Μεϊγουέδερ και Κλίτσκο στο Ρίο...

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Μεϊγουέδερ και Κλίτσκο στο Ρίο...

bet365

Τα μεγαλύτερα ονόματα της επαγγελματικής πυγμαχίας αναμένεται να πάρουν το πράσινο φως προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μέχρι προσφάτως η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας (International Boxing Association) έδινε δικαίωμα συμμετοχής στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός μόνο στους ερασιτέχνες αθλητές, κάτι το οποίο αναμένεται να αλλάξει.

Ο πρόεδρος της AIBA, Τσινγκ-Κουό Γου περιμένει η εισήγηση του να περάσει, ξεκαθαρίζοντας: «Θέλουμε τους καλύτερους πυγμάχους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πυγμαχία. Άλλωστε, πρόκειται για μία κίνηση απόλυτα σύμφωνη με την Ατζέντα 2020, της οποίας το άρθρο 9 αναφέρει ότι «οι ομοσπονδίες θα πρέπει να διασφαλίζουν την παρουσία των κορυφαίων αθλητών στους Ολυμπιακούς»».

Ο νικητής του «αγώνα του αιώνα», Φλόιντ Μεϊγουδέρ, ο οποίος αυτήν την εβδομάδα συμπλήρωσε τα 39 του χρόνια δεν έχει εκφράσει δημόσια ενδιαφέρον προκειμένου να δώσει το «παρών» στο Ρίο. Αντίθετα, ο Βλαντιμίρ Κλίτσκο πολλάκις έχει εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί στους Αγώνες του 2016, 20 χρόνια αφότου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες της Ατλάντα. «Αν υπάρχει έστω και μία ευκαιρία θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω. Σε όλα τα υπόλοιπα σπορ οι επαγγελματίες μπορούν να αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ντροπή για την πυγμαχία οι επαγγελματίες να μην μπορούν. Ελπίζω αυτά τα θέματα να ξεκαθαριστούν άμεσα, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε εκεί», τόνισε ο Κλίτσκο.

Ένα θέμα που προκύπτει πάντως με την συμμετοχή των επαγγελματιών είναι η ασφάλεια των άπειρων ερασιτεχνών.

 

Τελευταία Νέα