήμαναν μεταξύ άλλων:

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού)
"Η σύμπραξη ΣΕΓΑΣ και μιας ιδιωτικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας φέρνει άμεσα αποτελέσματα. Η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα όταν γίνεται προς όφελος των πολιτών με σχέδιο και δράσεις που ανταποκρίνονται στις κοινωνικές ανάγκες είναι σπουδαία. Έχει σημασία ότι οι δράσεις αυτές γίνονται στην ελληνική περιφέρεια η οποία έχουμε διαπιστώσει οτι είναι αδικημένη στα αθλητικά ζητήματα. Για αυτό και αποτελεί στόχο μας η αποκατάσταση των σταδίων ώστε να μην είναι επικίνδυνα για την προπόνηση αθλητών και πολιτών. Έχουμε προγραμματίσει να μην υπάρχει κανένα στάδιο σε πρωτεύουσα νόμου χωρίς ταρτάν στίβου. Τελειώνουμε το στάδιο Ζακύνθου και απομένει της Λαμίας. Ο ελληνικός αθλητισμός μας δίνει κουράγιο κι οξυγόνο".
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ)
"Το Run Greece δικαιώνει την απόφαση μας να οργανώσουμε αυτούς τους αγώνες διότι κάθε χρόνο ξεπερνά τον στόχο μας που είναι να βγάλουμε στο δρόμο τους κατοίκους των πόλεων που συμμετέχουν στη διοργάνωση και να βάλουν την άθληση στη ζωή τους. Για να το πετύχουμε επιλέξαμε πόλεις με ιστορία, παράδοση στον αθλητισμό και τοπικές κοινωνίες που στηρίζουν τον αγώνα. Παράλληλα το Run Greece συνδυάζει τη μαζικότητα με σπουδαίες επιδόσεις από κορυφαίους αθλητές"
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΜΟΥΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος της επιτροπής αγώνων ΣΕΓΑΣ σε δημόσιο δρόμο και βουνό)
"Ο ΣΕΓΑΣ θέλησε να συνδυάσει αγώνες μαζικής συμμετοχής με τον αγωνιστικό χαρακτήρα για να δώσει κίνητρο σε αθλητές να εντάξουν τους αγώνες στο ετήσιο πρόγραμμα τους. Φέτος καθιερώνουμε πριμ για τους τρεις πρώτους και πρώτες κάθε αγώνα."

 

Τελευταία Νέα