Αραούζου: «Στόχος φέτος μόνο το Ρίο»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Αραούζου: «Στόχος φέτος μόνο το Ρίο»

bet365

Η Κέλλυ Αραούζου λίγο προτού αναχωρήσει για το Ντουμπάι με τον Σπύρο Γιαννιώτη και τη συνοδεία του ομοσπονδιακού προπονητή, Νίκου Γέμελου μίλησε στο gazzetta.gr για τον αγώνα και την προετοιμασία της.

«Αναχωρούμε τα μεσάνυκτα απόψε (23/02) και ο αγώνας είναι την Παρασκευή. Αυτή την περίοδο η θερμοκρασία του νερού λογικά δεν φτάνει τους 30 βαθμούς ή τουλάχιστον έτσι θέλω να ελπίζω, ότι θα είναι γύρω στους 28 με 29 βαθμούς μάξιμουμ. Είναι γεγονός ότι προτιμώ να κολυμπάω σε κρύο νερό.

Στο ζεστό νερό νιώθω το κολύμπι μου πιο βαρύ. Σε κάποιους αθλητές ταιριάζει το κρύο σε άλλους το ζεστό, εγώ σίγουρα ανήκω στον πρώτη κατηγορία», δήλωσε η «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια του Καζάν και πρόσθεσε:


«Αυτός είναι ο δεύτερος αγώνας Παγκοσμίου Κυπέλλου και πρώτος για εμάς. Επειδή δίνει πρόκριση για το προολυμπιακό του Σετούμπαλ, το σίγουρο είναι ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη, όπως και ο ανταγωνισμός, χώρες όπως οι Γερμανία και Αγγλία θα έχουν μαζικές αποστολές. Ένας ακόμη λόγος είναι βέβαια τα μεγάλα χρηματικά έπαθλα.


Αυτή η περίοδος είναι αρκετά φορτισμένη για εμάς από άποψης προπονήσεων. Σίγουρα δεν είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αφού δεν έχουμε ξεκουραστεί και έχουμε μπροστά μας την άλλη εβδομάδα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Προφανώς και δεν ήταν στόχος μου να είμαι σε φουλ φόρμα τώρα. Ο μόνος στόχος είναι για μένα φέτος είναι το Ρίο, επομένως δεν αποτελεί για εμένα κίνητρο σε αυτόν τον αγώνα το χρηματικό έπαθλο.

Αγωνιστικά πλάνα για την συνέχεια δεν έχουν καταρτιστεί.Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε μία ακόμη προετοιμασία στο βουνό, είστε στη Σιέρα Νεβάδα, είστε στο Φον Ρομέ».

Από την πλευρά του ο Νίκος Γέμελος τόνισε: «Θα είναι ένας αγώνας που δεν θα έχει καμία σχέση με τους άλλους, αφού θα συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν προκριθεί και όσοι διεκδικούν πρόκριση, πλην τον Αμερικανών, οι οποίοι μποϊκοτάρουν τις διοργανώσεις στη Μέση Ανατολή λόγω Κρίπεν (σ.σ.: του κολυμβητή ανοικτής θάλασσας που είχε εκπνεύσει το 2006 στην διάρκεια αγώνα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λόγω θερμοπληξίας). Να σημειώσουμε ότι τα εισιτήρια είναι χορηγία της Qatar Airways».

 

Τελευταία Νέα