Μαραθώνιος στην πόλη των Ιπποτών

Μαραθώνιος στην πόλη των Ιπποτών

Όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα μας δίνουν το δικαίωμα να οραματιζόμαστε ότι μπορούμε να κάνουμε τον Μαραθώνιο της Ρόδου ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της χώρας μας. 

Μαραθώνιος στην πόλη των Ιπποτών

Αυτό τόνισε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 3ου Μαραθωνίου Ρόδου – Roads to Rhodes Marathon 2016 - σε συνέντευξη Τύπου που έγινε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Η κ Μαριέττα Παπαβασιλείου στην ομιλία της τόνισε επίσης: 

«Η επιτυχία και η ανταπόκριση που είχε ο Μαραθώνιος της Ρόδου τα προηγούμενα χρόνια μας κάνει να ελπίζουμε ότι έχουμε κάνει κάποια ουσιαστικά βήματα» και πρόσθεσε δίνοντας το στίγμα της διοργάνωσης.

«Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε τη Ρόδο ως ένα προορισμό μεγάλων αθλητικών γεγονότων που θα συμβάλλουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου αλλά και την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων».
Με την σημερινή συνέντευξη άνοιξε ουσιαστικά η αυλαία του μεγάλου αγώνα που θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Απριλίου σε μια νέα διαδρομή αναδεικνύοντας την ιστορία, τον φυσικό πλούτο και την παράδοση του νησιού, με εκκίνηση και τερματισμό το κέντρο της πανέμορφης πόλης των Ιπποτών.

Μεταξύ των άλλων παραβρέθηκε και ο Α αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Σταματόπουλος.
Οι συμμετοχές φέτος αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν σε σχέση με τις περσινές ενώ αναβαθμίζονται ποιοτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς του συμμετέχοντες με την πολύτιμη συμμετοχή των εθελοντών.
Δεν θα μπορούσε να λείψει από την σημερινή παρουσίαση η Δωδεκανήσια πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Ράνια Ρεμπούλη η οποία έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς του Ρίο. 

«Θα πάρω μέρος στην διοργάνωση της Ρόδου στα 10χλμ και όχι στο Μαραθώνιο γιατί δεν το επιτρέπει ο προγραμματισμός μου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκτός από τις αθλητικές μου υπηρεσίες θα προσφέρω και όπου μου ζητηθεί για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης στο όμορφο νησί μας».

Ο εκπρόσωπος του Δήμου, πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Σέργιος Αϊβάζης αφού ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους εκ μέρους του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου, τόνισε ότι όλοι οι Ροδίτες αγάπησαν και αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια η οποία είναι διαφήμιση για το νησί και στέλνει εικόνες απείρου κάλους σε όλο τον κόσμο. 
«Απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση στο δρομικό κίνημα να στηρίξει αυτή την προσπάθεια και να επισκεφθεί το νησί μας» τόνισε κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του.

Ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα Γιώργος Μιχαλάκης αφού παρουσίασε αναλυτικά την διαδρομή, μίλησε για τις τεχνικές προδιαγεφές του αγώνα έδωσε στοιχεία για τις κούρσες των 10 και 5χλμ καθώς και για τον παιδικό αγώνα 1.000μ.
Τον 3ος Μαραθώνιο Ρόδου συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μαραθώνιος Ρόδου» με την στήριξη του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ, του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

Να σημειώσουμε ότι οι εγγραφές έχουν ήδη αρχίσει και θα λήξουν στις 10 Απριλίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν διάφορες πληροφορίες και να κάνουν την εγγραφή τους στην ιστοσελίδα http://www.roadstorhodes.com

Best of internet